Quote:
Originally posted by sabb
πως σε γενικές γραμμές ναι, η θεραπεία της ψυχικής πάθησης απαιτεί αρκετό χρόνο και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις ο χρόνος μιας ζωής δεν φτάνει.
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα.
1. Δεν μπορώ να αξιολογήσω την αξιοπιστία του καθένα βάσει του πόσα μηνύματα έχει καταθέσει,
Φυσικά, αλλά υπάρχουν πολύ συχνά φαινόμενα εδώ μέσα, όπου μπαίνουν άτομα για τελείως άλλους λόγους απ\'΄αυτούς που πρεσβεύει ο χωρος.
έχω διαβάσει ουκ ολίγες μπουρδολογίες, όποιος θέλει να πει το μακρύ του και το κοντό του, μπορεί να μαζεύει \"αστέρια\" .
Από μπουρδολογίες με πολλά αστέρια, έχουμε πήξει εδώ μέσα.
.Αυτό τον κάνει αξιόπιστο ?
Φυσικά και όχι.
2. Υπάρχουν καινούριες μέθοδοι ψυχοθεραπείας που δεν είναι απαραίτητο να τις γνωρίζουμε, κάποιοι άλλοι όμως ίσως ήδη να τις έχουν δοκιμάσει. Μπορούμε κάλλιστα να μάθουμε γι\' αυτές και να τις αξιολογήσουμε κατάλληλα..Αν πιστεύουμε πως μας κάνουν , έχει καλώς..Αν όχι, τις πετάμε στα σκουπίδια και τελειώνει η υπόθεση.
Εγώ μια σκέψη έκανα, δεν είπα να κρεμάσουμε τον κίντερ-έκπληξη. Εμένα μου φάνηκες κάπως και δεν ξέρεις. Αν μία στο εκατομμύριο έχω δίκιο, μπορεί να σώσουν τα λεφτάκια τους μερικοί ευκολόπιστοι.
Το να έχει κανείς οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, δεν είναι λάθος, δεν μπορώ όμως - εγώ τουλάχιστον - να κατηγορήσω οποιονδήποτε αν δεν ενημερωθώ πρώτα για κάτι που προς το παρόν αγνοώ.
Δεν κατηγόρησα, είπα πως έτσι μου φαίνεται. Σου έδωσα την εντύπωση πως είπα ότι ....ξέρω;
3. Χωρίς να θέλω να γίνω \"δικηγόρος του διαβόλου\", ο συντάκτης του θρέντ αν είχε όντως τις προθέσεις να πλασάρει μια μπαρούφα ,εκμεταλλευόμενος την επιθυμία των χρηστών που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα για γρήγορη ίαση, τότε απέκλεισε από την μελλοντική του...πελατεία το 90 % και βάλε εκείνων που θα τον διάβαζαν, μια και συγκεκριμενοποιεί πως \"απαιτείται πίστη στον εαυτό σου\", στοιχείο που απ\' όσο έχω εγώ αντιληφθεί , στο παρόν φόρουμ, δεν μου φαίνεται και να πολυευδοκιμεί...
Να σου πω, δεν έχεις και άδικο.
4. Αν παρ\' όλα τα παραπάνω, όντως έχεις δίκιο και ο κύριος knitter δεν είναι παρά ένας αδίστακτος τσαρλατάνος, μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής ζούγκλας, δεν νομίζω πως μπορούμε να τον μέμψουμε...Στο κάτω κάτω ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για το τι λέει και τι κάνει...Αν π.χ. οι μικροτσούτσουνοι όλου του κόσμου, δοκιμάζαν μεγεθυντές πέους και μετά το κάμνανε \"ματζούνι\", δεν θα τους έφταιγε κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτούλης τους...
Θεωρώ πως όσους μπορούμε να τους \"ανοίξουμε τα μάτια\" είναι καλό να το κάνουμε. Όπου και όποτε μπορούμε.
Εν κατακλείδι , και γω συγχίζομαι όταν προσπαθούν να μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά πρώτα κοιτάω τι γράφει η ούγια πριν διαολοστείλω ;)
.........