Ανορθόγραφα και στενόμυαλα πράγματα...
Printable View
Ναι αλλά στο άλλο θεματάκι θρησκόληπτε, μια χαρά λες ότι δεν πρέπει να βάζει προφυλακτικό η κοπέλα στον άντρα, για το στοματικό...
Η αμαρτία είναι όπου σε συμφέρει ε; Καλύτερα μην γράφεις για Αγίους, διότι με αυτά που γράφεις, είναι σαν χλευάζεις μια θρησκεία που έχει τουλάχιστον ένα πνευματικό υπόβαθρο.
ειμαι δυσλεκτικος , κι δεν γουσταρω να βαλω την ορθωγραφια αυτοματη.
Οσο για στενομυαλο που με λες~~ ισως εχεις δικιο! Απλα καπωτες ειμουν αθεος, μεχρι πριν περιπου 10 χρονια -λογο πολιτικων πεπηθησεων - ομως μου εγινε ενα θαυμα κι αλλαξα! απο τωτες προσπαθω να σοσω κι τα προηγουμενα χρονι για αυτο κι το τρεχω ετσι τι χριτιανικο μου!!
Εμενα αυτο που με ενοχλει, τωρα που ξεπερασα το αρχικο σοκ, ειναι οτι μπαινεις και εκτροχιαζεις το θεμα της κοπελας. Δε βοηθας. Τρομοκρατεις με το θρησκευτικο σου μενος.
α ναι ειναι περιεργο αλλα δεν εννοω την τελευταια εβδομαδα οτι μου ειπε οτι εχει αλλαξει, αλλα τον τελευταιο χρονο που εμενα δεν με ηξερε καν κιολας. Τωρα αυτα που τις λεει τις 2 τελευταιες εβδομαδες ισως να ειναι αυτα που θελει να ακουσει αλλα μιλησα γενικοτερα για τον τελευταιο χρονο.Τωρα βλεποντας και κανοντας.
mar95, θεωρώ ότι το θέμα σου είναι κυρίως ψυχολογικό. Έχεις τον φόβο ότι θα πονέσεις, για αυτό όλα αυτά. Αν θεωρείς ότι θα βοηθήσει, πήγαινε και κάνε πάλι μία συζήτηση είτε με την ίδια γυναικολόγο είτε με άλλον, μήπως θα έπρεπε βρε αδερφέ να τον σπάσεις αυτόν τον υμένα με κάποιο τρόπο στο ιατρείο αφού σου δημιουργεί προβλήματα. Με κάποιον τρόπο που δεν θα πονέσεις τόσο γιατί θα πάθεις κι άλλα ψυχολογικά. Πιστεύω πάντως ότι η λιποθυμία δεν ήρθε τόσο λόγω μεγάλου πόνου αλλά μεγάλης υπερέντασης, να ξέρεις.
Στη ιδια γυναικολογο εγω θα ελεγα να μην παει με τιποτα η φιλη μας, αφου με τα οσα εγραψε στο μεταξυ αποδεικνυεται πως δεν ειναι καν σωστη επαγγελματιας: τι παει να πει της μιλουσε περισσοτερο σαν φιλεναδα και οχι σαν γιατρος; Αμα εισαι ετσι λεει, δε θα σε θελει κανεις... Τζιζους. Δεν ξερω βρε μαρ, μηπως διαβαζει και φλυτζανια, σου ειπε; λολ. Βρες αλλη οπωσδηποτε. Χωρια που ειναι και αναισθητη, και ο σωστος γιατρος πρεπει και ανθρωπος περα απο επαγγελματιας.
Τωρα για το θεμα του υμενα, αφου στο καθαρα ιατρικο κομματι σου ειπε οτι μαλλον δεν παιζει ρολο αυτο αλλα η ατροφια του κολπου περισσοτερο, εγω θα σου προτεινα να αποφυγεις το "σπασιμο" τουλαχιστον για την ωρα. Η γυναικολογος δεν σου ειπε οτι "πρεπει", αλλα ουτε και η κοινη λογικη υπαγορευει κατι τετοιο αφου ενας ελαστικος υμενας δεν ειναι ουτε συμβολο παρθενιας ουτε αγνοτητας ουτε αλλα κουραφεξαλα. Αντι να φοβασαι ποτε θα ερθει η ωρα να τραυματιστεις εκ νεου ψυχολογικα για κατι που δεν ειναι καν βεβαιο οτι σου δημιουργει προβλημα καλυτερα εστιασε στο ψυχολογικο πρωτα οπως λεει και η σονια και δευτερευοντως στο οτι ο κολπος σου ειναι ατροφικος (στενος δηλαδη), πραγμα που διορθωνεται με εξασκηση. Κατι εγραψα για σεξ. βοηθηματα πιο πανω, δεν αστειευομουν, πολλες γυναικες νεες και μεγαλυτερες ετσι ξεκινησαν με το θεμα της διεισδυσης, αλλες ετσι διατηρουνται σε "φορμα" πχ μεταξυ σχεσεων ενω αρκετες ετσι χανουν και την "παρθενια" τους, πειραματιζομενες δηλαδη. Ειναι μυθος οτι σε θεματα διεισδυσης ο μονος τροπος να μαθεις για τα βασικα περι του κολπου ειναι με το να βρεις τον "σωστο αντρα" η γουατεβερ. Τον σωστο συντροφο τον θελει κανεις βασικα για την πρωτη του σχεση, και την καθε σχεση, ειτε γενικοτερα ερωτικη ειτε καθαρα σεξουαλικη. Δεν σε εμποδιζει κανεις να μαθεις περισσοτερα για το σωμα σου στο δικο σου χρονο και χωρο και υπο ελεγχομενες συνθηκες, αυτο θα επρεπε να εννοειται. Α επισης να επαναλαβω τα περι των μυθων για τη διεισδυση: υπαρχει τεραστια ποικιλομορφια στο τι ερεθιζει ποιον, σε ποια σημεια και πως. Αλλες γυναικες προτιμουν πληρη διεισδυση, αλλες μερικη, αλλες ακομη και καθολου. Το ενδεχομενο να μη σε ενδιαφερε η διεισδυση, σε καμια περιπτωση δε θα σε καθιστουσε ουτε "μη φυσιολογικη" ουτε ελλειματικη απο σεξουαλικη αποψη.
Τωρα στο θεμα της ψυχολογιας... Εγραψες οτι εχεις αμφιβολιες για την ψυχοθεραπεια γιατι ακουσες οτι αλλες κοπελες δεν τις βοηθησε. Αυτο ομως δεν λεει κατι για το αν θα μπορουσε να βοηθησει εσενα. Επισης αγνοει τις παμπολλες γυναικες που εχουν βοηθηθει με αυτον τον τροπο. Γενικα απο αυτα που γραφεις σχηματιζει κανεις την εντυπωση οτι σε ενδιαφερει υπερβολικα η γνωμη των αλλων. Περα απ' το οτι ετσι αγνοεις τις δικες σου αναγκες, δινεις ισχυ σε στερεοτυπα γυρω απο το τι εστι "φυσιολογικη κοπελα", "κανονικος οργασμος", "χασιμο της παρθενιας" κλπ. Εγω βλεπω μια κοπελα ντροπαλή και ευαισθητη που αντιμετωπιζει καποιες δυσκολιες, κι αυτο ειναι ολο. Δεν ειναι κακο να εισαι ευαισθητη ουτε ντροπαλη, ουτε σε καθιστα αυτο "μη φυσιολογικη". Το να χρειαζεται κανεις βοηθεια επισης δεν ειναι ντροπη. Τελος, στο θεμα του συντροφου, σε ολους μας αξιζει καποιος που σεβεται και κατανοει τις ευαισθησεις μας, ψυχικες και σωματικες. Νομιζω οτι εστιαζοντας υπερβολικα στο θεμα του πως θα ολοκληρωσεις αγνοεις τη γενικοτερη εικονα των αναγκων που εχεις σε σωματικο και ψυχικο επιπεδο σ' αυτη τη φαση της ζωης σου.
