Originally Posted by
agapi1976
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον όλες τις απόψεις πάνω στο θέμα μου. Πραγματικά βλέπω πόσο πολύ εύκολα μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους όταν είμαστε έξω από το πρόβλημα. Και δεν κατηγορώ κανέναν σας, γιατί κάποτε και εγώ τα ίδια έλεγα. Θα σας πω όμως και κάτι άλλο που ανέφερε κάποιο μέλος παραπάνω. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.
Απλά θέλω να σας πω τα εξής:
• Ανέφερα ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα στο γάμο μου. Ναι υπήρχαν και σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη μόνο του ενός. Φταίμε και οι 2.
• Μπήκε ένας άλλος άνθρωπος στη ζωή μου, με τον οποίο διατήρησα για κάποιο χρονικό διάστημα παράνομη σχέση. Ναι το έκανα, αλλά δεν ήταν στόχος μου να δημιουργήσω παράνομη σχέση. Στα τόσα χρόνια γάμου δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν. Προφανώς αυτός ο άνθρωπος με έκανε να αισθανθώ πράγματα έντονα για εκείνον. Και χωρίς να το καταλάβω τον ερωτεύτηκα. Ούτε αυτό ήταν στόχος μου. Αλλά δεν μπορούμε πάντα να ορίζουμε όσα αισθάνεται η καρδιά μας.
• Ήθελα να διαλύσω τον γάμο μου και να μείνω μαζί του. Ναι το ήθελα, δεν θα κρυφτώ σε αυτό. Με έκανε να νιώσω πολύ έντονα πράγματα για εκείνον που φυσικά μετά μπορεί να ξεφούσκωναν. Και έφτασα σε αυτό το σημείο. Είπαμε με τον άντρα μου ότι χωρίζουμε. Και σε εκείνη τη στιγμή κατάλαβα τι κάνω. Ότι πετάω τόσα χρόνια γάμου με ευτυχισμένες στιγμές για κάποιον που ουσιαστικά δεν έχω ζήσει. Και αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον σώσουμε το γάμο. Και μέχρι στιγμής και εγώ και εκείνος το παλεύουμε. Είναι δύσκολο ακόμα, ειδικά για μένα, αλλά το παλεύουμε.
• Κάποιο μέλος μίλησε για τα παιδιά και γιατί τα κάνουμε. Θέλω λοιπόν να πω ότι τα παιδιά μου για μένα ήταν, είναι και θα είναι η προτεραιότητα μου. Τα παιδιά μου όμως για να είναι καλά και ισορροπημένα πρέπει να έχουν και ευτυχισμένους γονείς. Αν έβλεπα ότι με τον άντρα μου δεν υπάρχει ελπίδα να διορθώσουμε κάτι, δεν θα δίσταζα να χωρίσω. Είναι πολύ προτιμότερο από το να ζουν τα παιδιά μέσα σε καβγάδες ή ανάμεσα σε γονείς που δεν αισθάνονται τίποτα πια μεταξύ τους.
• Το ότι το θέμα μου είχε τίτλο «Δεν ξέρω πια τι να κάνω» είναι γιατί τον άλλον άντρα τον ερωτεύτηκα. Και θέλω να ξεφύγω από αυτό. Δεν θέλω να υπάρχει στη ζωή μου πια. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω ειδικά όταν τυχαίνει πολλές φορές και τον συναντώ (ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον μου) και έστω και τυπικά μιλάμε για λίγο.
• Δεν το έχω πει στον άντρα μου. Ναι δεν το έχω πει. Πάνω στις συζητήσεις μας δεν έχω αναφέρει τίποτα. Μπορεί να είχε καταλάβει κάτι, αλλά τι νόημα έχει να τον πληγώσω με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι μετά δεν θα μπορούσε να σωθεί τίποτα. Νομίζω στα τόσα χρόνια που τον ξέρω ότι δεν θα ήθελε να μάθει. Ούτε εγώ θα ήθελα σε αντίστοιχη περίπτωση.
Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η απόφασή μου είναι να μείνω με τον άντρα μου . Να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου και στον εαυτό μου. Και που θα πάει σιγά σιγά θα σβήσουν και θα ξεχαστούν όσα αισθάνομαι για τον άλλον!!!!
Απλά καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τόσο αυστηρά τους άλλους για αυτά που κάνουν. Γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη και μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι σε καταστάσεις που στο παρελθόν κατηγορούσαμε.