μετα τις κρεπαλες ειναι αστα να πανε το ζυγισμα οποτε καντο τωρα :D προσπαθω να παω παλι κατω απο 90 εως την πρωτοχρονια ωστε να μου μπει ο χρονος με 8 μπροστα :D
Printable View
μετα τις κρεπαλες ειναι αστα να πανε το ζυγισμα οποτε καντο τωρα :D προσπαθω να παω παλι κατω απο 90 εως την πρωτοχρονια ωστε να μου μπει ο χρονος με 8 μπροστα :D
Αν ειχα νοσηρη παχυσαρκια,οσα αρνητικα και αν ειχε η εγχειρηση θα την εκανα σιγουρα!ολες οι εγχειρησεις εχουν ενα βαθμο επικυνδυνοτητας,αυτο ομως που με ενοχλει ειναι οτι εχουν γινει καπως της μοδας αυτες οι επεμβασεις και ακουω γυναικες 85-90 κιλων και θελουν να εγχειριστουν.Γιατι να μπει καποιος στο ρισκο του χειρουργειου,οποιο και αν ειναι αυτο για ενα τοσο μικρο προβλημα?
εχω δει και γιατρους να μιλανε στην τηλεοραση και ενω πριν απο χρονια ελεγαν οτι μονο στη νοσηρη παχυσαρκια επιτρεπονται αυτες οι εγχειρησεις,τα τελευταια χρονια βλεπω μεγαλη ελαστικοτητα στα κιλα και εχει κατεβει πολυ το οριο.
ετσι οπως τα λες, οπως και στις πλαστικες επεμβασεις που δηθεν ηταν για αποκατασταση μετα απο ατυχηματα ή εγχειρησεις κ τωρα κανουν αβερτα για να τα τσεπωνουν...κριμα τον κοσμο που δινει τα λεφτα του αψηφιστα...
ʼκουσα έναν Κύπριο γιατρό, που έλεγε ότι οι επεμβάσεις παχυσαρκίας πρέπει να γίνονται μόνο αν κάποιος είναι από 150 κιλά και πάνω. Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται. Εγώ έβαλα δακτύλιο στα 99 κιλά και με νοσηρή παχυσαρκία και δείκτη 41. Οριακά δηλαδή.
Όμως ένα κριτήριο είναι και το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί το άτομο από δίαιτες που δεν αποδίδουν. (Η περίπτωσή μου ακριβώς). Σίγουρα και μια σκωληοειδίτιδα έχει βαθμό επικινδυνότητας, αλλά την κάνουμε γιατί πρέπει. Μερικές φορές, όταν η ποιότητα της ζωής σου έχει μειωθεί, λόγω αυξημένης πίεσης, ζαχάρου, χοληστερίνης, αμμηνόροιας, υπνικής άπνοιας και πολλών άλλων επιπτώσεων της παχυσαρκίας, το χειρουργείο είναι μονόδρομος.
Τυχερός είσαι αν πέσεις σε ανθρώπινο γιατρό, σε κάποιον που δεν θα σε χώσει στο χειρουργείο μόνο για να πάρει κάποια χρήματα. Ρίσκο είναι όλα στη ζωή.
σωστα, αλλα να ρισκαρουμε εκ του ασφαλους οσο μπορουμε :D μπραβο σου Αβα μου που εισαι ενημερωμενη, πολλοι χειρουργουνται για απερισκεπτα
Δεν το νομίζω..
μετά απο 20 και βάλε χρόνια δίαιτας...αποκτηση διαβήτη (ινσουλίνη) και άλλων προβληματων υγείας συν του ότι πλεον δεν έχανα και είχα κουραστεί κι όλας η επέμβαση μου ήταν σωτήρια...έσωσα τη ζωή μου και απο αποψη υγείας και απο άλλες αποψεις.....εγώ ξέρω πως απο 250 μονάδες ινσουλίνη την ημέρα και δυο αντιδιαβητικά χάπια τώρα βάζω κατω απο 10 μονάδες και σύντομα ισως κα8όλου....το οποίο ζάχαρο δεν επεφτε αν και εκανα διαιτα για διαβητηκούς...
αν καποιος θέλει λοιπόν να κάνει 10 χρόνια διαιτα για να χάση τα κιλα του..ε ας τα κάνει...εγώ πηρα την σωστότερη αποφαση της ζωής μου..:duh::D:kiss: