-
Εmpeysti,
κατι θα βλεπεις στο περιβάλλον σου σιγουρα. Ομως αν υπάρχει αγάπη γυρω μου κ δεν μπορω να τη δω ή να την αισθανθω τοτε ειναι σαν να μην υπάρχει τελικα. Ή να μη μου λεει κατι...μπορει σε πολυ κοσμο να μην κανει αυτη....ειναι δικαιωμα του καθενος.
Δλδ τα 3 θελω δεν ειναι σταθερες. Ο καθενας ψαχνει τα δικά του.
-
Σοφια εννοειται πως τα \"θελω\" του καθενα μας ειναι διαφορετικα,και ειναι αυτα που χαρακτηριζουν και την ποιοτητα μας.Και βεβαια δεν ειναι σταθερες αυτα που εγραψα,ειναι τα δικα μου \"θελω\".
Ευπροσδεκτα και τα δικα σας.
-
Πολλές παράμετροι πρέπει να ληφθουν υπόψη ...
Κάτι που μου ήρθε στο μυαλό με βάση τον τιτλο του θέματος ο οποίος υποκδεικνύει γράμμικότητα μεταξύ ευτυχίας και θέλω(κατά την άποψη μου) είναι ότι η σχέση που τα συνδέει δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη και κυρίως δεν είναι γραμμική για εμένα είναι κάπως έτσι όπως τη δίνω στο συνημένο
-
kater1na πολύ όμορφο το σχεδιάγραμμα σου!
-
Όμως να υποθέσω πως αυτή η ισσοροπεία μεταξύ δεν θέλω τίποτα και θέλω τα πάντα εκφράζει μια επιθυμιτή μετριότητα? Επίσης να υποθέσω πως τα πραγματικά θέλω έχουν να κάνουν με άυλα πράγματα..
-
Εάν το δούμε ρεαλιστικά, τα υλιστικά θέλω με τα μή υλιστικά θέλω συσχετίζονται ως ένα βαθμό, πχ. η υγεία (μια επιθυμιτή κατάσταση) πολλές φορές απαιτεί οικονομική ευμάρεια.
-
κατερινα ομορφο το σχεδιαγραμμα σου.Εχεις ακουσει ποτε την εκφραση \"ειμαι ευτυχισμενος με το τιποτα\".Εγω δεν εχω φτασει σε αυτο το επιπεδο,μαλλον ειναι το επιπεδο των αγιων και των μοναχων στην ινδια.Και δεν ξερω αν 1)μπορω να φτασω 2)θελω να φτασω γιατι κατι τετοιο θα απαιτουσε να απαρνηθω την ζωη με τον τροπο που την βιωνω αυτη τη στιγμη και να περασω σε μια κατασταση να απαρνηθω το παρον και να σκεφτω μονο το μελλον σε μια αλλη ζωη.Παντως καποιοι το καταφεραν και λενε πως οποιος το καταφερνει φτανει στην τελεια ευτυχια,μαλλον γιατι εξαλειφει τον εγωισμο του.
-
Είναι πράγματι όμορφο το σχεδιάγραμμα και αντικατοπτίζει μια ισοροπεία διαχωρίζωντας τα περιτά θέλω απο τα επιθυμητά θέλω. Απλά εγω θα έβαζα την δικιά μου τελεία (ευτυχία) λίιιγο πιο δεξιά για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω..
-
thnx vince κ empneusti για το σχόλιο :)
Οπως είπα φυσικά αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι \"εγώ\" μια επιθυμητή ισορροπία χωρίς να έχω λάβει υπόψη όλες τις πιθανές παραμέτρους ή όλες τις πιθανές πτυχές του θέματος και φυσικά εννοείται χωρίς να έχω η ίδια την επιθυμητή ισορροπία :P (αν και έχω σχεδίασει την ευτυχία κάπου στη μέση βασικά εννοω ότι είναι σε κάποιο σημείο μεταξύ των άκρων τώρα που ακριβώς βρίσκεται εχχμμμ ΄καπου μεταξύ του μηδεν και του άπειρου... το πού?... έχω μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου να το αναζητώ)
Εμπνευστή εχω ένα φίλο απο φιλανδία που έμεινε για κάποιο διάστημα ινδία και τωρα συνεχίζει την αναζήτηση του στην φιλανδία ακολουθώντας την αναζήτητση της ευτυχίας μακρια από το εγώ. Εχω χρόνια να τον δω και δεν ξέρω πως τα πάει αλλά σίγουρα είναι μια συνεχής αναζήτηση και εξάσκηση. Πάντως όσο είχαμε επαφή σίγουρα ήταν ένα απο τα πιο λαμπερά άτομα που έχω γνωρίσει (αν και έχω γνωρίσει άτομα με την ίδια \"αυρα\" και απο άλλες φιλοσοφίες με την έννοια της προσφοράς, της αγάπης, που δεν δεν χρησιμοποιούν τους άλλους για να πετύχουν τους σκοπούς τους, που δεν αναζητούν την ευτυχία στον καταναλωτισμό ή στο υψηλό κοινωνικό status, που σέβονται κάθε ύπαρξη σε αυτό το πλανήτη είται πρόκειται για άλλο είδος, για άλλη φυλή, που δεν ζούν στο παρελθόν αλλά ουτε στο μέλλον χωρίς όμως να αδιαφορούν ούτε για το παρελθόν ούτε για το μέλλον)
Όμως δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέλω πίσω απο αυτή την αναζήτηση... υπάρχει κατά την αποψή μου το θέλω να εκπληρώσω τον στόχο μου σαν ανθρωπος (εξάλλου ανθρωπος = ανω + θρώσκω = κοιτάω ψηλά...., προσπαθώ να ολοκληρωθώ να εκπληρώσω το δυναμικό μου) θέλω να μην κάνω κακό, θέλω να μην κολλάω στα πρέπει για προσωπικό όφελος κλπ κλπ Τέσπα θέλω να πώ ότι για να ακολουθήσεις μία κατευθυνση στη ζωή πρέπει να έχεις ένα στόχο, μια επιθυμία αλλιως δεν θα ασχολιόσουν΄ούτε καν με αυτό.
