Originally Posted by
Sonia
Τι να σου πω βρε Kindofblude, εγώ σε μία σχέση το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό, το να αισθάνεσαι άνετα με τον άλλον και να υπάρχει και ερωτική έλξη αυθόρμητα. Μιλώντας για εμένα ας πούμε, αν πλέον βλέπω ότι δεν τον θέλω τον άλλον και δεν τον βλέπω ερωτικά, τι να το κάνω κι ας τον συμπαθώ γενικά κι ας τον αγαπάω κι ας είναι καλό παιδί; Ακούω κάτι σχόλια τύπου "Μα κάνετε πράγματα μαζί, συνεννοήστε, τα πάτε καλά, σε νοιάζεται" και πραγματικά, δεν τα καταλαβαίνω. Και με τον αδερφό μου τα πάω καλά και με τη ξαδέρφη μου και με τους φίλους μου και με τον παπά της ενορίας που λέει ο λόγος, τι πρέπει να γίνει, να τα φιάξω μαζί τους ή τον γκόμενο/τη σχέση μου να την έχω να παίζουμε τις κουμπάρες; Αν ας πούμε βάλουμε το ερωτικό κομμάτι από καθαρά άποψη έλξης και σεξ από τη μια μεριά και το κομμάτι της κατανόησης, συνεννόησης, κοινής κοσμοθεωρίας, ασφάλειας κτλ από την άλλη, για εμένα σε μία σχέση μετράει 70% το ερωτικό και 30% όλα τα άλλα ας πούμε. Με άλλους που έχω συζητήσει τα ποσοστά μπορεί να διαφέρουν αρκετά, ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχουν σε ένα ποσοστό και τα δύο.
Εδώ όπως μας τα περιγράφεις με την κοπέλα, υπάρχει και το ερωτικό ξενέρωμα και ασυμφωνία χαρακτήρων και ανασφάλειες από την μεριά της και διαφορετικός τρόπος ζωής ιδανικά για τον καθένα. Άρα μιλάμε ότι πάσχει το θέμα και στα δύο κομμάτια. Τι να σου πω, δεν θέλω να σου κάνω την καρδιά περιβόλι τώρα, αλλά αυτό το ξενέρωμα που λαμβάνει ως αδιαφορία, εγώ δεν βλέπω πως φιάχνει. Μπορεί προσωρινά κάπως, αλλά θα κάνει κύκλους αν δεν είναι αυθόρμητο. Μεγάλος συμβιβασμός μου φαίνεται το όλο θέμα από την μεριά σου και νομίζω και από την δική της, εκτός κι αν ξαφνικά αρχίσει εκείνη και τα βλέπει τα πράγματα αλλιώς και αλλάξει σε πολλά.
Αφού πλέον φαίνεται να τον εννοεί τον χωρισμό στα σοβαρά, νομίζω ότι ήρθε η ώρα πλέον να ξεκαθαρίσουν για τα καλά τα πράγματα. Μην την πιέζεις και μην επικοινωνείς μαζί της για κάποιο διάστημα. Άστην να σκεφτεί. Ότι είχες να πεις το είπες πλέον. Αν αποφασίσει να γυρίσει, πλέον θα πρέπει κι αυτή να έχει κάνει μία συνειδητοποιημένη επιλογή και να παλέψει να δουλέψει το όλο πράγμα καλύτερα από εδώ και πέρα. Αυτό που λέει ο aggelosstr πιο πάνω είναι σωστό νομίζω. Αν πραγματικά θέλετε να είστε μαζί, ένας ειδικός θα σας βοηθήσει. Αυτό αν και όταν δεις η κοπέλα να σε αναζητά και να θέλει να κάνει μια ακόμα προσπάθεια. Αν όμως δεις ότι για αυτήν ο χωρισμός είναι οριστικός, μην την πιέσετε πάλι εσύ κι οι γονείς. Με το ζόρι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και θα είστε δυστυχισμένοι μελλοντικά.