-
Εγώ πάντως σε έναν γιατρό που πήγα για σληβ μου ζήτησε μόνο για τη δική του αμοιβή 5000 και για τη κλινική αναισθησιολόγο κλπ άλλα 3000 πάνω κάτω χώρια απο αυτά που θα έπαιρναν από το ΙΚΑ φιλική τιμή επειδή μας έστειλε ένας γνωστός μας χειρούργος!!!Φανταστείτε τι θα μου ζητούσε αν δεν ήταν φιλική!!!
-
Καλό θα ήταν πάντως για έχουμε όλοι εικόνα,είναι να ξέρουμε τι καλύπτει ο φορέας σε περίπτωση ιδιωτικής κλινικής και γιατρού.
Ο κάθε γιτρός ζητά αυτά που πιστεύει για τον ευτό του,εμένα με ενδιαφέρει -και αν ξέρει κάποιος/α να το γράψει-πόσα καλύπτει ο φορέας για την κλινική,νοσηλεία,αναισθησι ολόγο και δεν ξέρω τι άλλο,αν καλύπτει αμοιβή του γιατρού-ένα ταμείο ήξερα ότι έχει συγκεκριμένη αμοιβή,άσχετα τι συμφώνησες μαζί του- και γενικώς τι άλλο καλύπτει που μπορεί να μην το ξέρουμε.
Και στο τέλος,ποιος τα παίρνει από τον φορέα;ο ασθενής ή κατευθείαν ο γιατρός και η κλινική;Δηλαδή,τους πληρώνουμε όλους πρώτα εμείς και μετά διεκδικούμε την δαπάνη και την κρατάμε ή λέμε 'όλα θα κοστίσουν πχ 7000,3 η κλινική και 4 ο γιατρός,πάρτε τις 5 από εμένα και όταν βγει η δαπάνη πάρτε τα υπόλοιπα.'
-
Αν υπάρχει συμμετοχή από το φορέα, αυτή την εισπράττει κατευθείαν το νοσοκομείο ή/και ο γιατρός, όχι εμείς. Στις όποιες τιμές δίνουν οι ιδιώτες έχουν υπολογίσει τα ποσά που θα πάρουν απευθείαν από το ταμείο. Αυτό ισχύει στα περισσότερα ταμεία. Δεν ξέρω, αν υπάρχουν κάποια ειδικά ταμεία στα οποία ισχύει το σύστημα των δαπανών.