Ο ψυχογιατρος μου , μου ελεγε οτι οποιοι αντιπαθουν τα χριστουγεννα στην πραξη,δλδη αποφευγουν τις μαζοξεις, κι τα τραπεζια οικογενιων ολοι αυτοι λοιπον ειναι σχεδον βεβαιο οτι πασχουν απο καταθλιψη.
Προσωπικα για αρκετα χρονια αποφευγα τις μαζοξεις της οικογενειας, τις περηφρονουσα .Εβρησκα διαφορες δικαιολογιες ωστε να μην πηγαινω. Τελευταια οπου δουλευα εξωτερικο ειχα κανωνησει ετσι τις ημερες αδειας να μην με βρησκουν Ελλαδα η σε κενο.Ολα αυτα εδειχναν οτι επασααπο καταθλιψη,αλλα οπως συμβαινει σε οσους εχουν βαρια καταθλιψη τα συμπτωματα μου δεν τα εβλεπα ακομα κι αν ηταν εμπρος μου! αυτη η κολοασθενεια σε καμει να εθελοτυφλεις! επιρεαζει τοσο πολυ την λογικη ωσπου ακομα κι παρεσθησεις μπορει να ειχα!
Φετος ,τα Χριστουγεννα τα περιμενω να ερθουν ,οχι οτι τρελενομαι αλλα δεν εχω σκοπονα τα αποφηγω! ελποιζω να εχω τελειωσει κι με την μετακομιση ωστε να προλαβω να στολισω στο νεομου σπιτι! Παρα το οτι φετος οι γιορτες θα με βρουν και φτωχο οσο πωτες ξανα, κι θα με βρουν χωρις ερωτικο συντροφο παρολα αυτα ομως θα τα καλοδεχτω! αφου θα ειναι γιορτες χωρις την ασθενια της καταθλιψης να με χαντακωνει!
Αληθεια ρε παιδια, εσεις, πως κι τι σας φερνει συναισθηματικα οι γιορτες των χριστουγενων? , Εκτως απο ταφαγητα κι τα δωρα, εννοω απο πλευρας ανταλαγης συναισθηματων με τους δικους σας