Originally posted by marina38
Quote:
Originally posted by anwnimi
Μαρίνα είναι πολύ εύστοχα αυτά που λες - και για μένα!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής που με βασανίζει σαν προβληματισμός ειδικά από χτες.
Υπάρχουν δύο (μπορεί και περισσότερες αλλά αυτές ξέρω μέχρι στιγμής) θεωρίες για τις κρίσεις πανικού. Η μία λέει ότι είναι αποτέλεσμα καταστροφικής ερμηνείας και η άλλη αποτέλεσμα εσωτερικών συγκρούσεων. Εγώ θεωρώ ότι είναι και τα δύο, δεν ξέρω αν είναι σωστό.
Τώρα αν θεωρήσουμε ότι το άτομο αρχίζει και νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση στη ζωή του (όχι αποκλειστικά σε σχέση με τις κρίσεις πανικού αλλά ως προσωπικότητα), αρχίζει και γίνεται διεκδικητικό, πραγματοποιεί αλλαγές, αλλάζει στάση ζωής κτλ (οπότε ίσως κάποιες εσωτερικές συγκρούσεις επιλύονται ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο έντονες) οι κρίσεις μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν δυστυχώς. Βέβαια ίσως να είναι ακόμα στην αρχή των αλλαγών. Μήπως όμως χρειάζεται και επανεκπαίδευση του μυαλού του για να μην καταστροφολογεί; Ή πάλι οι κρίσεις συνεχίζουν να υπάρχουν για κάποιο λόγο;
Ίσως και εσωτερικών συγκρούσεων που τις \'λύνουμε\' καταφεύγοντας σε καταστροφολογικές ερμηνείες...χεχε!
Χεχε αυτό ακριβώς, το διατύπωσες χαρακτηριστικά:):)
Να σου πω, ας πούμε ότι συναχώνεσαι υπερβολικά συχνά και κάποιος σου λέει, πάρε τονωτικά του ανοσοποιητικού, μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος σου κλπ. Τα κάνεις όλα αυτά και όντως είσαι ένα χρόνο χωρίς συνάχι. Μετά όμως νιώθεις πάλι τα γνωστά συμπτώματα...γιατί? :).....(υπάρχουν λόγοι και είναι απλοί!)
Όπως;
Μπορεί να είσαι βέβαια και στην αρχή των αλλαγών και αυτές να μην έχουν παγιωθεί, είσαι δηλαδή ακόμα στην εγρήγορση και την επεξεργασία, και δεν έχει μπει ο αυτόματος πιλότος! Μία άλλη περίπτωση είναι να έχεις μια μικρή παλινδρόμηση, επειδή δεν είσαι στην αρχή, αλλά κοντά στο τέλος των αλλαγών.
Έχεις δίκιο, μπορεί να είναι αυτά. Αχ, ο χρόνος θα μου δείξει Μαρίνα.
Όσο για την επανεκπαίδευση ναι, είναι σχεδόν πάντα ιδιαίτερα χρήσιμη. Μερικές φορές απλές αλλαγές στις λέξεις μπορεί να κάνουν εν καιρώ μια τεράστια διαφορά.
Τι εννοείς ακριβώς αν θέλεις να μου πεις;