Originally Posted by
Anna137
Ειχα προσπαθήσει πολλές φορές ν αρχίσω ψυχοθεραπεία. Στο 5 ραντεβού τα σταμάταγα, ξεκινούσαν πολλές συζητήσεις για την παιδική ηλικία και εγώ νόμιζα οτι αυτό ήταν χάσιμο χρόνου κ χρημάτων..Τώρα ξαναξεκίνησα με κάποια που ήταν ειδικευμένη στην ψυχαναγκαστική διαταραχή (εγώ νόμιζα οτι έχω αυτό). Τελικά μου είπε, όχι δεν εχεις αυτό, έχεις διαταραχή πανικου με ή χωρίς αγοραφοβία θα το δούμε αυτό. Μέχρι τώρα έχω κάνει 3 συναντήσεις. Δεν έχω πάρει πράγματα ακόμη...πάλι με τα παιδικά ασχολουμαστε. Ωραία διαπιστώσαμε οτι είχα πάρει απ τη μητέρα μου την εντολή " τι θα πει ο κόσμος" κ μάλλον έτσι κάπως ξεκίνησε η διαταραχή μου. Η αλήθεια είναι οτι ολες οι εκθέσεις σε κόσμο πάντα μου προκαλούσαν άγχος, ακόμη και ο γάμος μου. Αυτό που έπαθα συνέβη πριν 4 χρόνια. Ημουν μόνη σ ένα ταξίδι στο νησί μας κ έπαθα μια κρίση πανικου μεσα στο κτελ. Είχα μαζί μου ένα αγχολυτικό, πέρασε. Την άλλη μέρα τα έβαλα με τον εαυτό μου, γιατί είχε παρα πολυ καιρό να μου συμβεί κρίση. Νόμιζα οτι είχα τελειώσει μ ολα αυτά. Πήγα λοιπόν για καφέ με την παρέα του νησιού. Δεν ήταν κολλητοί μου. Καποια στιγμή μ΄επιασε ένα ανεξήγητο άγχος εκεινη τη στιγμή, πονούσα κ σφιγγόμουν. Δεν είπα σε κανένα τίποτα. Προφανώς δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Το μυαλό μου όμως δε το διαχειρίστηκε τότε έτσι. Τις 3 μέρες που καθισα στο νησί με τη συγκεκριμένη παρέα αγχωνόμουν πολύ. Αυτό με τάραξε τότε αλλα δεν το ειπα σε κανένα. Δυστυχώς ο εγκέφαλος έκανε μια λαθος σύνδεση και απο τότε καποιες φορές που χαλαρά συζητούσα με άτομα μ έπιανε αυτή η ανησυχία. Οχι οταν δουλευα, οταν μιλαγα χαλαρα. Απο τότε "παντρεύτηκα" αυτό το πράγμα. Τα καλοκαίρια είμαι καλύτερα, λιγο τα μπανια λιγο το έξω. Φέτος το χειμώνα, δυστυχώς εγώ κ ο σύντροφός μου κλειστήκαμε αρκετά μέσα, δε πολυβγαίναμε οπως περυσι, και αυτό το τελευταίο διάστημα έχει δυναμώσει πολυ. Εχω κ μια κόρη (εχω περίπου τα διπλάσιά σου χρόνια), σπουδάζει στην επαρχία. Την Πέμπτη το βράδυ μου ειπε εκτάκτως έρχομαι. Εγώ ήμουν ήδη λιγο ταραγμένη εκεινη τη μέρα, λιγο τα χάπια λιγο αυτές οι σκέψεις που κάνω, πόσο διαφορετική ειμαι τώρα και πέφτω ψυχολογικά, οδήγησα ταραγμένη, ήρθε κ η κρισούλα στο αυτοκίνητο. Δεν εχω βγει εδώ και 2 μερες απ το σπίτι. Τωρα θα περάσει ο φίλος μου να παμε μια βόλτα. Εσύ είσαι ευχαριστημένη απ την ψυχοθεραπεία σου, νιώθεις οτι βρίσκεις λύσεις?