Η χθεσινή μέρα ήταν λίγο δύσκολη! Γυμναστικούλα το πρωί, τελείωσα νωρίς τη δουλειά και πήγα προς το σπίτι. Εκεί λοιπόν που έλεγα άντε να κουνηθούμε να πάμε κανά σούπερ μάρκετ να δούμε τι θα φάμε...να σου το τηλέφωνο. Η κοπελιά του κολλητού. Ρε συ...τελειώνει νωρίς τη δουλειά και ο Κώστας (ο κολλητός) και είμαι και εγώ ελεύθερη...είσαι γραφείο ακόμα? Όχι της λέω...γύρισα σπίτι νωρίς σήμερα. Α ωραία λέει αυτή, έρχομαι από εκεί.
Έρχεται λοιπόν, έρχεται και ένας άλλος φίλος και ύστερα από λίγο νάτος και ο κολλητός. Αλλά δεν ήρθαν μόνοι τους...φέρανε και ουκ ολίγο ρακί, κανέλλα, γαρύφαλλο και μέλι. Στην κουζίνα λοιπόν η Δώρα (η κοπέλα του κολλητού) και ξεκινάει να φτιάχνει ρακόμελα. Εν τω μεταξύ ο άλλος ο φίλος είχε φέρει και το μπουζούκι του, είχα και εγώ την κιθάρα και ξεκινάμε τα τραγούδια. Αποτέλεσμα...μέχρι τις δώδεκα το βράδυ που φύγανε εγώ να μην έχω φάει τίποτα και να έχω πιει τον άμπακο. Ήταν μια ωραία βραδιά οφείλω να ομολογήσω αλλά αλκοόλ και δίαιτα δεν πάνε μαζί.
Εκεί λοιπόν που λέω να χαλαρώσω, χτυπάει το τηλέφωνο. Μια φίλη που μένει εκεί κοντά (δύο στενά μακριά από μένα). Το σηκώνω. Πρώτη φράση που ακούω...είναι πολύ μαλάκας!!! Ωραία λέω...κατάλαβα. ʼντε έλα και εσύ από εδώ. Σε 5 λεπτά σπίτι και αυτή. Μαζί με ένα μπουκάλι κρασί. Και να αρχίζει να μου λέει...και να πίνουμε το κρασί.
Έγινα μεθύστακας στα καλα καθούμενα. Δεν την βλέπω τη ζυγαριά τη Δευτερα να δείχνει λιγότερα. Σήμερα φυσικά θα πάω ένα γυμναστηριάκι το απόγευμα να κάνω λίγο διάδρομο μπας και σώσω τίποτα και ούτε μισή παρασπονδία. Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται που λένε. Αλλά η δίαιτα συνεχίζει κανονικά και με το νόμο!
Ευτυχώς αν και έχει τύχει δύο φορές μέσα σε αυτό το δεκαήμερο να την χαλάσω τη δίαιτα δεν μου βγαίνει όπως τις άλλες φορές. Που σταμάταγα επειδή την έσπασα μία φορά. Συνεχίζω κανονικά. Πρέπει να φύγουν τα κιλά.
Αδαμαντία χρόνια πολλά και σε σένα. Ναι το 79 και εγώ. Δεν είναι θέμα δύναμης. Τη δίαιτα θα την σπάσουμε μερικές φορές. Δεν γίνεται να μην τη σπάσουμε. Αλλά δεν τρέχει κάτι. Δεν πρέπει να σταματάμε...την σπάσαμε μια μέρα, ωραία συνεχίζουμε την επόμενη. Κάποιες παρασπονδίες γίνονται. Από εκεί και πέρα είναι το να μην το κάνουμε συνέχεια.
Πρόβλημα με τα πόδια λόγω βάρους δυστυχώς αποκτάς έυκολα. Έχω την μητέρα ενός φίλου, ίδια ηλικία με την δικιά σου και δεν μπορεί να κάνει βήμα. Επειδή έχει πάρα πολλά κιλά έχουν τριφτεί οι χόνδροι στο γόνατο και όταν περπατάει πονάει. Και είναι και δύσκολη η εγχείρηση να επανέλθει. Οι γιατροί είπαν μόνο με χάσιμο βάρους θα γίνει δουλειά.
Είναι καλό να κάνετε δίαιτα όλοι μαζί. Βοηθάει να έχεις και παρέα και να προσέχουν όλοι τί τρώνε.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και με τη δίαιτα σου και με την εγχείρηση.
Τις καλημέρες μου σε όλους