Quote:
Originally posted by sinaki
Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και με το καλό και οι εγκυμονούσες της παρεας.
Εγώ είμαι σε ένα δίλλημα. Απο τη μια τα κιλά (116), και απο την άλλη το παιδί.
Είμαι 29 χρ. και χωρίς παιδί. Δυο χρόνια που προσπαθούμε δεν βλέπουμε φως.Βέβαια έχοντας κάνει κάποιες εξετάσεις διαπιστώσαμε οτι κάποιο πρόβλημα δεν έχω, εκτός απο πολυκυστικές ωοθήκες, που ήδη το γνώριζα. Ο σύζυγος πάλι δεν είχε και τόσο καλές απαντήσεις απο το σπερμοδιάγραμμα που είχε κάνει....
Το δίλλημα μου είναι να κάνω τώρα κάτι για την παχυσαρκία (έπαιρνα αντισυλλιπτικά απο τα 17 μου μέχρι και τα 26 μου για τις πολυκυστικές. Όταν ξεκίνησα ήμουν 55 κιλά και κατέληξα στα 26 μου 110 κιλά!) όπως κάποια επάεμβαση ή να κάνω πρώτα παιδιά, αν τα καταφέρω βέβαια.... και να κοιτάξω μετά το βάρος μου??
Φοβάμαι πως αν καταφέρω να μείνω έγκυος θα φτάσω τα 150 κιλά και αυτό με τρομάζει!
Δεν θέλω να πάρω άλλα. Ήδη νιώθω σαν να είμαι σε ξένο σώμα. Τόσα χρόνια με τα χάπια έπαιρνα συνεχώς βάρος. Έχω κάνει άπειρες δίαιτες και όταν τις σταματούσα τα έπαιρνα διπλά και τρίδιπλα!
Εν τω μεταξύ σε ότι γιατρό και να πας σου λέει η παχυσαρκία φέρναι προβλήματα γονημότητας.
Απο την άλλη αν κάνω τώρα μια επέμβαση θα πρέπει να περάσουν και 3-4 χρόνια ώστε να στεθεροποιηθώ κάπου και μετά να βάλω μπρος για παιδί. Θα κοντεύω τα 35 δηλαδή.... και ο άντρας μου είναι ήδη 41, αν περιμένω στα 35 μου θα είναι 47..... περνάνε τα χρόνια.....
Μην αφήνεις τα χρόνια να περνάνε, ούτε για τα κιλά ούτε για το παιδί. Τι σε εμποδίζει να ξεκινήσεις να διατρέφεσαι σωστά τώρα; Λες πως έκανες δίαιτα και όταν σταματούσες τα έπαιρνες διπλά και τριπλά. Το πρόβλημα αυτό το έχουμε όλοι λίγο πολύ βιώσει. Νομίζω ότι το πρόβλημα με τις δίαιτες είναι ότι κάποτε σταματάνε. Το καλύτερο είναι μια τροποποίηση της διατροφής προς το καλύτερο με αποφυγή πολλών λιπαρών, ζάχαρης και τηγανητών. Μπορείς έτσι εύκολα να κατέβεις στα 100 αν συνεχίσεις έτσι και σε περίπτωση εγκυμοσύνης το πιο πιθανό είναι να κατέβεις σε βάρος και άλλο με το που θα γεννήσεις. Εγώ στο 1ο τρίμηνο που έκοψα το τσιγάρο και έτρωγα ανεξέλεγκτα έβαλα 3 κιλά τα οποία έχασα μέχρι το δεύτερο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Στο τρίτο έβαλα λίγα και όταν γέννησα ήμουν όσο πριν μείνω έγκυος.Στο τρίτο όμως δεν πρόσεχα!