Originally Posted by
John11
Νομίζω ότι αυτή η παράγραφος είναι εξαιρετικά σημαντική. Και θέλω να ασχοληθώ μ' αυτήν.
Ζούμε σε μια πολύ σάπια κοινωνία. Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνεις την έννοια σάπια. Θα σε ρωτήσω, πώς γίνεται να μην σου έχει δείξει κανείς ότι υπάρχουν και όλα αυτά στη ζωή; Γιατί σου τα έκρυψαν; Αφού δεν βρέθηκε κανείς να σου τα δείξει σημαίνει ότι κανείς γύρω σου (και ακόμα περισσότερο τα κοντινά άτομα και ακόμα πολύ περισσότερο οι γονείς) δεν ήταν/είναι σωστοί.
Και έτσι, σιγά σιγά, σταδιακά τα ανακαλύπτεις μόνος/μόνη σου. Και δεν ξέρεις πώς να το χειριστείς.
Και γι' αυτό το λόγο ήσουνα άδικος/η με τους άλλους που πέρναγαν προβλήματα. Και αυτή η διαπίστωσή σου είναι εξαιρετική. Και εξαιρετικά υπεύθυνη η στάση της συγνώμης. Μου έτυχαν και εμένα αυτά. Και θυμάμαι ένα περιστατικό -σε ηλικία περίπου 15 χρονών- που "κορόϊδεψα" κάποιον μέσα στο μυαλό μου. Και το μετάνιωσα πολύ μερικά χρόνια αργότερα... Και τώρα γίνεται το ίδιο με εσένα και το ίδιο γίνεται και με εμένα. Γι' αυτό και δεν μπορείς να μιλήσεις σχεδόν σε κανέναν.
Αυτό είναι μία μόνη ένδειξη της άρρωστης κοινωνίας.
Τώρα θέλω να μιλήσω γενικά. Το 99% των ανθρώπων έχει μάθει να κρίνει. Ένα ποσοστό της κριτικής οφείλεται στην άγνοια (όπως η δική σου και η δική μου, σε μικρότερη ηλικία). Ένα άλλο ποσοστό της κριτικής οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι θέλουν να νιώσουν λίγο πιο "πάνω" από τους άλλους για να μην χρειαστεί να βιώσουν αυτά που βιώνεις. Προσπαθούν να ξεφύγουν από το βασικό πρόβλημα της ζωής με άπειρους τρόπους. Π.χ. αφιερώνονται πολύ στη δουλειά, γίνονται ανταγωνιστικοί, φτιάχνουν περιουσίες και καριέρες, θέλουν να είναι σπουδαίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κοροϊδεύουν τους άλλους για να νιώσουν ανώτεροι, κάνουν παιδιά και τα χρησιμοποιούν για να τονώσουν το ηθικό τους και την ασφάλειά τους.
Παρόλο που φαίνεται να είσαι σε μη ισορροπία, εγώ νομίζω ότι τώρα βρίσκεσαι σε μεγαλύτερη ισορροπία από τον περισσότερο κόσμο. Δεν είναι εύκολο να τα λέω γραπτά. Και έτσι σταματάω εδώ. Είναι εκατοντάδες αυτά που θα μπορούσε κάποιος να πει γι' αυτά, και δεν θα έφτανε ούτε ένα ολόκληρο βιβλίο.
Παράκληση, πες μου πώς τα ακούς αυτά τα λίγα.
Αφού κατάλαβες κάποια πράγματα ότι είναι διαφορετικά από αυτά που "λέγονται", να αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τα πάντα. Γι' αυτό μου έρχεταιν να ρωτήσω, πώς το γνωρίζεις ότι θα σε βοηθήσει ο ειδικός; Επειδή "λέγεται";
Αυτή τη σκέψη σου θα ήθελα να την ξαναδείς. Αν ζω σε μια κοινωνία τζιχάντ, μαθαίνω να είμαι τζιχάντ, και νομίζω ότι είναι "δική" μου σκέψη/άποψη. Αλλά είναι αποκτημένη γνώση (και φυσικά λάθος). Και επίσης νιώθω εσωτερικά άσχημα και αρχίζω να ψάχνω να βρω γιατί νιώθω άσχημα; Και δεν το βρίσκω. Γιατί η αποκτημένη γνώση/άποψη γίνεται προκατάληψη, αφού ποτέ δεν αμφέβαλλα να το ψάξω. Χρειάζεται σκέψη εδώ.