Originally posted by Thessalo
Quote:
Originally posted by stella78
…δεν υπάρχουν και άνθρωποι «ακατέργαστοι» εσωτερικά που νιώθουν αγάπη; Δεν είναι ένα είδος κατηγοριοποίησης αυτό, το να λέμε δηλ. ότι μόνο αν έχεις παιδεία θα νιώσεις αυτό το συναίσθημα; Θέλω να πω…καθένας μας αγαπά διαφορετικά, εμένα μου τυχε πολλές φορές να βλέπω κάτι που εγώ δεν θα λεγα ποτέ πως είναι αγάπη ( όπως τα παραδείγματα που εσύ ανέφερες με τους φίλους σου ) αλλά ο άλλος να το βιώνει ως τέτοια…
και συμφωνώ στο ότι μπορεί να υπάρχει αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αλλά όχι αρμονική συνύπαρξη, απλά νομίζω πως τελικά είναι κάτι πολύ υποκειμενικό, όπως κι η ολοκλήρωση κάθε ανθρώπου. Για σένα ή για μένα μπορεί να προϋποθέτει το α στοιχείο και να στοχεύεις στο να σε κάνει την καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, αλλά για τον διπλανό μπορεί να στοχεύει στο να καλύψει απλά την ανασφάλειά του, αλλά για τα δικά του δεδομένα αυτό να είναι αγάπη…
Στελάκη σαφώς και συμφωνώ όπως το θέτεις το ζήτημα , είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα όποτε ασφαλώς και δεν κάνει διακρίσεις τέτοιου είδους . Άλλωστε η αγάπη μπορεί να μην κατευθύνετε μόνο προς έναν άνθρωπο ,αλλά και προς ένα κατοικίδιο, σπορ η χόμπι , προς μια ιδέα η ένα όνειρό, αγάπη προς την πατρίδα η την θρησκεία ... άλλο αυτό και άλλο το να σε εκτιμήσω για αυτό που είσαι , για την δύναμη και την προσωπικότητα σου , να σε θέλω όχι επειδή έχεις ένα ωραίο βουστο η σέξι κωλαράκι μα γιατί δεν χρησιμοποίησες αυτές τις δυνατότητες για να προχωρήσεις στη ζωή ... :) να σε θέλω όχι επειδή θα είσαι το κάλο γκομενάκι μα γιατί είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος που χαίρομαι την παρέα και την παρουσία σου στη ζωή μου... και άλλα πολλά , και δυστυχώς η ευτυχώς όλες αυτές είναι αντιλήψεις που μαθαίνονται και δεν είναι έμφυτες.
*Θα ήθελα να γράψω πιο αναλυτικά αλλά δεν με παίρνει άλλο sorry :(