μια χαρα διαιτα μ εγραψε η διαιτολογος.και με το γλυκακι και με ολα της.αλλα με πιανει κατι και καταβροχθηζω οτι βρω ωρες ωρες
Printable View
μια χαρα διαιτα μ εγραψε η διαιτολογος.και με το γλυκακι και με ολα της.αλλα με πιανει κατι και καταβροχθηζω οτι βρω ωρες ωρες
οι δίαιτες και οι διαιτολόγοι για εμένα δεν κάνουν τίποτα...
είχα πάει και εγώ σε διαιτολόγο , και λοιπόν;
ωραία εντάξει έχασα τα κιλά από τις εγκυμοσύνες αλλά μετά με την κατάθλιψη και την φαρμακευτική αγωγή τα πήρα πάλι πίσω....
το μυστικό είναι ένα ....
να μπορέσουμε από μόνες μας να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής....
πολλά φρούτα πολύ νερό καθόλου αναψυκτικά πολλά λαχανικά πολλούς χυμούς καθόλου ζάχαρη και πολλή γυμναστική....
και ένα μυστικό για να χάνεις πολλές θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας;
οι δουλειές του σπιτιού...σκούπισμα σφουγγάρισμα ξεσκόνισμα πλύσιμο , τα πάντα ....
και τότε θα δείτε τη ζυγαριά να πέφτει και δεν θα το πιστεύετε....
ενάμιση μήνα τώρα που η διάθεσή μου είναι σούπερ κάνω όλα τα παραπάνω και ήδη έχω χάσει 5 κιλά και συνεχίζω ακάθεκτη.....
θέληση χρειάζεται....
Η υγειηνη διατροφη-στο μετρο του δυνατου για τον καθενα- δεν εχει να κανει με στερηση, αλλα με την υιοθετηση ενος υγειηνου τροπου ζωης που φερνει ισορροπια στο σωμα.
Παντως, αν καποιος εχει προβλημα αισθητικο ή υγειας με τα παραπανω κιλα του και θελει να το λυσει, πρεπει πρωτα, συνειδητα να μπει στη διαδικασια να το λυσει.Και ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν.Δεν μπορει κανεις δηλαδη, να κατεβαζει μισο αρνι και ενα ταψι μπακλαβα, να κανει καθιστικη ζωη να παιρνει και φαρμακα και να παραπονιεται οτι παιρνει κιλα και δε τα χανει..
ναι συμφωνώ πως κοιτάζοντας στον καθρέφτη βλέπεις μια εικόνα που δεν σου αρέσει πέφτεις ψυχολογικά...Quote:
Originally posted by libpa
Και με τα κιλά όπως λέει και η πανικούλα σου πέφτει η ψυχολογία. Φαντάσου να πάρεις 40 κιλά όπως εγώ! Και πως να κάνεις υγιεινή διατροφή, άμα έχεις όρεξη!! Να φαν κι οι κότες.. Προτιμώ να είμαι λίγο κάπως ψυχολογικά, ακόμα και με βαριά κατάθλιψη, παρά όπως είμαι τώρα που πρέπει να στερούμαι το φαί για 7 μήνες και πάλι δεν θα είμαι όπως πριν.
αυτό όμως δεν σου δίνει κίνητρο για να προσπαθήσεις να φτιάξεις λίγο την εικόνα σου;
εγώ πάλι με προτιμώ με τις καμπύλες μου (αν και προσπαθώ για το καλύτερο) παρά να είμαι σε μια φάση ζω δεν ζω υπάρχω δεν υπάρχω....
καλή μου σε καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψέ με.....
το ίδιο περίπου νιώθω και εγώ αλλά έβαλα στόχο και θα τον πετύχω με τον α ή β τρόπο...
για σκέψου λίγο πότε πέφτει περισσότερο η ψυχολογία σου όταν δεν μπορείς να φας κάτι που σου αρέσει ή όταν νιώθεις πως δεν είσαι αρεστή από τους άλλους;...
