Originally Posted by
Nefeli28
Καταρχάς θυμάμαι να το νιώθω από πολύ μικρή. Στο δημοτικό 6-7 χρόνων. Άρχισα να νιώθω ότι είμαι περίεργη και τα άλλα παιδιά δεν με κάνουν παρέα. Είχα φίλους, αλλά εγώ ένιωθα έτσι. Παράξενη και ότι συνέχεια δεν είμαι τόσο καλή όσο οι γύρω μου. Στα μαθηματα, στους βαθμούς, στις παρέες.
Μεγαλώνοντας όλο αυτό φυσικά εξελισσόταν. Εφηβεία ο χαμός.
Ένιωθα ότι υστερώ σε όλα. Στους φίλους (είχα κολλητή), στα γκομενικά (υπήρχαν φλερτ, με κοίταζαν τα αγόρια), στην εμφάνιση (οι άλλοι έλεγαν ότι είμαι όμορφη και εντυπωσιακή), στις επιδόσεις στο σχολείο ( μαθήτρια του 16-17 ήμουν).
Μετά όλο αυτό γιγαντωνοταν.
Θυμάμαι να ψάχνω συνεχώς την επιβεβαίωση απο τους άλλους.
Να νιώθω λίγη, μικρή, ανούσια, αόρατη πολλές φορές σε σχέση με τους υπόλοιπους γύρω μου.
Πόσες φορές έχω ακούσει (μέχρι και πολύ πρόσφατα), από διάφορους ανθρώπους στη ζωή μου την ίδια ακριβώς ατάκα: «δεν ξέρεις την αξία σου».
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι νιώθω μειονεκτικά. Το ακούω αυτό που λένε, αλλά εγώ νιώθω έτσι.
Μέσα από τις ψυχοθεραπειες ήρθαν στην επιφάνεια όλα αυτά και αναγκάστηκα να τα αναλύσω και να τα αντιμετωπίσω.
Πρόσφατα περασα ένα οξύ ψυχωσικο επεισόδιο, το οποίο ξαναέφερε στο προσκήνιο το μέγεθος αυτής της αίσθησης μειονεξίας.
Κουραστηκα να ψάχνω εκει έξω την αγαπη, την αποδοχή και την αναγνώριση. Πραγματικά κουραστηκα παρα πολύ...