Quote:
Originally posted by stellou1989
fata_morgana δυστυχώς ο κόσμος κρίνει . Και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να το κάνει . Ειδικά τους παχείς ανθρώπους . Δεν λέω οτι δεν κρίνουμε όλοι ο ένας τον άλλο για διάφορους λόγους κατα καιρούς , αλλά οι παχείς άνθρωποι έχουμε την τιμητική μας ! Το χειρότερο είναι αυτό που λες , οτι μας κρίνουν χωρίς να βάλουν αυτό που έχουν για μυαλό να σκευτεί αν εμείς συνηδειτοποιούμε την κατάστασή μας , αν μας νοιάζει , αν έχει εν πάσει περιπτώσει κάποιο νόημα αυτό που παν να πουν ή τι αντίκτυπο θα χει . Θα σου πω περιστατικό που έγινε πριν κάποιες μέρες. Εγώ είμαι φοιτήτρια σε πόλη μακριά απ το σπίτι μου (στην Φλώρινα). Τις προάλλες μπήκαμε εγώ και 2 άλλες φίλες μου στο αυτοκίνητο ενός συμφοιτητή (εγώ καλεσμένη από τη μια φίλη , αλλά και αυτός δεν είπε τίποτα οπότε το θεώρησα οκ) για να πάμε στη σχολή. Είχε βρέξει και είχαμε όλες λάσπες στα πόδια οπότε του κάναμε το αυτοκίνητο χάλια. Βλέπω τη μια φίλη προχθές στη σχολή και μου λέει "τσακώθηκα με τον ταδε (αυτόν με το αυτοκίνητο)" "γιατί;" "τον ρώτησα αν τον βολεύει να με φέρει μέχρι τη σχολή με το αυτοκίνητο και μου είπε οχι γιατί πρέπει να το καθαρίσω γιατί μπήκε η ΧΟΝΤΡΗ μέσα τις προάλλες με τις λάσπες και μου τα 'κανε σκ#@$2τα" . Η φίλη μου τέσπα του την είπε που χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό για μένα . Οπότε όπως καταλαβαίνεις οι άλλες δεν τον πειράζουν που του λερώσαν επίσης το αυτοκίνητο , η ΧΟΝΤΡΗ όμως ... αααα ... άλλο αυτό! Αυτό το περιστατικό λοιπόν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την γενικότερη ψυχολογία μου περί του βάρους μου αυτόν τον καιρό. Τα κιλά αυτά που έχω χάσει τα χω χάσει απ το καλοκαίρι και δω με διατροφή και γυμναστική (ειδικά ποδήλατο , βόλτες έξω!) και μπορώ να πω ότι νιώθω πολύ ΚΑΛΑ και αισιόδοξη ότι θα χάσω κι άλλα . Και έρχεται τώρα ενας άσχετος και με ξενερώνει . Τους μισώ κάτι τέτοιους ανθρώπους που, όπως είπα και πριν, δεν σκεύτονται πριν την πετάξουν την μ#$$κια τους τι αντικτυπο μπορεί να έχει.
Απ' την άλλη όμως ξέρεις κάτι ; Μπορεί να μην τους γεμίζουμε το μάτι (ή αντίθετα να τους το παραγεμίζουμε :p ) αλλά δεν αφορά αυτούς το θέμα, αντίθετα αυτοί είναι οι αδιάκριτοι (μην πω τίποτα χειρότερο) που χώνονται σε θέματα που δεν τους αφορούν , και μάλιστα μπορούν να κάνουν και κακό σε ορισμένες περιπτώσεις , εμας αφορά ! Εμάς και μόνο. Μόνο για μας πρέπει να χάσουμε βάρος για κανέναν άλλο. Πρώτα για την υγεία μας , μετά για την ψυχολογία μας , μετά για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και ίιιιιιιιισως και για να είμαστε πιο αποδεκτοί . Βέβαια αυτό το τελευταίο είναι που μας δίνει και την χαρά όταν χάνουμε κιλά. Οι αντιδράσεις του κόσμου όταν βλέπει τη διαφορά πάνω μας . Αυτό τουλάχιστον εγώ το χαίρομαι όσο τίποτα! Δεν πρέπει να αποφεύγεις να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και οπουδήποτε. Αντιθέτως! Να τον παρατηρείς με κάθε λεπτομέρεια για να συμφιλιωθείς (όσο μπορείς) με την εικόνα σου και να μπορέσεις σταδιακά να την καλυτερεύσεις. Sorry για το τεράστιο post :) .
Μα έτσι είναι stellou1989.Οι άνθρωποι έχουν τη τάση να εξοστρακίζουν το διαφορετικό.Ρατσισμός λέγεται και τον αντιμετωπίζουμε καθημερινά.Από τη δουλειά που δεν παίρνουμε εξαιτίας των κιλών μέχρι το γνωστό που θα μας πάρει στο αυτοκίνητό του.
Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να συμφιλιωθώ με την εικόνα μου.Αλλά δε μπορώ.Κάθε φορά που τυχαίνει να με δω σε κάποιο καθρέφτη φευγαλέα βλέπω μια απογοήτευση.Αγαπώ το μέσα μου αλλά όχι το έξω μου.Όταν βρω μια ισορροπία θα αγαπήσω και το έξω εξίσου.