Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by Melodica
Να έχεις στο μυαλό σου ότι σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές αδυναμίας,όπως το να φας μια σοκολάτα,ενώ ήθελες να την αποφύγεις.Το θέμα είναι ότι αφού κάνεις την αμαρτία σου,να μην σκεφτείς ότι ''Αφού το χάλασα που το χάλασα το πρόγραμμα,ας το αποτελειώσω''με ένα άλλοι σωρό λιχουδιές.
Γιατί να βαφτίζουμε αμαρτωλές κάποιες τροφές;Πόσο βοηθητικό μπορεί να είναι να τις κατηγοριοποιούμε
σε επιτρεπτές και μη;Αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία μια σοκολάτα έτσι.Είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί το μέτρο,
εντείνεται το παιχνίδι ελέγχου μέσα μου,η αίσθηση αποτυχίας μου αν τυχόν "λυγίσω" στον "πειρασμό" της...
Αν θέλω μια ισορροπία στη σχέση μου με το φαγητό,να πάψει να με κυριεύει,τέτοιες σκέψεις δεν οδηγούν εκεί.
Κανείς δεν έφτασε στην παχυσαρκία με κάποια γραμμάρια σοκολάτας πού και πού(ακόμα και γάλακτος).
ʼσε που,αν απενοχοποιηθεί μέσα μας,φύγει η ταμπέλα του απαγορευμένου,ενδέχεται σταδιακά να χάσει
τα πρωτεία στις διατροφικές επιλογές μας.Όταν μπορώ ανά πάσα στιγμή να την φάω κι όχι να τρέχω σ'εκείνη κάθε που αναζητώ
πχ. παρηγοριά,αίρεται το βάρος,που της επιφορτίζω να με ανεβάσει στιγμιαία με τίμημα να με ρίξει μετά στα τάρταρα!