Ισχυει, εμενα με το κατεψυγμενο μου ειναι πανεύκολο, αλλά διαφορετικα θα ειναι μπελάς :/
Printable View
Ισχυει, εμενα με το κατεψυγμενο μου ειναι πανεύκολο, αλλά διαφορετικα θα ειναι μπελάς :/
λες να βαλω κατεψυγμενο? Και πως, το αποψυχεις πριν? Σημερα εκανα φασολακια με πατατες, κλασσικα πραγματα, ολα εχουν καθαρισμα. ωρες ωρες μου λειπει που "πετουσα" το κρεας μες το τηγανι με νερο και τελειωνα :P
Ναι να βαλεις! Εγω δεν το αποψυχω καν, οπως είναι το πετάω στο τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι και γίνεται μούρλια! Το ιδιο και για σπανακόρυζο και για οτιδήποτε!
όσο για το κρέας, δεν μ αρέσει που δεν μ αρέσει γενικα, αν είναι και τηγανητο μου προκαλεί εμετό :( Μα τι ανωμαλίες πια, χάθηκε να μισώ τα μακαρόνια και να λατρεύω την μπριζολίτσα;;;;;
καλυτερα τα μακαρονια απο τη μπριζολιτσα! :thumbup:
Σημερα μακαρονια με κιμα του αντρα μου και του μικρου και μακαρονια με σογια κιμα για τη μανουλα :duh: Μιαμ μιαμ μιαμ ολο σκεφτομαι μη παει και μπερδεψω τα κατσαρολακια και φαω απο το δικο τους και ξερασω :tumble:
Αδιαθετησα και δεν ειχα ορεξη για μαγειρεμα, ανακατεψα ωμη ντοματα με κοττατζ και ελαιολαδο, περιελουσα τη μακαροναδα μου και μια χαρα τρωω. Μετα ξαπλα. Μεγαλη κουραση και δεν εκανα και τιποτα φοβερο απο το πρωι.:crazy:
Μανιτάρια ε; Πάντα είχα απορία τι γευση έχουν. Μια φορά έφαγα και κατεληξα νοσοκομείο με αναφυλαξία :-P
αντε καλε! Απο που κι ως που? Κανουν αλλεργιες τα μανιταρια? Πολυ ευαισθητουλα εισαι στα τροφιμα μαλλον. Εγω παλι...που τετοια τυχη, και ληγμενο γιαουρτι εχω φαει (μηνων) και ακομα εδω ειμαι :P ειναι τελεια τα μανιταρια, σε χορταινουν (πρωτεινη) και εχεις την αισθηση οτι τρως καλα, θελουν μασημα, εχουν υφη περιεργη που σε χορταινει! Αρωμα τελειο! Μπαινουν παντου και σε βγαζουν απο πολλους μπελαδες οταν πεινας και δεν εχεις κατι χορταστικο με ελαχιστες θερμιδες να φας.
Όλα τα καλά χάνω!! Κι εγώ θέλω κάτι τέτοιο :P
Οσο για την ευαισθησία....δεν φαντάζεσαι! Εχω αλλεργίες στα πάντα σχεδόν, και σε αρκετά τρόφιμα. Αν αρχίσω λίστα δεν θα τελειώσω ούτε αύριο :P Γενικά οι ανοιχτοχρωμοι έχω παρατηρησει πως υποφέρουμε απο αλλεργίες γενικά.... :(
Σημερα δεν μαγειρευουμε τίποτα γιατι βαριόμαστε :P Εγω τουλάχιστον. Σαλατούλα κανα βραστό αυγο και τέλος :P Εχω τόσες εργασίες που ούτε που σκέφτομαι τι θα φάω σημερα....
Ετοιμάζομαι για λουκούλειο γεύμα. Δε ξέρω τι ακριβώς θα έχει γιατί είμαι προσκεκλημένος κάπου αλλά δε κρατιέμαι, έχω και όρεξη σήμερα.
