Originally Posted by
little_eliza
Διάβασα πολύ προσεκτικά το σχόλιό σου και το σκέφτηκα, αλλά νομίζω πως ξεχνάς έναν πολύ βασικό παράγοντα. Το κομπλεξ και το ότι κάποιος δεν νιώθει άνετα να μιλάει για κάτι. Εδώ έχουμε μια μύτη αλλά ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα..ένα ομοφυλόφιλο άτομο που δεν θέλει να αποκαλύψει κάτι στον επαγγελματικό του χώρο..κι ενώ όλοι μπορεί να ψυλιάζονται κλπ και να είναι σαφές ότι ο συγκάτοικος πχ μάλλον είναι η σχέση αυτό το άτομο πάλι δεν νιώθει άνετα να το παραδεχτεί.. Κι ζητάει γνώμη πως να σταματήσουν να το ρωτάνε στα ίσα για το "συγκάτοικο". Η απάντησή σου είναι λοιπόν να πεις στο ομοφυλόφιλο άτομο που δεν νιώθει καλά να πει τίποτα στον εργασιακό χώρο και λέει ψέματα για το συγκάτοικο (που στην πραγματικότητα είναι σχέση) ότι είναι φάουλ του από την αρχή κι αυτός φταίει γιατί δεν είπε από την αρχή την αλήθεια και δεν έκανε coming out..
Είσαι πολύ παλιό μέλος στο φόρουμ και νομίζω ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα πόσο δύσκολο είναι κάποιος να ξεπεράσει κόμπλεξ και ανασφάλειες. Εγώ ήδη χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που δεν με νοιάζει τι λέγεται πίσω από την πλάτη μου, γιατί παλιά λόγω επαρχίας με ένοιαζε πάρα πολύ σε σημείο να μη χαίρομαι πράγματα στην ζωή μου γιατί θα με σχολίαζαν πίσω από την πλάτη μου. Τώρα απλά μέσω της συζήτησης εδώ ζητάω συμβουλές για το πως να είμαι ετοιμόλογη σε άτομα που θέλουν να σε φέρουν σε δύσκολή θέση (προφανώς λόγω περιέργιας και αδιακρισίας-γιατί αν ήταν ενδιαφέρον ξεκινάς αλλιώς την κουβέντα) χωρίς να τους προσβάλλω στα ίσα αλλά και να τους κόχω τις αδιάκριτες ερωτήσεις. Αυτοί ακόμη και να τους πω ότι όντως έκανα πλαστική μετά θα βρούνε να ρωτήσουν κάτι άλλο (κόστος, που, γιατί, καλύτερη ήσουν πριν, άλλος άνθρωπος έγινες, χάλασε το πρόσωπό σου κλπ).