-
σκεψη πρωτη)συγκρινοντας ενα \"θελω\" του τυπου να γινω πολιτικος μηχανικος ,σε σχεση με 10 \"θελω\" του τυπου να παρω εναν υπολογιστη,μια διακοπες,να μην με περνουν τηλ για να ειμαι ηρεμος,και βλεποντας πως αριθμιτικα μπορει τα 10 να ειναι περισσοτερα αλλα ειναι πολυ ευκολα πραγματοποιησημα,μηπως οριζοντας τα \"θελω\" μας μεσα στις δυνατοτητες μας θα ειναι πιο προσιτη η ευτυχια μας?
σκεψη δευτερη)(προς κατερινα)Συμφωνα με την σκεψη σου την οποια βρισκω σωστη αν την μεταφραζω σωστα,δεν εχει σημασια τοσο η ποσοτητα των \"θελω\" αλλα η ποιοτητα τους.Βεβαια αυτο θα με κανει να επανελθω στην πρωτη σκεψη γιατι ενα ποιοτικο \"θελω\" ειναι πολυ δυσκολοτερα πραγματοποιησημο, πχ θελω αγαπη.
Οποτε θα ηταν πιο σωστα να γραψω σαν τοπικ \"Η ευτυχια μας ειναι αντιστροφως αναλογη των \"θελω\" μας σε υλικο επιπεδο\"
παρολα αυτα αν καποιο ποιοτικο \"θελω\" δεν μπορω να το ικανοποιησω λογω καποιων καταστασεων,μηπως θα μπορουσα να συμβιβαστω και να πεισω τον εαυτο μου πως ενα τετοιο θελω δεν θα μπορουσα να το αποχτησω ποτε,οποτε να σταματησω να το εχω σαν στοχο και να συνεχισω τη ζωη μου,απλα με θετικη σκεψη πως μπορω να ειμαι ευτυχισμενος και χωρις αυτο?και ισως καποτε σταματησει να ειναι \"θελω\" δικο μου,να εξασθενισει.(Ερωτηση:τι θα γινει αν εξασθενισουμε ολα μας τα θελω?).Βεβαια υπαρχουν διαφορα επιπεδα ευτυχιας και ισως να μην νιωσω την πληροτητα της σε ολο της το μεγαλειο αν λειπει καποιο θεμελιωδη κατα τη γνωμη μου \"θελω\",αλλα μεσα στη ζωη δε νομιζω πως θα υπαρχουν παρα πολυ μεγαλα χρονικα διαστηματα που καποιος θα εχει την δυνατοτητα να νοιωθει ολοκληρωτικα ευτυχισμενος.
-
Για να είμαστε ευτυχισμενοι (σε γενικές γραμμές) :
1 . πρέπει να ξέρουμε ποια είναι τα θέλω μας (εννοείτε τα δικά μας και οχι τα κοινωνικά πρέπει)
2. να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες και στόχους με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες
3. να εχουμε την ελπίδα οτι θα τα πραγματοποιήσουμε
4. να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση
5. να βλέπουμε κάποιο φώς στον ορίζοντα
6. να απολαμβάνουμε ολη την διαδρομή και να μην περιμένουμε μόνο το αποτέλεσμα
7. να απολαυσουμε αυτό που θα έρθει ακόμα και αν είναι διαφορετικό απο αυτό που προγραμματίσαμε , γιατί διαφορετικό δεν σημαίνει χειρότερο ....... απλά η ζωή είναι απρόβλεπτη !
