Printable View
Όσο για την Ναντίν, δεν την ξέρω την κοπέλα αλλά διαφωνώ με τόση επιθεση και σκληρά λόγια. Όσο για το ότι κάποιοι επιθυμούν να έχουν το φόρουμ για ζωή, έχω να πω ότι με τόσα κιλά είναι δύσκολο να έχεις κοινωνική ζωή έξω που λέμε. Και ρε παιδί μου ναι, άλλοι έχουν το κάπνισμα, άλλοι τη γυμναστική, άλλοι το διάβασμα, άλλοι έχουν το φαί!! Πειράζει; Ο καθένας ότι θέλει κάνει ευτυχώς ζούμε σε ελεύθερη χώρα από μεριάς νόμων, από πλευράς ανθρώπων μάλλον θέλουν να μας κρατήσουν δέσμιους μου φαίνεται.......
Δεν ξέρω τι εννοείς, οπότε πάω πάσο. Εσύ την ξέρεις καλύτερα. Αλλά από τα λόγια σου δεν φαινόταν αυτό, φαινόταν σαν να της έκανες επίθεση.
καλησπερα σε ολες!διαβασα προσεχτικα τι ειπε η καθεμια...και εχω συνηδητοποιησει το εξης,απο τη στιγμη που η εμμονη ειναι το ΔΕΔΟΜΕΝΟ,απλα ετσι ειναι σαν να γλυφεις με καποιο τροπο τις πληγες σου...το να μιλας λοιπον για τις εμμονες σου(τι εφαγα,τι γυμναστικη εκανα,τι δεν εφαγα κλπ) ναι μεν απο τη μια δεν σε βγαζει απο την εμμονη(και πιθανον την ενισχυει) αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θεωρω οτι σε βοηθαει απιστευτα μεσω αυτου να κανεις πραξη αυτο που σκεφτεσαι,να παρεις θαρρος αν εκανες κατι σωστα και να το μοιραστεις με τους υπολοιπους που τρεχουν μαζι σου σε αυτη την κουρσα...
Εγω δεν κανω εμετους,απιστευτες ωρες γυμναστικης κλπ,κλπ,αλλα οι τρομερες τυψεις που εχω εαν φαω κατι "κακο" ή αν ξεφυγω και φαω οτι βρεθει στο περασμα μου, μπορει να με βασανιζουν για ολοκληρη την ημερα...Αισθανομαι καλυτερα αν το συζητησω με καποιον,δεν ξερω γιατι!
Οποτε ειναι μαλλον καλο να μοιραζομαστε με αλλους ανθρωπους την προσπαθεια μας...προσωπικα με βοηθαει...
Δεν καταλαβαινω γιατι να τα βαζει η μια με την αλλη,forum συμπαραστασης υποτιθεται οτι ειναι...Αλοιμονο,πως να κρινεις εναν ανθρωπο που ουτε καν γνωριζεις...????η nadine πχ.εχει τα δικα της βιωματα,η καθε μια εχει τα δικα της...
Μην κρινετε ετσι απλα τον αλλο,καποια μπορει να ειναι 80 κιλα και να θελει να φτασει στα 75 και να νιωθει μια χαρα,εγω παλι να θελω να χασω λιγα κιλα και ποντους απο την περιφερεια και ναι,να μου εχει γινει κομπλεξ και εμμονη.Ο στοχος του καθενος διαφερει και η προσωπικοτητα του καθενος διαφερει επισης..
Ολοι εδω μεσα καποια εμμονη εχουμε,μικρη ή μεγαλη
,καποιο προβλημα εχουμε,μικρο ή μεγαλο
Διαφορετικα δεν θα ειμασταν εδω,ουτε θα ειχαμε την αναγκη να μιλησουμε για αυτο το θεμα!!!!!!!
Αυτα,ψυχραιμια θελει μαλλον το θεμα κοριτσια!!!
καλησπερα σε ολες!διαβασα προσεχτικα τι ειπε η καθεμια...και εχω συνηδητοποιησει το εξης,απο τη στιγμη που η εμμονη ειναι το ΔΕΔΟΜΕΝΟ,απλα ετσι ειναι σαν να γλυφεις με καποιο τροπο τις πληγες σου...το να μιλας λοιπον για τις εμμονες σου(τι εφαγα,τι γυμναστικη εκανα,τι δεν εφαγα κλπ) ναι μεν απο τη μια δεν σε βγαζει απο την εμμονη(και πιθανον την ενισχυει) αλλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θεωρω οτι σε βοηθαει απιστευτα μεσω αυτου να κανεις πραξη αυτο που σκεφτεσαι,να παρεις θαρρος αν εκανες κατι σωστα και να το μοιραστεις με τους υπολοιπους που τρεχουν μαζι σου σε αυτη την κουρσα...
