Quote:
Originally posted by Θέληση
Λοιπον κοριτσια, θα τα καταφερουμε τερμα! Εχω εκνευριστει να ταλαιπωρουμαστε ετσι... Ο πρωτος στοχος ειναι να φτιαξουμε τη σχεση μας με το φαγητο, αυτο απο μονο του θα μας κανει να νιωσουμε καλυτερα και επειτα να χασουμε ο καθενας τα κιλα που θελει..
Εγω εχω μια φοβια χρονια τωρα : πως αν δεν τρωω συχνα και με αφησω π.χ. 6 ωρες χωρις φαγητο θα αρχισω να ζαλιζομαι και θα νιωθω χαλια..Σιγα πια. Οκ καλο ειναι να τρωμε λιγο και συχνα ,αλλα οχι και να μας γινεται εμμονη. Δεν θα παθουμε και τιποτα αν μεινουμε και 8 ωρες νηστικοι μια μερα! Εχω φτασει σε σημειο να ειμαι εξω και να εχω 2 ωρες να φαω και απο το φοβο μου να παιρνω βλακειες απο το περιπτερο για να μην παθω κατι! Δεν ξερω απο που πηγαζει αυτο, ισως ειμαι ψυχολογικα πολυ "δεμενη" με το φαγητο, με κανει να αισθανομαι ασφαλεια.. Θυμαμαι περιοδους στη ζωη μου που ηταν πολυ εντονες και τοτε ξεχνουσα κυριολεκτικα να φαω, δε με ενοιαζε και ουτε το σκεφτομουν. Δε λεω πως ειναι καλο αυτο, αλλα ειναι μια αποδειξη πως μπορω και χωρις να τσιμπολογαω συνεχεια, ειναι ολα τοσο πολυ μονο στο μυαλο μας...
Ας το πολεμησουμε με το μυαλο μας λοιπον, ας μην του κανουμε τη χαρη να το σκεφτομαστε συνεχεια... Ολοι μπορουμε, αφου καποιοι τα καταφεραν μπορουμε και εμεις.. Δε θα ξεχασω την περιπτωση μιας γνωστης μου που απο τοτε που τη θυμαμαι ηταν με 20-30 κιλα πανω απο το κανονικο. Παντα ετρωγε πολυ η κοπελα αυτη και ποτε μα ποτε δεν την ειχε απασχολησει ιδιαιτερα να χασει τα κιλα. Ε,ειχα να τη δω κανα 6μηνο και οταν βρεθηκαμε τρομαξα να τη γνωρισω! Ειχε κανει διαιτα και ειχε χασει ολα της τα κιλα ,ηταν μια θεα! Απο τοτε εχουν περασει 4 χρονια και παραμενει ολον αυτον τον καιρο ιδια και απαραλλαχτη. Τη ρωτησα πως τα καταφερες? Και μου ειπε απλα πως ξυπνησε ενα πρωι και αποφασισε να βγαλει την εμμονη του φαγητου απο τη ζωη της. Και το εκανε ετσι απλα και την πιστευω..
Γιατι να μην μπορουμε και εμεις? Σιγουρα μπορουμε λοιπον...
συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες περί εμμονής! εννοείται ότι δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε και να χάνουμε όλα τα υπόλοιπα και ωραία της ζωής! από την άλλη όμως, τα πολλά, μικρά και υγιεινά γεύματα είναι ότι καλύτερο για τον εαυτό μας. αυτό μην το ξεχνάμε! απλά φτιάξε το πρόγραμμά σου, τήρησε το και απο κει και πέρα... ξεκόλλα το μυαλό σου!