και ολα τα παραπάνω είναι ακόμη πιο όμορφα , οταν τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς .
-
Μπραβο σου!
7 λογοι για να ζεις
1) δεν ξερω το τι 8ελω
2) οι προτεραιοτητες μου καθε μερα αλλαζουν γιατι αλλαζουν τα καθημερινα στανταρντ
3) Η ελπιδα υπαρχει αλλα οι αλλαγες ειναι τοσο γρηγορες που δεν προλαβαινω να καταλαβω το τι ζηταω
4) Προσπαθω να κινηθω ομως κανω 1 βημα εμπρος και 2 πισω
5) Δυστυχως εδω θα με βρεις απεναντι σου απο φως δυστυχως τιποτα μονο σκοταδι.....
6) Αυτο με τη διαδρομη σωστο την βιωνω καθημερινα με τα προβληματα της
7) Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο παντα αυτο που ερχεται ειναι διαφορετικο απο αυτο που προγραμματιζα
Εσυ δικιο εχεις αλλα αν εισαι απογοητευμενος οπως ειμαι εγω δεν μπορεις να κανεις τιποτα περειμενεις που θα σταματησει η κατρακυλα οντας μηχανοβιος ο κανονας στις πτωσεις (μακρια απο εμας) ειναι να εισαι ελευθερος και θα σταματησει καπου αυτο περειμενω τωρα ειναι η περιοδος της πτωσης ετσι λοιπον εχω αφεθει και περειμενω να σταματησει πραγματικα το λεω οταν σταματησει τοτε θα ακολουθησω αυτα τα 7 βηματα ειναι σοφα πραγματικα....
Σας Ευχαριστω ολους!
-
Εμπνευστή γτ θέλεις να είσαι ευτυχισμένος?
Ήζωή ενα ταξίδι, μια διαρκής αναζήτηση, θα υπάρχουν στιγμές που θα βιώσεις όλα τα συναισθήματα.
Ακόμα και η θλίψη και η απογοήτευση και τα αδιέξοδα υπάρχουν για να μαθαίνουμε και να αλλάζουμε να εξελισσόμαστε.
Μπορείς να μην έχεις κανα στόχο ώστε να μην απαγοητευτείς ποτέ, να μην ψάξεις την αγάπη και την συντροφικότητα για να μην πληγωθείς και ουτω καθ΄εξης το θέμα όμως είναι πόσο ενδιαφέρον θα είναι ένα ταξίδι χωρίς εμπειρίες?
Άσε που έχουμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε (χωρίς να θέλω να προσβάλω χριστιανούς που πιστεύουν στη ζωή μετά το θάνατο ή τους βουδιστές που πιστεύουν στη μετενσάρκωση κλπ .... αναφέρομαι τουλάχιστον στην επίγεια και παρούσα ζωη χχεχεχε)
-
κατερινα απο το θεμα του τοπικ και μονο καταλαβαινεις πως ενας στοχος μου ειναι η ευτυχια.Και θελω να ειμαι ευτυχισμενος γιατι δεν μου αρεσει να ειμαι δυστυχισμενος.Αναφερθηκα σε καποια θεμελιωδη \"θελω\" τα οποια ειναι βασικα για μενα,αρα δεν γινεται λογος να μην εχω στοχους.Παρολα αυτα θα μπορουσα να με αποκαλεσω αφιλοδοξο γιατι δεν με ενδιαφερει να βαλω στοχο να γινω πρωθυπουργος,η εξεχον μελος της κοινωνιας γιατι δεν με εκφραζει το κοινωνικο στατους.Και σε καμια περιπτωση δεν απεκλεισα εμπειριες και δοκιμασιες αφου η γνωση ερχεται μεσα απο τη ζωη.Ακομα και στην περιπτωση που εχεις ικανοποιησει τα \"θελω\" σου σε καποια χρονικη στιγμη αυτο δεν σημαινει πως μελλοντικα θα παραμεινει αυτη η κατασταση(πχ βρηκες την αγαπη αλλα πεθανε η αγαπημενη σου).Τελικα μαλλον λεει ο καθενας τα δικα του χωρις να ψαξει τι πραγματικα εννοει ο αλλος...
(οτι αρπαξει ο ποπος μας....χεχεχεχε)
-
κλειω ελπιζω να μην εχει και υποενοτητες ..... (να πουμε και κατι για το χαβαλε).
αλφαπαρκ παιρνεις το βραβειο αντιλογιας επαξια σκεψου πως εισαι τριχα και θα σε σταματησει το πατωμα.(διαβαζα πριν για αστρικες προβολες μαλλον θα ειμαι επηρεασμενος χεχεχεχε).