Quote:
Originally posted by penelope1985
Νομιζω Ντορα οτι δεν μπορεις να περιμενεις απο τον εαυτο σου να ειναι παντα στην ιδια ψυχολογικη διαθεση να αντιστεκεται σε κατι που θελει να κανει... εν προκειμενω να φαει....
Ρωτα οποιον θες εδω μεσα πως ημουν εγω το 2010 και το 2011 μεχρι το καλοκαιρι.... 1200 θερμιδες μαξιμουμ τη μερα και ουτε που με ενοιαζε... δεν συγχωρουσα τιποτα στον εαυτο μου.... θυμαμαι χαρακτηριστικα ποσο δυστυχης και πεινασμενη ημουν οταν η ζυγαρια προπαραμονες Χριστουγεννων του 10 εδειξε 53.3. Πηγα στα h&m και αγορασα ενα φορεμα κολλητο κοκκινο νουμερο 34. Δεν το φορεσα ποτε γιατι την επομεηνη μερα εφαγα 1,5 κιλο μελομακαρονα και δεν μ εκλεινε. Και μετα στα 54 δεν μ εμπαινε. Και ακομα εχω αχτι να το φορεσω...
Το θεμα ειναι οτι τοτε στα 53 κιλα ημουν δυστυχης ενω σημερα στα 67 ειμαι πολυ πιο ισορροπημενη.... Θα μ πεις γιατι δεν μενεις 67? Γιατι δεν ειναι καν υγειες βαρος και δεν δειχνω ετσι οπως θελω να δειχνω... Ματαιοδοξια θες? Μπορει
Πηνελόπη μου το θέμα δεν είναι αν θα είμαστε πάντα στην ίδια διάθεση να αντιστεκόμαστε . Αλλά γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να βρίσκουμε την διάθεση ν αντιστεκόμαστε . Γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ σε κάθε πρόβλημα να βρίσκουμε υποκατάστατα . Υπάρχει τρόπος να διαχωρίσουμε την ψυχολογία μας , τα προβλήματα μας , τη διαθεση μας απ το ψυγείο , απ το στομάχι ? Υπάρχει τρόπος , γίνεται αν έχω ασχημη διάθεση να φάω ένα γλυκό για να αιθανθώ καλύτερα αλλά να μείνω στο 1 και όχι σαν να είναι είδος υπό εξαφάνιση τα γλυκά ή σαν να πρόκειται αύριο να βγούν στην παρανομία τα ζαχαροπλαστεία και να μην ξαναβρώ ? Και κυρίως υπάρχει τρόπος αυτό να γίνει βίωμα ? , να γίνεται αυτόματα να μην πρέπει να σκέφτομαι για να το κάνω . Αλλιώς η συναισθματική υπερφαγία ή οπως αλλιώς τη λένε ή η όποια διατροφική