Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by Remedy
την καταδικαζουμε!
νομιζεις πως αρκει?
Είπα πως έχει συμβολικό χαρακτήρα, μακάρι νάχαμε τη δύναμη να σταματάμε αιματοχυσίες....Αν εν τούτοις σ\' όλο τον ιντερνετικό κόσμο, σ\' όλα τα δημόσια φόρουμ , στα blogs, στις διαδηλώσεις και όπου η φωνή μας μπορεί να ενωθεί με εκατομμύρια φωνές σ\' ολο το κόσμο και να διατρανώσει την αντίθεση της σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , νομίζω πως κάποιο καλό αποτέλεσμα θα προκύψει...Τουλάχιστον να δείξουμε στους κρατούντες πως είμαστε κι εμείς εδώ, με ευαισθησίες & αγωνίες για το μέλλον του κόσμου μας και μπορεί οι δυνάμεις μας να είναι μεν μικρές, αλλά υπάρχουν..........
Αλλά καλή μου Remedy, δυστυχώς όπως βλέπεις κι εσύ όλοι οι φίλοι μας μέλη αυτού του φόρουμ, μάλλον δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, μετά από δύο μέρες ζωής αυτού του τόπικ, μόνο εσύ κι η mariafound δώσατε μισό λεπτό απ\' το χρόνο σας για να καταθέσετε μια απλή λέξη : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ...
Είμαι βαθιά απογοητευμένος, γιατί πίστευα πως πέρα απ\' τον προσωπικό ανήφορο που τραβάει ο καθένας μας, η συμμετοχή των μελών αυτού του φόρουμ που υποτίθεται είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινή γνώμη και είναι μείζονος σημασίας θα ήταν μαζική, το όλο θέμα αποδεικνύει πως δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μας, αν μας παράτησε η γκόμενα ή ο γκόμενος, αν τα φάρμακα που παίρνουμε έχουν παρενέργειες, απ\' ότι φαίνεται ο πόνος του απατημένου γείτονα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την εικόνα του αιμόφυρτου μικρού παλαιστίνιου και τις κραυγές οδύνης της μητέρας..Εφ\' όσον είναι έτσι , σε τελική ανάλυση ο κόσμος έτσι όπως είναι, είναι αυτός που μας αξίζει....
Ας γράψει ο καθένας ό,τι θέλει, εγώ δεν πρόκειται να επανέλθω...
Αγαπητε φίλε, νομιζω πως σε αυτό το σημείο μιλάς υπο το κρατος θυμού και απογοήτευσης. Αν ηρεμήσεις όμως ίσως να δεις απο άλλη οπτική γωνία τα πράγματα.
Το οτι δεν υπήρξε η ανταπόκριση που προσδοκούσες και στον χρόνο που προσδοκούσες, δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε οτι τα άτομα που γράφουν εδώ δεν έχουν ευαισθησίες γενικότερου ενδιαφέροντος, ούτε οτι αδιαφόρησαν μπροστά στο μήνυμά σου ( λες καυστικα οτι \"δεν μας νοιάζει τίποτα εκτός απο τον εαυτό μας\").
Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκδηλώνεται και σίγουρα στον δικό του χ ρ ό ν ο. Για παράδειγμα μπορεί να μην θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία αλλα να δημοσιεύσει ένα άρθρο σε μία εφημερίδα ή ακόμα και να κάνει οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστεις....
Επίσης ναι μεν, συμφωνω πως όταν έχεις μια παθολογία αναλώνεις μεγάλη ενεργεια και προσοχή στα του εαυτού σου, αλλα απο αυτό μέχρι το να να συμπεραίνεις οτι τα περισσότερα μέλη είναι τελείως αδιάφορα, υπάρχει μια κάποια απόσταση...
Καταλαβαίνω πόση οργή σου προκαλεί ο πόλεμος αυτός....
Ξέρεις ποιο είναι το λυπηρό με την ανθρώπινη φύση? Οτι συχνά έχουμε αμυντικούς μηχανισμούς που καταπνίγουν την ευαισθησία μας. Δεν συμβαίνει σε εμένα, αρα δεν καίγομαι κιόλας.... Πολύ συχνά δυσκολευόμαστε να δούμε τα πράγματα απο τη θέση του άλλου ή και να φανταστούμε, την ώρα που τρώμε για παράδειγμα ενα γευστικό γεύμα, οτι την ίδια στιγμή κάπου μακριά μας, ενα παιδί αιμορραγεί μέχρι θανάτου.... Ποσες φορές το απωθούμε όλο αυτό?
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που η ευαισθησία και η ανθρωπιά τους υπερβαίνει τις όποιες άμυνές τους και ο καθένας με τον τρόπο του διαμαρτύρεται.
Το ιδανικό θα ήταν, όλες αυτές οι διαμαρτυρίες να ενωθούν κάτω απο κοινή φωνή, να συντονιστούν, να γίνουν μεγάλα κινήματα να αποκτήσουν την δύναμη της συλλογικότητας και σαν μοχλός να φέρουν την αλλαγή, να ασκήσουν επιρροή σε όσα γίνονται.
Ωστόσο, αυτή η αντίδραση μπορεί να πάρει και πιο χαλαρές μορφές συνεργασίας. Κάθε ευαίσθητος άνθρωπος οφείλει να βρει εναν τρόπο να ακουστεί, μόνος ( μέσα απο τον λόγο ή την ΄τεχνη του κτλ) ή με άλλους... και τότε ακόμα, ασκείται εκείνη η επιρροή.
Λέμε όλοι και τί θα αλλάξει?
Θα πείσουμε τις ΗΠΑ να λάβουν θέση και να το λήγουν?
Μα ας σκεφτόυμε, είμαστε καταναλωτές... Αναλογιστείτε, πόσα αμερικάνικα προιόντα καταναλώνετε καθημερινά.
Τι θα γινόταν αν ως αντίδραση στον πόλεμο αυτό, σταματούσαμε εμείς οι καταναλωτές να καταναλώνουμε τα προιόντα τους?
Λεω μια ιδέα, που μου ήρθε γράφοντας, γιατί σκέφτηκα, πόσο υποκριτικό θα το ένιωθα, να καταδίκαζα την επίθεση και την σταση των αμερικανών και την επομένη να αγόραζα τα τσιγαράκια μου μάρκας αμερικής. Δεν θα ήταν?