Είναι καθαρά θέμα οργανισμού. Εγω με τα αυτοάνοσα έχω ιστορικό :P Ακομα και θυρωειδη που ειχα σε κάποια φάση με αυτοάνοσο μου είχε βγει :P Εξου και οι πολλές αλλεργίες....μην αγχώνεσαι δεν ειναι το συνηθισμένο, είναι η εξαίρεση ^_^ Μία ή άλλη εγω τα πιο πολλά τα εμφάνισα μετά τα 12. Π.χ στα 17 μου εβγαλα αλλεργία στο καβούρι που μέχρι τότε έτρωγα κανονικά.... άβυσσος :P
Ναι γενικά τα αυτοάνοσα επηρεάζονται πολύ απο το άγχος. Να το προσεχεις αυτο γιατι μπορει να σου βγαλει και αλλεργιες σε πραματα που δεν είχες ποτέ όταν αγχώνεσαι και μετά να περνάνε!
Κι εμένα πλέον έχει ρυθμιστεί εντελώς, αλλά πιο μικρή είχα Θυροειδίτιδα Χασιμότο! Δεν ειμαι καν σιγουρη τι ακριβώς είναι, θυροξίνη έπαιρνα μέχρι που ρυθμίστηκε ο θυροειδης και εκοψα τα πάντα κι απλά κάνω εξετάσεις κάθε τόσο για να επιβεβαιώνουμε πως είναι ακόμα ρυθμισμένος :) Συχνα πυκνα εχω κατι μικρες αυξομειώσεις αλλά τίποτα που να χρήζει ιατρικής προσοχής.
Συμφωνα με τον γουγλο πάντως είναι το εξής: Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει σε μια μεγάλη κατηγορία νοσημάτων που λέγονται αυτοάνοσα νοσήματα [1]. Η χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα ή νόσος Χασιμότο αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού (2) και βρογχοκήλης (3). Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες (2) σε όλες τις ηλικίες με μεγαλύτερη όμως συχνότητα σε γυναίκες μέσης ηλικίας (1). Αρκετά συχνά υπάρχει οικογενής επίπτωση (4).
Όρκο δεν παίρνω πως ισχύει μιας και ήμουνα σκατό όταν συνέβει αυτό :D
και εγω αυτοανοσο θυροειδη έχω1 υποθυροειδισμο και χασιμοτο, το ρυθμιζω με τ4 εδω και 2-3 χρονια. δλδ μπορει καποτε να ρυθμιστει τελιως και να σταματησω και τα φαρμακα?
το χασιμοτο ειναι επικυνδυνο?
εγω ειχα υποθυρεοειδισμο και μετα το γυρισε σε υπερ. Μετα θεραπευτηκα. Η ενδοκρινολογος μου ειχε πει πως αν ξαναεχω θεμα θα ειναι θυρεοειδιτιδα (μη με ρωτατε τι ειναι δε θυμαμαι :bisou:
Υπάρχουν διάφοροι τυποι θυροειδιτιδας. Ένα απο αυτά είναι το Χασιμότο.
Αίγλη, φυσικα και υπάρχει! Εμένα με ταλαιπωρησε λίγα χρονάκια στα ανεβοκατεβασματα. Μια είχα υπερθυροειδισμο, μία υπο, μετα ξανά υπερ και πάει λέγοντας. Πήρα τα φρμακάκια μου, και πλέον είμαι εντάξει. Ρυθμίστηκε εντελώς! Αν ακολουθεις τις οδηγιες του γιατρου υπάρχει πιθανότητα να σου φυγει εντελώς, ειδικα επειδη εισαι μικρή ακόμα. Σε πιο μεγάλες ηλικίες η πλήρης θεραπεία είναι πιο σπάνια. Και ναι το Χασιμότο είναι επικινδυνο. Μην ξεχνάς πως μιλάμε για αυτοάνοσο. Αλλά γενικά οσο το παρακολουθείς και παιρνεις την αγωγή σου δεν θα έχεις θέμα :)