Quote:
Originally posted by dew
Constance μου 1ον ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ, ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ και 2ον για αυτό άνοιξα αυτό το θέμα.
Τα παραδείγματα που έδωσα είναι πραγματικά σοκαριστικά ακόμα και σε μένα που τα ξαναδιαβάζω..
Πιστεύω ότι κλείνοντας τα σε ένα κομμάτι του μυαλού μου και αφήνοντας τα εκεί, ίσως κάποια μέρα να ξαναγυρνούσαν για να με τιμωρήσουν.. Τώρα είναι στην επιφάνεια.. Τώρα τα ξέρετε και το ξέρω και βλέπω πόσο λάθος είναι και δεν θέλω να τα ξανακάνω ποτέ μου. Και αν θελήσω να τα ξανακάνω θα ξέρω ότι υπάρχουν επιπτώσεις, θα πρέπει να τα πω κάπου και ίσως αυτό και μόνο να με σταματήσει.
Η σχέση μου με το φαγητό ήταν πάντα μια σχέση αγάπης και μίσους. Μπορώ να πω ότι μπορώ να τη συγκρίνω σε ένταση με τις ερωτικές μου σχέσεις. Αλλά δε θέλω να είναι έτσι πλέον.. θέλει να γίνει κάτι μικρό μέσα στο μυαλό μου, κάτι ασήμαντο. Και σε αυτό το φόρουμ με βοηθάει πολύ! Γράφοντας και καταθέτοντας αυτά που δεν τολμάω να πω, ελευθερώνομαι.. είναι ένα βηματάκι προς τη θεραπεία μου πιστεύω.. προς την αναγέννησή μου.
Ξέρω ότι για τον καθένα είναι διαφορετικό..αλλά τουλάχιστον για μένα είναι μία άρχη.. μία διέξοδος.
Για αυτό λοιπόν θα το πω και εγώ. Στο επόμενο υπερφαγικό μου θα προσέξω τι θα φάω! Δεν θα ξανακυλίσω!
Nα εισαι καλα dew μου.Ειναι πραγματικα ωραιο θεμα προς συζητηση.Πιστευω οτι αυτο που ειναι η αιτια του παχους μας πρεπει να ειναι αυτο που δεν πρεπει να ξανακανουμε.Κι εμενα ηταν ακριβως οτι παραταγα την καλη διατροφη επειδη το χαλασα μια μερα.Ετσι, χωρις ουσιαστικη δικαιολογια.Βεβαιως η παραδοχη του προβληματος ειναι η καλυτερη αρχη για τη θεραπεια.Παιδια δεν ειναι μονο τα παραπανω κιλα, ειναι και τα παραπανω ασχημα πραγματα που κουβαλαμε στην ψυχολογια μας.Ευχομαι ολες να νικησουμε...