Quote:
Originally posted by sweetOctober
αγαπημένη μ δεν ξερω αν σε προλαβα, μη τα παρατήσεις! Φάε για λίγο καιρό από όλα, με μέτρο, ό,τι επιθυμείς, συνέχισε το ποδηλατάκι σου, βάλε μια ημερομηνία που θα επιστρέψεις στο φορουμ αν σε εκφραζει και μην ανησυχείς!
Από τον εαυτό μου που παλεύει καθημερινά με τις "λιγούρες" και τα υπερφαγικά, θέλω νασ πω από την καρδιά μ πως όταν στερούμαι μετά τα τρώω όλα επί 10 ή και 100...δε βρίσκω τρόπο να στερηθώ χωρίς συνέπειες, με βλέπω τώρα κοντά 4 μήνες πια πόσο έχω αλλάξει, όταν δε δίνω πολύ σημασία τρώω πιο σωστά και όμορφα, χωρίς λιγούρες και με καλή διάθεση.
Το πήρα απόφαση, δεν έχω άλλο χρόνο για δίαιτες και δοκιμές, είμαι ανεπίδεκτη δίαιτας. Κάθε μέρα τρώω γλυκάκι τελευταία, δεν είναι σωστό το ξέρω, αλλά δεν έχει νόημα να τα παρατήσω και να ξαναπάρω τα 10 κιλά ούτε να κάνω 4 μέρες δίαιτα και 3 υπερφαγικά. Μπορω να κόψω τη ζαχαρη αλλα δεν το θελω. Ναι ξερω οτι μπορω να παω με γοργους ρυθμους 90 κιλα κοβοντας πολλα, και μετά τί?
Είμαι λάτρης του φαγητού, μου αρέσει να βγω με καλή παρέα, μου αρέσει να φάω και στο σπίτι, τρώω και στη στεναχωρια και στη χαρά. Δε θελω να παψω να τρωω αλλα να παψω να με τρωω!
Σήμερα έκανα μακαρονάδα, ξέρω ότι χτύπησαν κόκκινο οι θερμίδες, αύριο θα μαζευτώ. Ζυγίζομαι κάθε μέρα και καταλαβαίνω πως με μια φορά δε παχαίνεις, είναι υγρά καικατακρατήσεις. Αυτο που παχαινει ειναι οταν πεσουμε ψυχολογικα και τα παρατησουμε. Η αποτυχια μασ μας ωθει σε τελειως λαθος μονοπατια, και μετα τα πληρωνουμε στην επομενη αποπειρα για διαιτα!
Ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει όταν δε μπορέσεις να γυρίσεις σε ένα σωστό πρόγραμμα. Οι πιθανότητες να γυρίσεις στον ίδιο δρόμο αυξάνονται αν παρεκκλίνεις λίγο, ή πολύ και το ξεχάσεις και συνεχίσεις.
Τα πάντα όλα είναι το να συνεχίσεις. Ομως και αυτο το να πεφτεις σηκωνεσαι (το δικο μου) κουραζει. Εσυ απο οτι βλεπω εισαι τυπος ολα τελεια η τιποτε (ετσι ημουν κι γω παλια!). Κινδυνευεις να το αφησεις και να σε αφησει, οπως ολες μας. Γιατι να το ρισκαρεις? Γιατι να το ρισκαρω? Γιατι να ρισκαρουμε να παρουμε πισω τα κιλα μας και να χασουμε για αλλη μια φορα τον εαυτο μας?
Καλυτερα με μια απλη, καθημερινη, σταθερη πορεια προς ενα στοχο, χωρις οριοθετησεις, αποδεκτες απωλειες, πρεπει και μη.
Δεν μπορεις να εισαι παντα σε προγραμμα, πιεση, καποτε θα χαλαρωσεις. Μαζι και το σωμα. Κριμα ειναι ειλικρινα.
Δε σε ξερω και συγνωμη αν κανω λαθος σε οσα λεω αλλα πιστευω σε βαραινει ολο αυτο, και θελω να σου πω πως εισαι πολυ νεα και καλο ειναι να χτισεις μια καλη σχεση με το φαγητο. Το φαγητο που μας παχυνε παντα θα υπαρχει γυρω μας. Εμεις πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια, σχεση με το φαι, ρυθμους ζωης για να ανταπεξελθουμε. Ναι στις μικρες αλλαγες, οχι στην πιεση. Οταν υποχωρηση η πιεση θα μπουν τα κιλα.
Με τουτα και με κεινα απο αρχες Γεναρη εχασα 10 κιλα, δεν χαιρομαι για τα κιλα, και λιγα ειναι και με τεραστιο κοπο.
Χαιρομαι απιστευτα που καταλαβα πως η λυση μου δεν ειναι η διαιτα, η πιεση, η στερηση, η συντομη απωλεια κιλων, η διαρκης ενασχοληση με το βαρος μου, τα υπερφαγικα, τα κιλα.
Αφιερωνω τον χρονο που περισσευει πια στον εαυτο μου και ειναι ολα ολο και καλυτερα! Αρχισα να με κατανοω, να με ακουω, να αφουγκραζομαι γιατι και πως. Αλλαξα, η ζωη μας αλλαζει, επρεπε να ακουσω το σωμα μου. Οχι δεν ειμαι πια gym τυπος, δεν θελω και ουτε εχω χρονο για διαρκη ενασχοληση με ολα αυτα. Ειμαι μια νεα μανουλα που καπου αναμεσα σε ολεσ τις αλλαγες εχασε τον εαυτο της, επαναπροσδιοριζομαι, με βρισκω, με ελεγχω, και η απωλεια θα ερθει απο μονη της! Ε είχα στόχο του χρόνου το Γενάρη, ίσως πάει το αντίχρονο! Ε και? Ξέρω άπειρους τρόπους να τα χάσω μέχρι το καλοκαίρι, και κανένα τρόπο να μη τα ξαναβάλω εξίσου γρήγορα! ;)
** ελπίζω όταν ξαναμπώ να δώ όμορφα νέα σου! Να έχεις χαλαρώσει και να έχει ςσυζητήσει με τον εαυτό σου επικοδομητικά! :kiss: