Originally Posted by
Sonia
Εγώ πάλι λέω να περιμένουμε αν θα ξαναέρθει ο θεματοθέτης να δώσει μερικές διευκρινήσεις τι εννοεί. Πόσο καιρό την ξέρει την κοπέλα, πόσο φίλοι είναι, τι λέει ακριβώς η ίδια; Εκεί που κάθεται η κοπέλα πάνε στο άσχετο και την χουφτώνουν και φεύγουν ή την καλοπιάνουνε τύπου φασώματος ή έχουμε σχέση ξέρω 'γω (τι σχέση στην πρώτη γυμνασίου, λέμε τώρα...) Κι αν έχει άλλα θέματα η κοπέλα, παρέες, φίλους, τι χαρακτήρα έχει, αν έχει άλλα προβλήματα...
Μην βγάζετε και τόσο εύκολα συμπεράσματα όλοι σας από δυο αράδες που έγραψε το παιδί.
Πρώτη γυμνασίου είχα συμμαθήτρια μια κοπέλα που ήταν γύρω στα 15, είχε μείνει στην ίδια τάξη 3-4 φορές, Καθόταν σαν κούτσουρο σε μια γωνιά μελαγχολική, δεν μιλούσε, δεν λαλούσε, της έλεγες καλημέρα και ίσα που κουνούσε το κεφάλι. Μάθημα δεν έλεγε ποτέ, δεν έγραφε τίποτα στα διαγωνίσματα, την είχαμε πάρει από κοντά 3-4 κοπέλες, της λέγαμε σήκωσε βρε το χέρι σου να απαντήσεις, θα σου λέμε εμείς τι να πεις, θα σου δείξω με τρόπο να αντιγράψεις να περάσεις την τάξη, μην κολλάς. Τίποτα η κοπέλα με τα χίλια ζόρια να έλεγε μισή φράση όλη μέρα. Κάποια στιγμή οι μάγκες της τάξης και μετά από την δευτέρα και την τρίτη το βρήκανε μαγκιά να πηγαίνουν και να την χουφτώνουν κι αυτή τους κοιτούσε με ένα χαμένο βλέμμα και δεν μιλούσε, αντίδραση καμία, ούτε φαινόταν να της αρέσει ούτε όμως κι έκανε κίνηση να τους σταματήσει ή να φύγει. Καθόταν με ένα κενό βλέμμα σαν την Κλάρα Μπελ την αγελάδα δεν πα να της πιάνανε τον κώλο, δεν πα να την βρίζανε και να την κοροϊδεύανε, δεν πα να την σπρώχναν ή να την στριμώχνανε. Πηγαίναμε γύρω της όποτε βλέπαμε τέτοιες κινήσεις και διώχναμε εμείς τα αγόρια, βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, ρίξτους μια σφαλιάρα, τι τους αφήνεις, τίποτα αυτή. Αργότερα μάθαμε ότι ο πατέρας της κοπέλας ήταν μέθυσος, τους έσπαγε όλους στο ξύλο μέσα στο σπίτι, ποιος ξέρει και τι άλλο... Έμεινε πάλι τάξη, ήρθε 2-3 μήνες την επόμενη χρονιά και δεν την ξαναείδαμε μετά. Μάθαμε αργότερα ότι μόλις έκλεισε τα 16 ο πατέρας της την πάντρεψε με έναν 40αρη, άντε βγάλε άκρη, τόσα χρόνια ποτέ δεν έμαθα κάτι άλλο.