ακριβως.
αμα ψαξεις λιγο στο φορουμ θα δεις ιστοριες..........
που ισως δεν απεχουν και πολυ απο τη δικη σου
Printable View
ακριβως.
αμα ψαξεις λιγο στο φορουμ θα δεις ιστοριες..........
που ισως δεν απεχουν και πολυ απο τη δικη σου
Τα αντικαταθλιπτικά, θεωρήθηκε... 20 χρόνια πριν, πως βοηθούν τη βουλιμία, μειώνοντας την όρεξη, τουλάχιστον κατά την αρχή της θεραπείας, ωστόσο πλέον θα τολμούσα να πω πως οι ψυχίατροι που χορηγούν λαντόζ για τη βουλιμία είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας.Quote:
Originally posted by Alma libre
μπαλονάκι μου δυστυχώς το ladose εχει αυτη τη ιδιοτητα. Να κοβει την ορεξη και να ανεβάζει τη διαθεση . Ανήκει στα ήπια αντικαταθλιπτικά , περασμένης γενιας , ενω στην Αμερική ειναι ευρεως διαδεδομένο και δινεται "με το κιλο " σε μεγάλες εταιρειες για να έχουν λιγοτερο αγχωτικους και περισσοτερο χαρούμενος υπάλληλους. Οσο διαστημα το παιρνεις δουλευει (μεχρι να εθιστει ο οργανισμος ). Οταν το σταματησεις, η διαθεση πεφτει ξανα υπο του μηδενος και η ορεξη ανοιγει ............Το θεμα ειναι μπορεις μια ζωη να παιρνεις αντικαθληπτικά και ψυχοφαρμακα ?
Το κολπο ειναι να βρεις τη δυναμη να συνεχισεις χωρις αυτο . Μην ξεχνας οτι το στομάχι εχει την ιδιοτητα "να κλεινει " και μετα τις πρωτες μερες διαιτας να ειναι πιο ευκολα τα πραγματα .
Σιγουρα δεν ειναι ευκολο . Αλλα δεν ειναι και ακατορθωτο . Ολα αυτα τα λεω γιατι απο συγχυση να χασω γρηγορα κιλα το ζητησα και εγω απο το γιατρο μου , ολως ζητησα και topamak (που διαφοροι "διατολογοι" μοιραζουν αφειδως δυστυχως - ειναι χάπι για επιληπτικους που ομως στις παρενεργειες του εχει να μειωνει την ορεξη ).
Το κολπο και η μαγκιά ειναι να συνεχισεις μονη σου χωρις να επιβαρυνεις το συκωτι σου. Πιστεψε με μπορεις . Προσπαθεια χρειαζεται.
Quote:
Originally posted by smart
οι ερευνες δειχνουν οτι οι υγειως θρησκευομενοι εχουν σε μικροτερο ποσοστο ψυχολογικα προβληματα.
Ναι ακριβώς!!Όπως και οι ηλίθιοι και οι αναίσθητοι!!Και αυτοί έχουν σε μικρότερο ποσοστό ψυχολογικά προβλήματα.Ή μάλλον σε ανύπαρκτο ποσοστό.Μία ανάλογη κατηγορία είναι και αυτοί που πιστεύουν.Είναι φοβιτσιάρηδες και παράλογοι.Στο σχολείο μας πιπιλίζανε το μυαλό ότι η πίστη δεν είναι παράλογη αλλά υπέρλογη και μπούρδες.Είναι παράλογη και τελείωσε.Αυτοί που πιστεύουν ακολουθούν κάποιες εντολές ή το τυπικό της εκκλησίας από φόβο μήπως και δεν πάνε στον παράδεισο ή τέτοιες μαλακίες.Αν είναι να απαρνηθώ τη λογική μου και να αποδεχτώ τις ηλίθιες και αστήριχτες θέσεις της εκκλησίας καθώς και το σάπιο δόγμα της το οποίο υπάρχει ίδιο και απροσάρμοστο στις κατα καιρούς μεταβαλλόμενες συνθήκες να μου λείπει!!
καποιος που δεν πιστευει στο θεο, δεν καταλαβαινω με ποια λογικη βριζει κατι ανυπαρκτο.
Πουθενά δε είπα ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύω στο Θεό.Ακόμα δεν έχω ξακαθαρίσει μέσα μου σε τι πιστεύω και αν πιστεύω σε κάτι.Βρίζω αυτό το οποίο μας παρουσιάζει η εκκλησία,το οποίο είναι παράλογο.Είναι παράλογο όταν σου λέει πως μόνο μέσα από ένα μυστήριο,μέσα από το μυστήριο το γάμου,ενώνονται δύο άνθρωποι σε ένα!!άντε βγάλε άκρη!!
Είναι παράλογο όταν σου λέει ότι το κάπνισμα,το αλκοόλ,η υπερφαγία,τα μναρκωτικά και κάθε κατάχρηση είναι αμαρτία!!έλεος!!και την ίδιοα στιγμή να σου έχει βάλει η ίδια η φύση την τάση αυτή μέσα σου για να κάνεις την κατάχρηση αυτή.Δηλαδή να υπάρχει λόγος για τον οποίο να ωθήσε σε αυτό που σου κάνει κακό.Να μη φταις εσύ!!Και να σε κατηγορεί η εκκλησία και να σε γεμίζει με ενοχές!!ΕΛΕΟΣ!!