Εγω δεν κανω εμετους,απιστευτες ωρες γυμναστικης κλπ,κλπ,αλλα οι τρομερες τυψεις που εχω εαν φαω κατι "κακο" ή αν ξεφυγω και φαω οτι βρεθει στο περασμα μου, μπορει να με βασανιζουν για ολοκληρη την ημερα...Αισθανομαι καλυτερα αν το συζητησω με καποιον,δεν ξερω γιατι!
Οποτε ειναι μαλλον καλο να μοιραζομαστε με αλλους ανθρωπους την προσπαθεια μας...προσωπικα με βοηθαει...
Δεν καταλαβαινω γιατι να τα βαζει η μια με την αλλη,forum συμπαραστασης υποτιθεται οτι ειναι...Αλοιμονο,πως να κρινεις εναν ανθρωπο που ουτε καν γνωριζεις...????η nadine πχ.εχει τα δικα της βιωματα,η καθε μια εχει τα δικα της...
Μην κρινετε ετσι απλα τον αλλο,καποια μπορει να ειναι 80 κιλα και να θελει να φτασει στα 75 και να νιωθει μια χαρα,εγω παλι να θελω να χασω λιγα κιλα και ποντους απο την περιφερεια και ναι,να μου εχει γινει κομπλεξ και εμμονη.Ο στοχος του καθενος διαφερει και η προσωπικοτητα του καθενος διαφερει επισης..
Ολοι εδω μεσα καποια εμμονη εχουμε,μικρη ή μεγαλη
,καποιο προβλημα εχουμε,μικρο ή μεγαλο
Διαφορετικα δεν θα ειμασταν εδω,ουτε θα ειχαμε την αναγκη να μιλησουμε για αυτο το θεμα!!!!!!!
Αυτα,ψυχραιμια θελει μαλλον το θεμα κοριτσια!!!
ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟQuote:
Originally posted by tidekpe
Γιατί σε γέμισε θλίψη το κείμενο, ΜΚΕΗ μου;Quote:
Originally posted by MKEH78
quote]
αυτή είναι η καθημερινότητα μου
δεν μπορώ να ξεφύγω
δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τα θέλω μου
δεν τα ψιθυρίζω ούτε στα όνειρα μου πια.
<<όταν περνάς την πόρτα της εκκλησίας ανοίγει μια ταφόπλακα
και όλα σου τα όνειρα θάβονται εκεί>> όταν μου το είχαν πει
αυτό, δεν το πίστεψα, μα δεν απέχει πολύ από αυτό που ζω τώρα
είμαι μια ευτυχισμένη μάνα και σύζυγος.
Και δεν θα ξαναγίνω ποτέ μια ευτυχισμένη κοπέλα 21 χρόνων
Μου έχω λείψει πολύ.
Γιατί γυρίζεις πίσω;
Ναι, δε θα ξαναγίνεις ποτέ μαι ανέμελη κοπελίτσα 21...μα και μετά από χρόνια τα παιδιά σου δε θα σε έχουν τόση ανάγκη, όσο τώρα...ε, και;
Έτσι δεν πρεπει; Έτσι, δεν είναι ωραία;
Ξέρεις πόσα πράγματα έκανα και έμαθα μετά που πέρασα από τα σκαλιά της εκκλησίας;
Σε καμία περίπτωση μην το θεωρήσεις ταφόπλακα...αφού μάλιστα είσαι κι ευτυχισμένη...απλά αλλάζουμε, μεγαλώνουμε, μικραίνουμε δεν έχει σημασία...αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και, πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο, ακόμη και αν κάποιες στιγμές γινόμαστε λίγο αφοριστικές, όπως στο κείμενο της Ναντίν...
την κούραση τα ξενύχτια και πολλά ακόμα που θα έρθουν το ξέρω.
Ήταν απλώς μια δύσκολη ώρα????
Απλά το πιο άσχημο μέσα σε έναν ευτυχισμένο γάμο όπως ο δικός μου
είναι ότι περνάνε τα χρόνια σαν νερό και δεν έχω προλάβει ακόμα να
χαρώ τον άνθρωπο μου?..
Έξοδα και υποχρεώσεις, η ρουτίνα μας, η καθημερινότητα μας.....
Μας κρατάνε μακριά από αυτό που θα θέλαμε να ζούμε?
