Originally Posted by
Sonia
Παλιά μου συμμαθήτρια είναι παντρεμένη με ένα παιδί 9 χρόνια μικρότερο, έχουν και παιδάκι και είναι μια χαρά. Τον πρώτο καιρό μπορεί η μάνα του αγοριού να έκανε τις γκρίνιες της, αυτός απλά την γείωνε χωρίς πολλές πολλές συζητήσεις και τελείωσε η υπόθεση. Αφού έχει ξεκινήσει δική του οικογένεια και στηρίζεται στα πόδια του κι έχει βάλει όρια και την κοπέλα έχουν αποδεχτεί οι γονείς του -και να μην την έχουν αποδεχτεί δεν το λένε- και σε ένα βαθμό τους βοηθάνε με το εγγόνι και με την δουλειά του αν χρειαστεί κι όλα καλά.
Το θέμα είναι ότι η κοπέλα έχει τη δουλειά της, το αγόρι από μικρό δούλευε και μετά άνοιξε μία μικρή επιχείρηση και παρ΄όλο που σαν κλασσικοί Έλληνες πριν γνωρίσει την κοπέλα έμενε με τους γονείς του και τον αδερφό του κι αυτή με τους δικούς της, οι γονείς του έχουν το δικό τους εισόδημα και ήταν σχετικά εύκολο να ξεκινήσει να μείνει και να το σοβαρέψει με την κοπέλα του.
ΝΑ συμπληρώσω ότι τα πράγματα δεν γίναν από τη μία μέρα στην άλλη βέβαια, τους πήρε 3 χρόνια μέχρι να συζήσουν κι άλλον ένα για να παντρευτούν και μετά να έρθει και το παιδάκι, που σημαίνει ότι είχαν φροντίσει και για τις υλικές προϋποθέσεις και το κυριότερο, είχαν γνωριστεί καλά και ήταν σίγουροι για την επιλογή τους.
Θέλω να πω, κακώς η μάνα σου και η αδερφή σου αντιδρούν, από την άλλη, πολύ ρομαντικά μου ακούγονται αυτά που λες. Είστε λίγο χρόνο μαζί για να είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι η γυναίκα της ζωής σου και δεν βλέπω και να υπάρχουν και τα φράγκα για να συζήσεις άμεσα. Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα πλάνο στα οικονομικά σιγά-σιγά για να δεις πώς θα μπορούσε να έρθει η συγκατοίκηση χωρίς να χρειαστεί αύριο να ζητήσετε λεφτά από τα σόγια. Να είστε πραγματικά ανεξάρτητοι, διότι αν δεν είστε οικονομικά, δεν μπορείτε να είστε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο. Επίσης μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και μεγάλες δηλώσεις. Μπορεί να την εξιδανικεύεις κάπου την κοπέλα ακριβώς επειδή η μάνα σου κι η αδερφή σου σου πάνε κόντρα. Λες δε θες να είσαι 30 και να είσαι ακόμα στο παιδικό δωμάτιο, αλλά είσαι 27 κι είσαι ακόμα στο παιδικό δωμάτιο. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να έχεις ήδη σκεφτείς ασχέτως της σχέσης σου;