ζύγισέ τα και κάνε την επιλογή σου...
όσο για τα κιλά μου...ξέρεις τί είναι από τα 50 να φτάσεις στα 75 χωρίς να το καταλάβεις;
κάποτε με πείραζε τώρα όμως δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και αν δεν υπήρχαν λόγοι υγείας δεν ξέρω αν θα προσπαθούσα να τα χάσω....
έχασα τα 5 κιλά και ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να χάσω τουλάχιστον άλλα 15 και να παραμείνω εκεί εφ όρου ζωής για να μην έχω πρόβλημα....
για αυτό τον λόγο σου είπα παραπάνω πως θα με προτιμούσα με τις καμπύλες μου....
δεν είναι απλά θέμα καλαισθησίας....
ξέρεις τί είναι να σου λένε πως για όλη σου την ζωή θα έχεις συγκεκριμένο διαιτολόγιο για να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα;
άστο καλύτερα.....
εγω παλυ τηγανησα 2 αυγουλακια και τα ξεκολωσα :P:P
lipba κ εγώ σε καταλαβαίνω. Είμαι γλυκατζού κ λιχούδω κ νευριάζω που δεν μπορώ να φάω ότι θέλω. Άσε που βλέπω στο δρόμο ή σε εστιατόρια κάτι κοκαλιάρες να τρώνε ότι πιο παχυντικό κ παίρνω ανάποδες :p Τέσπα τώρα εδώ κ μερικές μέρες έκανα παρασπονδίες αλλά μόνο μεσημέρι, το βράδυ δεν έφαγα τίποτα οπότε ευτυχώς δεν πάχυνα, είμαι στα ίδια κ χωρίς γυμναστική γιατί δεν έχω διάθεση αλλά ούτε κ λεφτά για γυμναστήριο. Το δύσκολο είναι αυτό που λέει κ η Λίτσα: πως να στερείσαι μια ζωή κ να μετράς θερμίδες κ μπουκιές; Άσε που κάτι θα σε ρίξει ψυχολογικά κ θα σου ρθει να φας παλι. Έχω κ τον σύντροφο μου να μου λέει ότι είμαι μια χαρά κ του αρέσω (ποτέ δε μου είπε να αδυνατίσω) κ δε με βοηθάει. Όσο σκέφτομαι κ βλέπω photos που ήμουν μια χαρά 60-64 κιλά σκάω! Το χειμώνα του 2006 έφτασα 86 μετά κατάφερα να πέσω στα 78 αλλά πάλι πήγα 85 κ τώρα είμαι στα 79,5. Πρέπει να χάσω 15 κιλά για να μπορέσω να χωρέσω κ στα παλιά μου ρούχα. Είπα μέχρι τα Χριστούγεννα να τα \'χω καταφέρει, ίδωμεν...
και εγω ειμουν 85 τον χειμωνα του 2008 και τωρα ειμαι περιπου 80κιλα.και πρεπει να χασω 10 για το υψος μου.αλλα χανοντε δυσκολα γαμωτο.Quote:
Originally posted by Estranged
lipba κ εγώ σε καταλαβαίνω. Είμαι γλυκατζού κ λιχούδω κ νευριάζω που δεν μπορώ να φάω ότι θέλω. Άσε που βλέπω στο δρόμο ή σε εστιατόρια κάτι κοκαλιάρες να τρώνε ότι πιο παχυντικό κ παίρνω ανάποδες :p Τέσπα τώρα εδώ κ μερικές μέρες έκανα παρασπονδίες αλλά μόνο μεσημέρι, το βράδυ δεν έφαγα τίποτα οπότε ευτυχώς δεν πάχυνα, είμαι στα ίδια κ χωρίς γυμναστική γιατί δεν έχω διάθεση αλλά ούτε κ λεφτά για γυμναστήριο. Το δύσκολο είναι αυτό που λέει κ η Λίτσα: πως να στερείσαι μια ζωή κ να μετράς θερμίδες κ μπουκιές; Άσε που κάτι θα σε ρίξει ψυχολογικά κ θα σου ρθει να φας παλι. Έχω κ τον σύντροφο μου να μου λέει ότι είμαι μια χαρά κ του αρέσω (ποτέ δε μου είπε να αδυνατίσω) κ δε με βοηθάει. Όσο σκέφτομαι κ βλέπω photos που ήμουν μια χαρά 60-64 κιλά σκάω! Το χειμώνα του 2006 έφτασα 86 μετά κατάφερα να πέσω στα 78 αλλά πάλι πήγα 85 κ τώρα είμαι στα 79,5. Πρέπει να χάσω 15 κιλά για να μπορέσω να χωρέσω κ στα παλιά μου ρούχα. Είπα μέχρι τα Χριστούγεννα να τα \'χω καταφέρει, ίδωμεν...
