Quote:
Originally posted by Tassos67i
Με τις γνώσεις διατροφής που έχω αποκτήσει και την εμπειρία από την εφαρμογή τους πάνω μου, θα διατηρόμουν, απροβλημάτιστα, μοντέλο. Αλλά η ρημάδα η ψυχολογία με γειώνει και με γεμίζει ανασφάλεια.
Όλοι μας αυτό παθαίνουμε. Όμως μπορούμε να το αλλάξουμε!
Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Κατ αρχας να ξεκαθαρισω πως πιστευω ότι και πολλοί ψυχολόγοι είναι τσαρλατάνοι. Παίρνουν ένα πτυχιο και πάνε και κάνουν θεραπείες....αμ δεν ειναι ετσι τα πραγματα παιδιά. Το εχω ξαναναφέρει, με ενα πτυχιο βγαίνεις ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ψυχικής υγείας, όχι ψυχολόγος. Πρέπει να κάνεις Master για να μπορεις να έχεις τίτλο ψυχολογου, και ειδικά στο Ελλάντα οι πιο πολλοί λένε και ψέματα στις καρτες και ταμπέλες τους ενω είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ για να πάρουν λεφτά. Οποτε σε αυτό μαζί σου.
Όμως, επειδή αυτοι είναι σκάρτοι δεν σημαίνει πως είναι όλοι, ούτε πως οι άλλοι επειδη έχουν τα πτυχία είναι καλύτεροι.
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες περί ψυχολόγων στην Ελλάδα.
Quote:
Για εμένα, και το τονιζω πως είναι προσωπική άποψη αυτό, τα βιβλία αυτοβοήθειας μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με την θρησκεία. Ψέματα για να μας φάνε λεφτά. Απο εκει και πέρα αν σε βοηθάει, σκέψου το ενδεχόμενο μηπως θα μπορουσες να είχες βοηθηθεί και μόνη σου χωρίς να πληρώσεις τόσα λεφτά για τα βιβλία.....
Έχεις διαβάσει βιβλία αυτοβοήθειας;
Ναι, υπάρχουν βιβλία που λένε γενικότητες, για αγάπες, λουλούδια και ιστορίες-παραμυθάκια, τα οποία όντως δεν είναι επιστημονικά βιβλία και όντως στην πλειοψηφία των ανθρώπων δεν βοηθάνε.
ΟΜΩΣ υπάρχουν και βιβλία αυτοβοήθειας (ή ψυχολογίας θα έλεγα καλύτερα) τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, απλά με πιό απλό λόγο για να τα καταλαβαίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί! Και αυτά πραγματικά βοηθάνε γιατί δεν λένε αερολογίες, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θέματα ψυχολογίας.
Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ είχα χαμηλά σε εκτίμηση τα βιβλία αυτοβοήθειας, όμως πρόσφατα ανακάλυψα πόσο λάθος είχα.
Σου δίνω ένα λινκ ενός βιβλίου της ψυχολόγου Louise Hay, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις το βιβλίο για να το διαβάσεις, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις την άποψή σου αν είναι βιβλίο της πλάκας.
http://www.scribd.com/doc/169041582/
Quote:
Θα τον ψάξω τον άνθρωπο που λες, κυρίως γιατι με ενδιαφέρει να ξέρω για τι πράγματα μιλάω και να μην λέω αερολογίες :)
Αλλά αν θέλεις ψάξε κι εσύ για έρευνες που εχουν γίνει απο μεγάλα πανεπιστημια σχετικά με το θέμα που αναφέρθηκε πιο πάνω!
Ο άνθρωπος που αναφέρω, ο dr Hamer, ήταν η πρώτη μου "επαφή" με όλες αυτές τις ιδέες. Και μάλιστα ήταν διευθυντής σε μεγάλη ογκολογική κλινική της Γερμανίας για πάρα πολλά χρόνια. Όταν άρχισε να συνειδητοποιεί (μελετώντας τους άπειρους ασθενείς του) την σχέση που έχει η ψυχολογία μας με την εκδήλωση του καρκίνου (και ειδικά ανάλογα τον τομέα στον οποίο περνάμε τη στεναχώρια, σε αντίστοιχο όργανο εμφανίζεται η ασθένεια), εξέδωσε τα αποτελέσματά του σε ιατρικό περιοδικό και λίγο καιρό μετά τον απέλυσαν από την θέση του σαν διευθυντή και τον έβγαλαν από τον ιατρικό σύλλογο. Να μην πω περισσότερα, αν θέλεις κι ενδιαφέρεσαι, ψαξ' το.
Η Louise Hay, είναι η δεύτερη από την οποία ακούω τα ίδια πράγματα και μου έκανε εντύπωση, πώς 2 διαφορετικοί άνθρωποι (η Louise και ο dr Hamer) κατέληξαν σε ίδια συμπεράσματα ενώ δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους, ήταν σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Όσον αφορά τις μελέτες που αναφέρεις, γνωρίζω πολλές από αυτές καθώς έχω περάσει και εγώ από πανεπιστήμιο σε σχετικό με αυτές τομέα. Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου είναι να είμαι επιφυλακτική απέναντι σε κάθε είδους έρευνες και μελέτες (ακόμη και του dr Hamer στην αρχή) καθώς σε πολλές περιπτώσεις κρύβονται συμφέροντα από πίσω. Όσον αφορά τον dr Hamer, υπήρξαν 2 στοιχεία που με έκαναν να τον πιστέψω.
1ον και κυριότερον, αυτά που λέει, τα εξηγεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια επιστημονικά με άπειρα παραδείγματα και απεικονίσεις από ασθενείς του. (έχω παρακολουθήσει και ομιλίες του στο ιντερνετ)
2ον, αυτός ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή, έχοντας μπει για χρόνια στη φυλακή και (αφού βγήκε), έχοντας επιβιώσει από απόπειρες δολοφονίας εναντίον του (γιατί βεβαίως αυτά που λέει δεν συμφέρουν πολλούς), κρύβεται σε κάποια χώρα του κόσμου χωρίς να αποκαλύπτει πού είναι γιατί φοβάται για τη ζωή του. Άρα μάλλον δεν είχε κάποιο συμφέρον από όλο αυτό, αφού η επιμονή του να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των ερευνών του, του έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τη ζωή. Επίσης δεν πουλάει κάποιο φάρμακο για να "θησαυρίσει". Λέει το πολύ απλό: ότι αλλάζοντας την ψυχολογία μας και κυρίως απελευθερώνοντας τα παλιά μας μίση και τους θυμούς, γιατρεύουμε το σώμα μας.