Αντιμετωπιζω και εγώ παρόμοιο θέμα με το σεξ.και σε καταλαβαίνω. Εκείνο που δεν καταλαβαινω είναι γιατί λες ψεματα στον εκαστοτε σύντροφο σου.ξεκινά μια σχέση που να μην έχει τετοιες βάσεις. Πες στον άλλον το πρόβλημα σου.Δεν είναι ντροπή. Και μένα ο πρώτος σύντροφος με έκανε να νιώσω άσχημα σεξουαλικα και δεν ολοκληρωσαμε ποτέ.ο δεύτερος με στηρίζει και με βοηθάει στο πρόβλημα μου.όσο για την γυναικολογο τι να σου πω.και εγώ είχα αναλογη εμπειρία και μένα μου είπε να πιω ποτο να χαλάρωσω και διάφορα άλλα που αντί να βοηθησουν σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα.πήγαινε κάπου αλλου σε αυτήν μην ξανά πας.τελικά τι σου είπε η γυναικολογος να κάνεις εκτός να πιεις πολύ και να κάνεις σεξ που είναι ότι πιο ηλιθιο Είχα ακούσει και εγω
Στο παιδι με το οποιο τα ειχα 4 χρονια δεν ειπα καποιο ψεμμα, αλλωστε ηξερε οτι εχω θεμα αφου καθε φορα ημουν αυτη που δυσκολευε την επαφη.Τωρα για τη γυναικολογο δεν μ ειπε κατι αλλο γιατι λιποθυμησα και μετα δεν ηθελα να με εξετασει περαιτερω, αυτο για το κρασι και απλα να χαλαρωσω και να κανω υπομονη τις πρωτες 2-3 φορες που θα ποναω και μετα θα ανοιξει. Σκεφτομαι να παρω καποιο σεξουαλικο βοηθημα οπως προτεινουν καποιοι παραπανω, απλως με πιανει αγχος και αηδια μονο στη σκεψη οποτε φοβαμαι λιγο σε περιπτωση που λιποθυμησω γιατι θα ειμαι μονη. Εσυ τι προβλημα εχεις;
Αν η σκεψη και μονο για βοηθημα σου ειναι δυσαρεστη, ακυρο τοτε, δεν υπαρχει κατι να σκεφτεις. Το προτεινα με τη σκεψη οτι θα εχεις περισσοτερο ελεγχο μονη σου και θα εισαι πιο ανετα. Απ' οτι καταλαβα περιμενεις απ' τον συντροφο να σε κανεις να νιωσεις πιο ανετα με τη διεισδυση και ισως και με το σωμα σου γενικοτερα. Και ειναι κι αυτο μερος του παιχνιδιου φυσικα, αλλα νομιζω ειναι ενα ερωτημα γιατι αισθανεσαι τοσο αβολα γενικα με το σωμα σου, περα απ' το οτι εισαι ντροπαλη δηλαδη. Για αυτο σε ρωτησα αν εχεις σκεφτει και τον ειδικο σε περιπτωση που ειναι ψυχολογικο το θεμα. Γιατι απ' οσα γραφεις οργανικο αιτιο δεν φαινεται να υπαρχει στο γιατι δεν ολοκληρωνεις.
Λοιπον πηρα δονητη σχετικα λεπτο με διαμετρο 2,5 εκατοστα εβαλα και δονητη αλλα δεν καταφερα κατι, τον εβαλα ισα με ενα εκατοστο μεσα και μετα ενιωθα οτι δεν μπορω να τον βαλω αλλο λες και υπηρχε ενα τοιχος. Ισως να οφειλεται και στο τσουξιμο, αν και δεν ενιωσα καποιο ανυποφορο πονο, απλως οτι δεν μπορουσα να τον σπρωξω αλλο μεσα. Τι μ προτεινεις;
Εε οκ... Δεν ειχαμε πει ακυρο τελικα αφου ακομα και στη σκεψη σε απωθουσε; Τελικα το δοκιμασες παρ' ολα αυτα. Τελος παντων, σε καλη μερια. Βασικα αυτο που σου προτεινω απο την αρχη ειναι να δεις εναν ψυχολογο η σεξολογο. Η εμπειρια που περιγραφεις με το βοηθημα κι εμενα κολεοσπασμο μου θυμιζει (στο εγραψαν και πιο πριν), αλλα με εναν ειδικο θα μπορεις να εξερευνησεις πιο σφαιρικα αν ειναι και αυτο "συμπτωμα" η αν μονο ο γενικοτερος τροπος που αντιμετωπιζεις το θεμα οργασμος/ολοκληρωση/αναζητηση συντροφου ειναι που σκονταφτει σε ψυχολογικα θεματα. Αν θελεις ξαναδιαβασε το προ-προηγουμενο ποστ μου (αυτο με τις τρεις παραγραφους). Θυμαμαι μου ειχε παρει αρκετη ωρα να το γραψω γιατι ηθελα να προσεγγισω το θεμα οσο πιο συνολικα μπορουσα με βαση οσα ειχες γραψει στο θρεντ. Για να ειμαι ειλικρινης, για μενα ειναι φως φαναρι οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα αλλα δεν ξερω γιατι αντιστεκεσαι τοσο στην ιδεα να δεις καποιον ειδικο που θα μπορουσε να σε βοηθησει.