Γιατι προυποθετει οτι ο ανθρωπος ειναι ρομποτ και θα σου εξηγησω τι εννοω. Εστω πως εγώ έχω ένα κολλημα άγριο πχ να παρακολουθω τσοντες και να αυνανιζομαι με αυτές. Παραλληλα όμως αγνοω τη συντροφο μου συνεπως έχω προβλημα ή έστω δημιουργώ ένα πρόβλημα στη σχέση. Πρεπει να το αντιμετωπισω αυτό το προβλημα αφου δημιουργώ εντάσεις στη σχέση. Αρα λοιπον θα πρεπει ειτε να βρω ένα βιβλιο που αναφέρεται στην απεξάρτηση του πορνο ειτε να επισκεφτώ ένα ψυχοθεραπευτή. Και το βιβλιο και ο ψυχοθεραπευτής μου προτείνουν τα ίδια πράγματα να αποφευγω καταστασεις που μου προκαλουν πυροδοτηση, να αποφευγω πχ το διαδικτυο και όταν εστω παρολα αυτά συνεχιζω να βλεπω να γραφω τι ειναι αυτό που με οδηγησε στην παρακολουθηση όπως επισης και να γραφω τις περιοδους αποχής και τις περιοδους που παρακολουθώ. Τελος να προσπαθω οσο μπορω καθε φορα μεγαλωνω σε διαρκεια το διαστημα αποχής.
Ωραια ολα αυτά αλλα έχουμε καποιον που παρολα αυτά δεν μπορει να κανει αποχή, δεν υπαρχει μέρα που να μην δει πορνό και δεν υπάρχει μέρα που να αντεχει τη στερηση του. Τι θα του κανει η ψυχοθεραπεια λοιπόν όταν ο εθισμος του είναι ανυπερβλητος και η ψυχοθεραπεια δεν μπορεί να τον βοηθησει επ ουδενί;
Θα το παω και ένα σταδιο παραπέρα αν η ψυχοθεραπεία λειτουργουσε δεν θα υπηρχαν ανωμαλοι, βιαστές και παιδεραστές. Ομως υπάρχουν