Σημασία δεν έχει αγαπητέ μου να βρίσκουμε ψυχολόγους ή να διοργανώνουμε τις κατά τ\'άλλα πολύ όμορφες συναντήσεις που με βρίσκουν 100% σύμφωνη αλλά να αρχίσουν οι άνθρωποι να γίνονται πιο άνθρωποι.Να μάθουν να αγαπούν,να έχουν αξίες,να διαχωρίζουν,να έχουν χρόνο για τους γύρω τους..Γιατί δεν είμαι εγώ ή είσαι αλλά τα ψυχιατρεία γεμίζουν καθημερινά και όχι μόνο...Άτομα με προβλήματα λογιών υπάρχουν παντού..Άλλοι βρίσκουν καταφύγιο στο αλκοόλ,άλλοι στην εκκλησία,άλλοι στα ναρκωτικά κ.λ.π.Και αναρωτιέμαι πώς στην κοινωνία του 21 αιώνα όπου οι άνθρωποι έχουν λύσει όλες τους τις βιοποριστικές ανάγκες και με το παραπάνω να μην ξέρουν πώς να λύσουν τις ανάγκες για αγάπη,κατανόηση και είσπραξη ενδιαφέροντος...Γιατί χρειαζόμαστε να πάμε στα ψυχιατρεία,να κάνουμε χιλιάδων ειδών διαφορετικές θεραπείες για να βρούμε ανθρώπους;;Γιατί η κοινωνία δεν συνειδητοποιεί ότι για να γίνει η κατάθλιψη σε λίγα χρόνια η πρώτη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά κάτι κάνει λάθος;Πόση περισσότερη αφύπνιση ή μήπως είναι ανύπαρκτη;Όπως είχα πει παλιά αν και εκτιμώ δεόντως τους επαγγελματίες του χώρου,αισθανόμουν ότι οι ψυχίατροι/ψυχολόγοι δεν είναι παρά πόρνες που αντί για έρωτα πουλάνε αγάπη και κατανόηση.....Δεν θέλω να αναλύω τις συμπεριφορές μου μέσα σε ομάδες ψυχοθεραπευτικές,δεν θέλω να βρίσκω κατανόηση στα λόγια ενός ψυχιάτρου.Αυτοί απλά αποτελούν εργαλείο για την βελτίωση μερικών λαναθασμένων συμπεριφορών..Δεν αντικαθιστούν την ανθρωπιά σου,την αγάπη σου,τον έρωτά σου,το πάθος σου,τη φιλία σου,τη συμπαράστασή σου,το ενδιαφέρον σου.....Όσο καλά και αν κάνουν την δουλειά τους δεν παύει να είναι δουλειά....Δεν θα γεμίσω τα κενά μου μέσα σε χούφτες χαπιών.Τα κενά μου θα τα γεμίσω αν συμπλεύσουμε στα όνειρά μας....(Άντε Δημήτρη..Έβγαλες και σε εμένα την ευαίσθητη Κάσυ που κρύβω μέσα μου)Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Lef
πολυ ωραια ιδεα! , κατι ενδιαμεσο δηλαδη? κατι μεταξυ ομαδικης ψυχοθεραπεια και τυχαια συναντηση του φορουμ? μηπως να καθιερωθει μια πιο τακτικη συναντηση? πχ καθε βδομαδα οποιος θελει, να ξερει οτι σε συγκεκριμενο μερος/μερα θα ειναι ατομα απο το φορουμ ? σκεφτεσαι να νοικιαστει/υπαρξει καποιος συγκεκριμενος χωρος? και οι επαγγελματιες θα ερχονται χωρις αμοιβη?
Κοιτα η ολη ιδεα κινειται μεσα απο ανθρωπους που ξερω και οχι απο το παρον φορουμ.
Σε καμια περιπτωση δεν θα κοιταξω να μαζεψω κοσμο απο εδω ετσι ωστε να διοργανωνω μητινκς κλπ.
Αλλο αν αυτο προκυψει.
Το κυριο σκεπτικο μου ειναι να αναπτυχθει ενα ανθρωποκεντρικο ενδιαφερον που αρχιζει και γινεται σπανιο στις ημερες μας....
Τωρα για επαγγαλματιες με αμοιβη ειμαι αντιθετος, μιας και το ολο εγχειρημα βασιζεται στον εθελοντισμο και οχι σε κατι αλο.
Παντως ολα αυτα ειναι ακομα συζητησεις που θα προκυψουν γεγονοτα, οταν και εφοσον μαζευτει αρκετος κοσμος που θα ειναι σε ετοιμοτητα να βοηθησει και θεωρητικα και πρακτικα.
Κλείνω με ένα τραγούδι...
Φιμώνω τοίχους,ταϊζω μηχανές.
Για την καρδιά ενός κτήνους καταπίνω φωτιές.
Πληρώνω ερωμένες,σιωπές,εκβιαστές.
Τραυλίζω μύθους,σκαλίζω πληγές.
Για την καρδιά ενός κτήνους κυνηγιέμαι απ\'το χτες.
Πληρώνω καταθλίψεις,ενοχές,διαστρο φές.
Όμως πληρώνομαι γι\'αυτό,πληρώνομαι
μ\'ανώδυνες μικρές διαδρομές
πάνω κάτω σε μια λαίμαργη χώρα
μέσα έξω σε μια αχόρταγη χώρα.
Πληγώνομαι απ\'αυτήν,πληγώνομαι
μα ξαγρυπνάω γυρεύοντας τα άχρηστά της δώρα,τα άχρηστα της δώρα.
Από εύσπλαχνους δήμιους ζητάω αναβολές
Για την καρδιά ενός κτήνους τρέφομαι με ψευτιές.
Πληρώνω φίλους σκύλους,διαλυμένες γιορτές.
Τραυλίζω μύθους,σκαλίζω πληγές.
Για την καρδιά ενός κτήνους κυνηγιέμαι απ\'το χτες.
Πληρώνω καταθλίψεις,ενοχές,διαστρο φές.
Όμως πληρώνομαι γι\'αυτό,πληρώνομαι
μ\'ανώδυνες μικρές διαδρομές
πάνω κάτω σε μια λαίμαργη χώρα
μέσα έξω σε μια αχόρταγη χώρα.
Πληγώνομαι απ\'αυτήν,πληγώνομαι
μα ξαγρυπνάω σέρνοντας τα άχρηστά της δώρα,τα άχρηστα της δώρα.