Είναι παράλογο όταν σου λέει ότι μέσα από τη νηστεία και την απουσία από το σεξ καθαρίζεις!!???ντόινγκ!!καθα� �ίζει το σώμα και το πνεύμα σου??
Είναι παράλογο όταν σου λέει ότι ο αυνανισμός είναι αμαρτία και η ομοφυλοφιλία επίσης.παρακαλώ??
Μιλάμε για τελείως γεια σου η εκκλησία έτσι??
αποδεξου αυτη την ευθυνη κ σταματα να βριζεις οτιδηποτε αλλο περα απο σενα κ εξω απο σενα.
καιβέβαια δεν έχω την ευθύνη.Προσπαθώ τόσην ώρα να πω πως ευθύνη έχουν και τα γονίδια που κουβαλώ τα οποία μπορεί να με σπρώχνουν στο να εθιστώ είτε στο φαγητό,είτε στο τσιγάρο,είτε στο ποτά,είτε στα ναρκωτικά..σε κάτι τελος πάντων.Εμένα για παράδειγμα δε μου κάνει αίσθηση τίποτε άλλο να καταναλώσω από τα παραπάνω.Μόνο φαγητό και γλυκά.
Παίζει ρόλο και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι για το άν θα με βοηθήσει να ελέγξω αυτήν τη έντονη επιθυμία μου.Για παράδειγμα ότνα βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο ή σε ένα ξένο σπίτι,μαζεύμαι,μου κόβεται αυτή τάση.Γίνομαι διακριτική.
Ενώ στο σπίτι που πορέι να είμαι και μόνη μου και δε με βλέπει κανείς,γίνομαι ζώο!!
Μπαλονάκι που έχεις και ωραίο ψευδώνυμο και εγώ έπαιρνα ladose και πολλά άλλα μετά.Στο να χάσω βάρος δε με βοήθησε κανένα.Το βάρος αυξήθηκε αρκετά και σίγουρα δεν έφταιγαν τα φάρμακα.Έτρωγα και πάχαινα.Μην εναποθέτεις τις ελπίδες σου όλες στη φαρμακευτική υποστήριξη.Περισσότερο χρειάζεται δύναμη από σένα.Μην ψάχνεις να βρεις ποιος φταίει.Αν φταίνε τα γονίδια ή η κοινωνία ή οι γονείς ή εσύ ή όλα μαζί.Αντιμετώπισε τη κατάσταση με τα δεδομένα που έχεις τώρα.Ότι είσαι στα κιλά που είσαι και θες να φτάσεις στα κιλά που θέλεις.Αυτή είναι η λογική προσέγιση.Και αφού σε παρακολουθεί και ψυχολόγος να δουλεύεις παράλληλα το ψυχολογικό σου κόσμο.Μην χαλάς τη διαθεσή σου και τις δυνάμεις σου σε σκέψεις που σε αγχώνουν και σε πονάνε.Δες λίγο πιο καθαρά τα πράγματα και από άλλη θέση από ότι τα έβλεπες ως τώρα.Γιατί ότι και να φταίει το σίγουρο είναι πως εσύ έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και της υγείας σου αυτή τη στιγμή.Όπότε εγώ σου εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη.
Αγαπητή μπαλόνι,
Οκ, τα γονίδια, ο Θεός αν υπάρχει, ο εαυτός σου, η κυρά Μαρίκα 3 τετράγωνα πιο κάτω, φταίνε.
Δε σε είδα πουθενά να λες ότι έχεις και συ ένα μερίδιο ευθύνης.
Αν αυτό δε το παραδεκτείς μέσα σου, χέσε τους υπόλοιπους, η κατάσταση δεν αλλάζει.
Τα φάρμακα δεν βοηθάνε καλή μου. Είτε ladose λέγεται είτε reductil είτε Xenical είτε ό,τι θες, δεν πρόκειται να σου δώσουν λύση.
Θα πετάς χρήματα σε φάρμακα, ψυχολόγους και στο τέλος δε θα χάνεις βάρος.
Κάνε μήνυση στα γονίδια, στο Θεό στη φύση την ίδια. Δεν πρόκειται να κερδίσεις δε πα να'χεις τον Κούγια για δικηγόρο.
Βάλτα όλα κάτω και βγες απ'το τέλμα γιατί βυθίζεσαι μόνη σου.
Όπως βρίσκεις τη δύναμη να συγκρατηθείς μπροστά σε κόσμο, βρες την ίδια δύναμη να το κάνεις όταν θα είσαι μόνη σου.
