Originally Posted by
Noctis
@Κυκνος
Δυστυχώς είναι δύσκολη περίπτωση να μη συμφωνεί ο άντρας και η γυναίκα για το αν θέλουν το παιδί και θεωρώ ότι στο τέλος πάντα κάποιος υποχωρεί. Στην περίπτωση που το παιδί κρατηθεί και ο άντρας δεν το θέλει, ο άντρας γίνεται πατέρας χωρίς να το θέλει, υποχρεώνεται να το αναγνωρίσει και ενδεχόμενως να πληρώνει χωρίς να θέλει καν παιδί (ο οποίος ρώταει κανείς αν έχει και αν θα μπορέσει να κάνει οικογένεια με κάποια άλλη γυναίκα αν οικονομικά δεν;). Από την άλλη μπορεί κανείς να υποχρεώσει μια γυναίκα (και οποιονδήποτε άνθρωπο τελικά) να κάνει μια επέμβαση χωρίς να το θέλει; Όχι. Απλά συνήθως το παιδί χρησιμοποιείται ως "όπλο" εναντιόν του άντρα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ακόμα και σε γάμους, αν προκύψει διαζύγιο ο μπαμπας θα το βλέπει όποτε (κάθε δευτερο ΣΚ), η μάνα θα μπορούσε (αν ηταν κακια μανα) να λεει ασχημα λογια για τον πατερα) και ο πατερας να πληρωνει σε χρηματα (να μην μπορει πχ να πει θα διαθέσω αυτο το ποσο για αυτο τον σκοπο). Εχει περασει και το κλισε οτι ο αντρας που χωριζει ήταν κάτι μεταξυ τζογαδορου, αλκοολικου και βιαιου και δεν παίρνει ποτέ την επιμέλεια. Δεν τα λεω για να πω κατι εναντιον των γυναικών. Τα λεω για να δουμε και την αλλη πλευρα. Γιατι αρκετο καιρο τωρα τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα οτι οι αντρες καταπιέζουν γυναίκες, ότι οι άντρες φταινε για ολα και τι τραβανε οι γυναικες. Τι τραβανε οι αντρες το λενε; Για να μην πω οτι οι περισσοτερεες περιμενουν ο αντρας να βγαζει περισσοτερα και αρα να δουλευει ασταματητα και στο τελος του λενε δεν φτανει που ελειπες ολη μερα εχεις την απαιτηση να σε λαμβανουμε υποψιν στις αποφασεις του σπιτιου. Τεσπα, πονεμενη ιστορια και δεν προκειται να αλλαξει τιποτα. Στο τέλος θα καταληξουμε όλοι μονοι, οι γυναικες να μαζευονται να βριζουν την πατριαρχια και να ευνουχιστουν οι αντρες και οι αντρες να μαζευονται και ναν λενε οτι ολες οι γυναικες ειναι πουτ***. Έχει χαθει καθε μετρο.
Επισης γυναικα μου εχει πει το εξης. Της ειχα ζητησει να βγουμε (ειμαι γκει, δεν το ξερει, απλα την ειχα συμπαθησει και ειχα πει να ερθει σπιτι μου για φαγητο και ταινια) οτι δεν θα εβγαινε με αντρα που κανει πυγμαχια γιατι δειχνει κομπλεξ και τοξικη αρρενωποτητα (αλλα αν δεν ειμαστε αρρενωποι μας λενε αδερφες).