Originally Posted by
PositiveWave
Ο πρακτικός κανόνας των 24 ωρών: Όταν μετά από 24 ώρες δε σου έχουν απαντήσει, μην περιμένεις να σου απαντήσουν ποτέ.
Εξαιρούνται λόγοι ανωτέρας βίας, αλλά κράτα τον κανόνα αυτό στη ζωή σου. Όσο μη διαθέσιμος είναι κάποιος, τόσο να του το ανταποδίδεις.
Είτε μιλάμε για φλερτ, είτε για φιλίες, είτε για δουλειά, όταν δε σου απαντάνε, στις πλείστες περιπτώσεις το έχουν δει το μήνυμα και δε σου απαντάνε, γιατί δε σε σέβονται. Μην το σκέφτεσαι καθόλου όμως και μην αγχώνεσαι, γιατί δεν είναι κάτι που θα σε απασχολεί σε 5 χρόνια.
Έπειτα, μη νιώθεις ενοχές. Δεν θα κάνεις λάθος αν δεν του μιλήσεις. Τι είσαι; Η μάνα του είσαι και νιώθεις ενοχες που δεν του μίλησες του παιδιου; Γιατί ανησυχείς; Νομίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις και να καθορίσεις την ασφάλεια και την ευτυχία ενός ανθρώπου στέλνοντας ένα μήνυμα;
Όσο γινόμαστε καλοί Σαμαρείτες με όλους ανεξαιρέτως, ενώ απέναντι μας πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με γαϊδούρια, τόσο πιο πολύ ζημιώνουμε τους εαυτούς μας.
Συμπέρασμα: Οι Γάλλοι λένε: η ευγένεια υποχρεώνει. Και όταν κάποιοι άνθρωποι δεν "υποχρεώνονται" από την ευγένειά μας, απλά δεν ξέρουν από τρόπους. Θες να ζεις με ανθρώπους άξεστους και χωρίς τρόπους; Δε μου φαίνεσαι χαζή. Είσαι αρκετά έξυπνη, αλλά προσωρινά ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ.
Θα μου πεις: μα αυτός μου λέει... Αυτό το λάθος κάνεις. Μένεις στα λόγια του.