Originally posted by anwnimi
Quote:
originally posted by PETRAN
Δηλαδή αν σου λεγα μην \"παίρνεις ότι να ναι χάπια ,πάρε αυτά που clinical trials έχουν δείξει να έχουν αποτελεσματικότητα\" θα μου απαντούσες \"πως τολμάς να λες ότι τα αυτά χάπια είναι ότι να ναι!\" ?
Από τη στιγμή που αυτά τα γράφεις κιόλας σε ένα δημόσιο φόρουμ, θα τα διαβάσουν κι άλλοι, δεν με/τους έχεις απέναντί σου οπότε για τον κάθε ψυχισμό του ατόμου στον οποίο απευθύνεσαι για να τους προτείνεις κάτι δεν μπορείς να υιοθετήσεις διαφορετική θεραπευτική στάση, θα προτιμούσα να μου απαντούσες ως εξής:
\"εγώ δε συμφωνώ με τα α χάπια τα οποία παίρνεις γιατί η πλειοψηφία των ψυχιάτρων/ψυχολόγων υποστηρίζει πως τα β
χάπια έχουν δείξει να έχουν αποτελεσματικότητα για τουλάχιστον χ χρόνια, ενώ τα άλλα μπορούν να σε οδηγήσουν σε
αλλαγές στο μέσα σου αλλά όχι να έχουν άμεση αποτελεσματικότητα στο πρόβλημα που έχεις. Μπορείς αν θέλεις να
συνδυάσεις και τα δύο χάπια για να έχεις και τη βέλτιστη λύση\".
Το \"ότι να ναι\" ναι για μένα είναι σημαντικό και επικίνδυνο, πέρα από το cognitive dissonance που περιγράφεις, νομίζω πως το εξήγησα όσο για μένα ηταν δυνατό. Αν νομίζεις ότι αντιπαρατίθεμαι μαζί σου μόνο και μόνο εξαιτίας
αυτού του cognitive dissonance ή εξαιτίας του ότι μπορεί να μειωνόμουν σε αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, θα σου πω να δεις πιο διεισδητικά όχι μόνο εμένα και τα κίνητρά μου αλλά και το ότι έχεις να κάνεις με ΨΥΧΕΣ εδώ μέσα και θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, ακόμα και στη λεπτομέρεια των λόγων σου, ως ειδικός του χώρου.
Λες ότι δεν απαντάς ως ειδικός αλλά εφόσον στις συζητήσεις σου και στο παρόν θρεντ και σε προηγούμενα αναφέρεις το
πτυχίο σου αναιρείται αυτό που λες.
Δεκτή η συγνώμη σου PETRAN αλλά το θέμα για μένα δεν είναι να μου ζητήσεις συγνώμη (σ\'ευχαριστώ πολύ πάντως), είναι κυρίως να σκεφτείς σοβαρά τις λεπτομέρειες που τις θεωρεις \"γλυκά κατεβατά\" για να μαλακώνεις την ατμόσφαιρα.
Δηλαδή σε ανάλογη περίπτωση υποθέτω θα δρούσες μάλλον το ίδιο έτσι; :)
Θα ήθελα πάντως να επαναλάβω ότι θεωρώ απαραίτητο να μπουν κάποιοι όροι χρήσης και για τους ψυχολόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει φίμωση των απόψεών σας αλλά όσον αφορά
τον τρόπο των συστάσεων στα μέλη του φόρουμ, που γίνεται διαδικτυακά και όχι πρόσωπο με πρόσωπο όπου εκεί υπάρχει η άμεση αλληλεπίδραση.