Originally Posted by
Sonia
Χα, Ορέστη έπεσες στην περίπτωση τώρα. Σε μεγάλο βαθμό ναι, όχι από μόνα τους, αλλά ναι. Εγώ στο μικρό μέρος που μεγάλωσα είχα αρκετές παρέες, αλλά από μία ηλικία και μετά, στα 15-16 που πηγαίναμε λύκειο είτε στην Α είτε στην Β πόλη, οι περισσότεροι πήγαν σε άλλη πόλη από εκεί που πήγα εγώ και χαθήκαμε σιγά σιγά. Ήδη από Α',Β' Γυμνασίου είχα ξεκόψει από πολλούς, είτε διότι είχαμε αναπτύξει διαφορετικά ενδιαφέροντα, είτε γι άλλους λόγους. Εκτός παρέας, αν κάποιον δεν τον ήξερα καλά, ήμουν ένα αρκετά ντροπαλό παιδί τότε, ενώ από 6-7-8 χρονών μόλις έμαθα τις πρώτες μου λέξεις στα Αγγλικά οι δικοί μου με βάζαν να τους βοηθάω επίτηδες ( δουλεύανε στον τουρισμό) και σταδιακά με τους τουρίστες ήμουν εξοικειωμένη και μιλούσα άνετα, με άτομα τριγύρω από άλλα σχολεία ή άλλες παρέες κολλούσα να μιλήσω. Πόσο μάλλον με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Μία μικρή αρχή να τα ξεπεράσω όλα αυτά ήταν όταν από Β' Γυμνασίου πηγαίναμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο με μία φίλη αργά το απόγευμα σε ένα καφέ-μπαρ. Συνήθως μέναμε μέχρι τις 12-12μιση τα μεσάνυχτα και μας μιλούσε κόσμος και του μιλούσαμε και βοηθούσε αυτό να ξανοιγόμαστε. Αργότερα αν δεν μπορούσε η φίλη πήγαινα και μόνη μου και άραζα και μιλούσα με κόσμο κι όλα μια χαρά. Στο Λύκειο πάλι, με τις παρέες θα πηγαίναμε μια στο τόσο σε κάνα κλαμπάκι, μέσα στον χαμό γνωρίζαμε κι άλλο κόσμο, εννοείται ότι από κάποιο σημείο και μετά αισθανόμουν πιο άνετα, μισοσκόταδο, μουσικούλα, ο κόσμος σε διάθεση να διασκεδάσει, πιο άνετα μιλούσα σε κάποιους εκεί παρά όταν τους έβλεπα π.χ. κάθε μεσημέρι στα ΚΤΕΛ που περιμέναν το λεωφορείο για το χωριό τους.
Εκεί που ακόμα περισσότερο με βοηθήσανε τα μπαρ και τα κλαμπ όμως και ακόμα με βοηθάνε είναι μετά το λύκειο. Στην σχολή και τα καλοκαίρια σεζόν κτλ, ουσιαστικά τι κάνω τόσα χρόνια; Σκάω άγνωστη μεταξύ αγνώστων σε άγνωστο μέρος κι αυτό δεν γίνεται μιά στο τόσο αλλά κάθε λίγο και λιγάκι. Εκεί δεν μπορείς να περιμένεις να σε πάρει κάποιος από το χεράκι, είσαι εσύ με εσένα. Αυτό με έχει κάνει να κάνω ότι μου γουστάρει μόνη μου χωρίς να με νοιάζει τι θα σχολιάσει ο κάθε μπαγλαμάς και χωρίς να περιμένω πρώτα πότε θα γνωρίσω παρέες. Θέλω να πάω για καφέ; Θα πάω. Θέλω να αράξω σε ένα παγκάκι και να κοιτάω την θάλασσα όλο το απόγευμα; Το κάνω. Θέλω να πάω για ποτό; Πάω. Είμαι σε φάση να γνωρίσω κόσμο στο μπαρ; Πάω και κάθομαι στην μπάρα ή κάπου κεντρικά, δεν κρύβομαι σε καμια γωνία. Φυσικά και στην σχολή έκανα παρέες με τον καιρό, με κάποιους ταιριάζαμε με κάποιους όχι. Και φυσικά και στην δουλειά το ίδιο. Ωστόσο εγώ δεν μπορώ να περιμένω πότε θα κατασταλάξει μία φιλία ή να βγαίνω με άτομα που δεν πολυπάω απλά για να λέω ότι έχω παρέα. Επίσης έχω καταλήξει ότι είναι καλό οι παρέες να είναι και κάπως πολυδιάστατες, π.χ. όχι μόνο παιδιά από την σχολή ή την δουλειά κι όχι σώνει και καλά ίδιες ηλικίες. Είναι πιο ενδιαφέρον να έχεις παρέες που προσφέρουν ποικιλία. Στο μεταξύ βοηθάει να πας να αράξεις να ακούσεις την μουσική που σου αρέσει όταν έχεις διάθεση, να πιείς τις ποτάρες σου και να πιάσεις την πάρλα σε κάποιο μπαρ της αρεσκέιας σου. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο έτσι κι από απλές γνωριμίες συχνά έκανα παρέες κι ακόμα και φιλίες έτσι. Και φυσικά και στην αυτοπεποίθησή μου και στην κοινωνικοποίηση βοηθάει αυτό.