Έχω πάνω από 1 χρόνο που κραυγάζω στην παραμικρή ευκαιρία
<<Θέλω να φύγωωωωωωω>>
Και όμως δεν έχουμε καταφέρει να πάμε ούτε μία μονοήμερη?.
Τεσπα, πάλι τα δικά μου λέω?
Αλλά έτσι είμαστε όλοι μας,
άλλως το κοντό του άλλος το μακρύ του που λέει και η μάνα μου?.
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ
Για τυχών παρεξηγήσεις απλά μένει μακριά και έχω να τη δω από το καλοκαίρι.??ΑΥΤΑ
Υ.Γ. tidekpe σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων.
Πάντως γενικά, αυτό που έχω να πω, και το λέω και στον άντρα μου
είναι ότι <<αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις καλό είναι να μην μιλάς καθόλου>>
το να εχει κατι καλο να πει ειναι τελείως διαφορετικο απο το να πει κάτι ΓΙΑ καλο.
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά λέμε 2 διαφορετικά πράγματα.
Εγώ αναφερόμουν στο επικριτικό ύφος που χρησιμοποιούμε πολλές φορές για να πούμε την γνώμη μας και φυσικά χωρίς την πρόθεση του να κάνουμε καλό σε κάποιων.
Και τονίζω ότι μιλούσα γενικά και όχι για κάποια συγκεκριμένη συνομιλήτρια μας.
device
κατάλαβα τη θέλεις να πεις, απλά διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ
Quote:
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά λέμε 2 διαφορετικά πράγματα.
Εγώ αναφερόμουν στο επικριτικό ύφος που χρησιμοποιούμε πολλές φορές για να πούμε την γνώμη μας και φυσικά χωρίς την πρόθεση του να κάνουμε καλό σε κάποιων.
Και τονίζω ότι μιλούσα γενικά και όχι για κάποια συγκεκριμένη συνομιλήτρια μας.
καταλαβαινω πως το εννοεις.
Αλλα πολλες φορες απλα γουσταρουμε γλυκολογα χωρις να το παραδεχομαστε ουτε στον εαυτο μας.
Σκεψου ποσες και ποσες φορες εχουμε ακουσει ωραια λογακια "ποσο κουκλα εισαι" και πισω απ την πλατη μας "πωπω βοιδι εγινε!!!"
ε, προτιμω που οι φιλοι μου πολυ προσφατα σε μπυραρια μου το παν ¨"κοψ τις μπυρες και το πολυ φαι γιατι παχαινεις". Ναι ηταν αποτομο, ναι δεν ηταν και η καλυτερή μου αλλα ειναι φιλοι μου και θελουν το καλο μου. Αν δεν ηταν φιλοι μου θα γελουσαν πισω απ την πλατη μου.
Ακριβώς εσύ μιλάς για την περίπτωση
που κάποιος σου λέει κάτι αρνητικό για το καλό σου.
Αυτό είναι και το πιο σωστό.
Quote:
Ακριβώς εσύ μιλάς για την περίπτωση
που κάποιος σου λέει κάτι αρνητικό για το καλό σου.
Αυτό είναι και το πιο σωστό.
ακομη ομως και οταν καποιος λέει κατι κακο για το κακο μου, μπορω να το χρησιμοποιήσω προς οφελος μου.
Όποτε με παρατησε γκομενος εκανα καποιο δωρο στον εαυτο μου. Μετα την τελευταια σχεση μου εκοψα το τσιγαρο!
Εκει που δεν μπορω να βοηθηθω ειναι οταν καποιος λεει γλυκολογα και με "κοιμιζει". Βασικα δεν τα λεει ουτε για καλο μου ούτε για κακο μου. Επειδη απλα χεστηκε για μενα τοσο για το κακο μου οσο και για το καλο μου.
Κοριτσια, μη βλεπετε παντου εχθρους....
Εγώ διαφωνώ. Τα "γλυκόλογα" πολλές φορές είναι η αλήθεια και αυτήν πρέπει να σου πει ο άλλος. Ή να σε υποστηρίξει. Το να λες αρνητικά είναι άσχημο.
Καταπίνουμε με απληστία κάθε ψέμα που μας κολακεύει, αλλά την αλήθεια που μας φαίνεται πικρή την παίρνουμε με μικρές γουλιές.
Denis Diderot, 1713-1784, Γάλλος φιλόσοφος
Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει. Αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει πολύ.
Gloria Steinem, γ. 1935, Αμερικανίδα συγγραφέας & φεμινίστρια