Quote:
Originally posted by Sadness
Την αιτια βεβαια, τα συμπτωματα δεν θα υπαρχουν αν δεν υπαρχει αιτια... Nομος τησ φυσης... Οπου υπαρχει δραση υπαρχει αντιδραση... :)
Πως είσαι τόσο σίγουρος; Δεν ξέρω για σένα, εσύ θα μου πεις αλλά να σου φέρω παράδειγμα εμένα. Πίστευα αυτά τα 8 χρόνια πριν αρχίσω ψυχοθεραπεία ότι καταπολεμώ τα αίτια με το να αποφεύγω να αγχώνομαι, γιατί στη ζωή δεν αξίζει τόσο άγχος, να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν, να έχω θετική σκέψη, να σκέφτομαι ότι η ζωή έχει πολύ όμορφες πλευρές τις οποίες θα ζήσω και επιδίωκα να ζήσω, να προσπαθώ να μην είμαι τελειομανής κτλ. Να σου πω; Αυτά δούλεψαν! Αλλά που; Δεν ήταν καταπολέμηση αιτιών. Αλλά συμπτωμάτων. Αυτό που κάνουμε τώρα με την ειδικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νόμιζα εγώ ως αιτίες...
Βεβαια για να πω την αληθεια...μου παιρνει πολυ χρονο, γιατι εγω τουλαχιστον πρεπει να σταματησω τη γη να κατεβω και να το δω, αλλιως δεν... οποτε βρηκα μια λυση την οποια εχω βαλει προγραμμα και το τρεχω... τωρα τη θα γινει δεν ξερω. Παντως ξερω οτι καποιες φορες καποιοι δικοι μου ανθρωποι σε καποιες καταστασης που με ξερουν καλα μου ειπαν οτι αλλα περιμεναν να κανω/αντιδρασω... Το ποσο χαρηκα δεν λεγεται... :)
Αυτό είναι πολύ καλό, σημαίνει ότι ι προσπάθειές σου έχουν αποτέλεσμα. Σκέφτηκες όμως να κάνεις το αποτέλεσμα αυτό ακόμα πιο σίγουρο και μακροχρόνιο και με εσωτερική σε βάθος αναζήτηση;
Τωρα για τον ψυχολογο που λες... χμμμ το σεβομαι, και ισως ειναι το Αλαμο μου.. ΑΛΛΑ αν δεν το εχει ζησει πως ξερει τι αντιμετωπιζω? Αν εχει και αυτοσ/αυτη κρισης τι γινεται? :P και γιατι να μην δρασω μονος? οσο μπορω και εχω δυναμη... εδω βλεπω συμφορουμιτες να ζουν με αυτο χρονια πολλα,... και παιρνω δυναμη...
Μου θυμίζεις πολύ τον εαυτό μου πάντως:) Θεωρούσα τον ψυχολόγο ως τελευταία και έσχατη λύση. Ως δείγμα αδυναμίας (για μένα, όχι για τους άλλους!), ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου. Μάλλον εξίσωνα τη λύση των χαπιών με τη λύση του ψυχολόγου=παράδοση στο πρόβλημα. Που δεν έχουν καμία σχέση αυτά μεταξύ τους. Κι όμως τώρα που το δοκίμασα, έχω πολύ διαφορετική άποψη.
Τώρα για το αν το έχει ζήσει ή όχι υπάρχουν ψυχολόγοι που ίσως να το έχουν ζήσει και άλλοι που όχι. Σημασία είναι όμως να είναι έξω από το πρόβλημα ώστε να βλέπουν πιο καθαρά και σε βοηθήσουν να κατευθυνθείς στη ρίζα. Τώρα αν έχει κρίσεις ο ψυχολόγος να\'σαι σίγουρος ότι δε θα σε αναλάβει ή μπορεί και να σε πληρώνει κιόλας:)))) Δε θα έχει, ηρέμησε!:)