Πρόσεχε, άρχισα να τσαντίζομαι μαζί σου. :spin:
Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά μπαλόνι ταιριάζουν πολύ οι ιστορίες μας! Κι εγώ είμαι ίδιας ηλικίας, πέρσυ πέρασα μείζονα κατάθλιψη με θεραπεία (τη σταμάτησα όμως μόνη μου), είμαι επίσης παλιό μέλος και ξαναμπαίνω με άλλο όνομα και υποφέρω από την κακιά συνήθεια εδώ και 4 χρόνια :sniffle: Επίσης είχα κάνει μία καλή προσπάθεια χάνοντας κάποια κιλά αλλά με το που έφτασα σε κάποιο καλό σημείο (ήμουν και ψυχολογικά καλύτερα εκείνη την περίοδο) ξαναβρήκα τα σκούρα και λύγισα.. Τώρα ξεκινάω ξανά με την παρέα του φόρουμ και 5 εμπειρίες παραπάνω σχετικά :starhit: Συμφωνώ με όσα λέτε.. Τα γονίδια δε βοηθάνε, η ψυχοσύνθεση δε βοηθάει πολλές φορές, εύκολο δεν είναι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι στο χέρι ΜΑΣ! Ούτε το γονίδιο θα σε ταίσει με το ζόρι, ούτε η εποχή μας που κατά τη γνώμη μου είναι απάνθρωπη, ούτε το ανορεξικό μοντέλο στο Χ περιοδικό, ούτε οι γονείς και τα δικά τους ψυχολογικά (καλά αυτό συμβαίνει πολλές φορές!!). Δυστυχώς πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση και το χαρακτήρα μας, και πάνω σε αυτό να δουλέψουμε..
τι ωραιο θεμα! ουφφφφφφφφφφφφφ η ζωη ειναι ενα πουφ που λεγαμε μικρα (απο καποια εκπομπη πρεπει να ειχε γινει διασημη ατακα)
ξεφυσηξτε κ ανακουφιστειτε! μην πολυσκεφτεστε, καποια πραγματα απλα γινονται αν δωσουμε χρονο στον εαυτο μας κ το σωμα μας.
:thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by NADINE
Καλημέρα,μπαλόνι!Καλώς σε ξαναβρίσκουμε!Είσαι η μπλέ μου τσιχλόφουσκα;
Έχω την αίσθηση πως κάτι όμορφο άρχισε να συμβαίνει στη ζωή σου τότε την άνοιξη και δε χρειαζόσουν άλλο τόσο πολύQuote:
Originally posted by μπαλόνι
Το καλοκαίρι του 2010,φέτος δηλαδή,ήταν πολύ ωραία!!γιατί κάπως,κάπως μαγικά εγώ το έχασα το βάρος.Είχα ξεκινήσει και από λίγο πιο πριν..από την άνοιξη.Αλλά χωρίς να κάνω τίποτα..
Και από το Νοέμβριο του 2010 σταδιακά τα ξαναπαίρνω τα κιλά και βέβαια τα παίρνω κιόλας που τα παίρνω.
το συναισθηματικό-ας το πω,για να το διαχωρίσω από τη βιολογική ανάγκη-φαγητό.Και λίγο πριν το Νοέμβρη κάτι χάθηκε
και προσέφυγες και πάλι στο γνωστό σου φίλο-εχθρό.Το "χωρίς να κάνω τίποτα"αν το ψάξεις λίγο παραπάνω,θα δεις πως έκανες
και μάλιστα πολλά!ʼλλαξες την εστίαση σου στη ζωή σου.Την εμπλούτισες και μετά σα μπαλόνι κι εκείνη σου ξεφούσκωσε
και να'μαστε πάλι.Αυτό,που αδυνατείς να τακτοποιήσεις μέσα σου θα έρχεται και θα επανέρχεται με την πρώτη ευκαιρία,που θα βρίσκει,
αποζητώντας την προσοχή σου μέχρι να του τη δώσεις!Κι ούτε να σε τιμωρείς με μια μαύρη φούστα βοηθάει.Το αντίθετο μάλιστα!
Χρειάζεται να τον χαϊδέψεις τον εαυτό σου,να του δώσεις λόγους να αισθανθεί όμορφα,να συνεργαστείτε,να μη σου βγάλει αντίδραση.
Σύμμαχο τον χρειάζεσαι κι όχι απέναντι στη γωνία τιμωρία!Σα να είναι το παιδάκι σου που θέλεις να το εκπαιδεύσεις θετικά για τη ζωή.
Στο λάθος του σε χρειάζεται περισσότερο να το στηρίξεις,να το αποδεχτείς.Όχι στις φανφάρες μιας αναμενόμενης επιβράβευσης.
Για μένα το επιπλέον βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα.Μια ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά μέσα μας και χρήζει ενασχόλησης.
Εσύ ξέρεις πόσο γεμάτη είναι η ζωή σου.Πόσο σου δίνει χαρές κι ικανοποίηση,λόγους να φουσκώνει η αυτοπεποίθηση σου.
Το βοηθητικό είναι πως έχεις ένα φωτεινό παράδειγμα να ανατρέξεις προς πληροφόρηση.ʼσε τον καθρέφτη και τα μπαλονένια μάγουλα,
που σε ρίχνουν και πιάσε το φακό.Τις έχεις τις απαντήσεις,το ξέρω.Δώσε προσοχή σε όσα σου λέει ο εαυτός σου!Τα φιλιά μου!