Originally Posted by
Antonis8
Είχα άγχος με την υγεία στα 24,τώρα είμαι 29. Μου είχε περάσει τότε και επανήλθε πέρυσι τον Οκτώβριο ακριβώς έτσι. Κοιμόμουν και ένιωσα ξαφνικά πόνο στο στομάχι. Όλο το άγχος με την καρδιά ξεκίνησε από τότε. Το στομάχι ήταν όμως και όχι η καρδιά. Έκανα γαστροσκόπηση και βρέθηκε οισοφαγίτιδα. Πολλοί από τους πόνους που περιγράφεις όπως στο σαγόνι κλπ,είναι αντανακλαστικοι πόνοι οισοφαγίτιδας. Παίζει τεράστιο ρόλο το στομάχι και η τυχόν δυσκολία να χωνέψεις. Πολλές φορές δημουργει και έκτακτες και δύσπνοια. Το ίδιο και το έντερο αν έχεις ευαισθησία.
Καταλαβαίνω το οικονομικό κομμάτι,σίγουρα δεν είναι εύκολο. Προσωπικά έκανα ψυχοθεραπεία κάποιο διάστημα, δεν με βοήθησε πολύ,δεν ξέρω αν εσένα θα σε βοηθήσει,αλλά επειδή δεν τους βοηθάει όλους,θα σου πρότεινα να πας απευθείας σε έναν ψυχίατρο. Εκείνος και θα σε διαγνώσει και θα σου δώσει κάποιες συμβουλές και κάποια συνταγή αν χρειάζεται. Οκ η επίσκεψη θα σου πάει στο πενηνταρι αλλά ψυχίατρο δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε βδομάδα,μπορεί να σου πει να έρχεσαι κάθε ενάμιση μήνα, εξαρτάται. Δεν σου λέω απαραίτητα να πάρεις αγωγή,απλώς και μόνο που θα το ακούσεις από κάποιον ειδικό ότι όλα αυτά οφείλονται σε κάποια ψυχική κατάσταση και όχι στην καρδιά,θα σε βοηθήσει.
Κατανοώ πλήρως την ανησυχία σου γιατί έχουμε ακριβώς τον ίδιο φόβο. Έχω καρδιοφοβια εδώ και ένα χρόνο πλέον και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει κανείς,ούτε εγώ το έχω ξεπεράσει εντελώς,θεωρώ ότι είναι από τις πιο δύσκολες μορφές αρρωστοφοβιας γιατί η καρδιά επηρεάζεται εύκολα, πχ αν αγχωθεις, αμέσως θα ανέβουν οι παλμοί, γιατί η καρδιά υπακούει στην αδρεναλίνη σου και τις κακες σκέψεις. Είναι δύσκολο πραγματικά,αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετριάσουμε τα συμπτώματα. Οπότε για αρχή ,δοκίμασε να πάρεις εκείνο το συμπλήρωμα που σου είπα,θα σε βοηθήσει στο αίσθημα αδυναμίας και θα σε τονώσει και ζητα ίσως και από το φαρμακείο κάτι για το στομάχι, υπάρχουν πολλά φυτικά φάρμακα που βοηθούν στο βάρος και στη δυσκολία χώνεψης.