Καλησπέρα, παρόμοια κατάσταση και εδώ,θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση
Πως ακριβώς λειτουργεί η ψυχοθεραπεία;
Ψυχοθεραπεία κάνει οποίος επισκέπτεται ψυχολόγο ή είναι μια συγκεκριμένη μέθοδος που ακολουθείται;
Καλησπέρα, παρόμοια κατάσταση και εδώ,θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση
Πως ακριβώς λειτουργεί η ψυχοθεραπεία;
Ψυχοθεραπεία κάνει οποίος επισκέπτεται ψυχολόγο ή είναι μια συγκεκριμένη μέθοδος που ακολουθείται;
Αν και δεν είμαι ειδικός, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω με βάση την προσωπική - βιωματική μου εμπειρία.
Ψυχοθεραπεία προσφέρουν ψυχολόγοι και ψυχίατροι οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτό το κομμάτι.
Το σημαντικότερο για την επιτυχή έκβαση της ψυχοθεραπείας είναι η ποιότητα της θεραπευτικής σχέσης μεταξύ πελάτη και ψυχοθεραπευτή. Είναι πολύ σημαντικό ο πελάτης να νοιώθει άνετα και να εμπιστεύεται τον ψυχοθεραπευτή του ώστε να μπορεί να μιλάει για όλα εκείνα που τον απασχολούν.
Εγώ, έχοντας να αντιμετωπίσω μια σειρά από προσωπικά προβλήματα καθώς και κρίσεις πανικού, είδα μεγάλη βελτίωση μέσα από τις συνεδρίες που έκανα. Πρέπει όμως να σου πω πως η σχέση μου με την ψυχοθεραπεύτρια μου είναι εξαιρετική. Την εμπιστεύομαι και αισθάνομαι πολύ καλά μαζί της. Έτσι σε κάθε συνεδρία σημειώνω πρόοδο, αφού είμαι σε θέση να εκφράσω όλα μου τα συναισθήματα.