υπομονή και προσπάθεια χρειάζεται....
θα δεις πως όταν φτάσεις στο επιθυμητό βάρος θα νιώσεις τόσο όμορφα που δεν θα σου κάνει κέφι να ξαναφάς για να πάρεις πάλι κιλά....
αλλά θέλει προσπάθεια....
είσαι διατεθιμένη να προσπαθήσεις;
ποσες και ποσες φορες ειμουν και εκανα πισω.αχχχχ.θελω τοσο να φτασω 70 να φυγει αυτο το κρεας απο πανω μου.οποτε κανω διαιτα και στερουμε με πιανει καταθλυψη :(
είμαι 29 ετών....
αλλά οι εξετάσεις μου βγήκαν χάλια ...χοληστερίνη τριγλυκερίδια και σάκχαρο στα ύψη...
για αυτό πρέπει να προσέχω γιατί υπάρχει και κληρονομικότητα από την μητέρα μου που έχει ήδη πρόβλημα...
έτσι πρέπει να προσέχω και εγώ....
πολύ ή λίγο αυτό δεν το γνωρίζω εγώ...
σημασία έχει πως από αυτό βγήκε και κάτι καλό...
θα φτάσω στο επιθυμητό μου βάρος και θα προσπαθήσω να το συντηρήσω εφόσον υπάρχει και λόγος για να το κάνω....
ε ίσως πάρω και κανένα χαπάκι αλλά δεν πειράζει υπάρχουν πολύ χειρότερα .....
το δικό μου είναι μηδέν μπροστά σε άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι...
lipba το ύψος σου; γιατί δεν νομίζω ότι για 91 κιλά πρέπει να κάνεις εγχείριση κ δε νομίζω να σε αναλάβουν κιόλας. Μπορείς να ρωτήσεις για το μπαλόνι που μπαίνει στο στομάχι για 6 μήνες (με μέθη μόνο νομίζω) κ χάνεις καμια 20αριά κιλά αλλά κοστίζει πάνω από 1500 ευρώ νομίζω. Καλύτερα αυτό παρά εγχείριση πάντως κατ\'εμέ
http://www.gastricballoon.gr/bib_device.htm#c
lipba σου βρήκα το site όπου μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις. Με μέθη γίνεται πάντως.
Και αυτό βρήκα για την πτύχωση http://www.skrekas.net/surg_hem.htm
Ελπίζω να βοήθησα :)
Quote:
Originally posted by libpa
Είμαι 1,63 αλλά υπάρχει μία νέα εγχείρηση που λέγεται πτύχωση στομάχου και την κάνει μόνο ένας συγκεκριμένος γιατρός, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομά του. Και είχε πάει μία κοπέλα με 80 κιλά και 1,70 ύψος, και τη δέχτηκε. Πήρα και τηλέφωνο, και αυτό μου είπαν. Φοβάμαι όμως. Αυτό με το μπαλονάκι τι ακριβώς είναι δεν είναι εγχείρηση; Πως στο βάζουν το μπαλονάκι δεν σου κάνουν νάρκωση; Γιατί εγώ τη νάρκωση φοβάμαι.
πλεον μπορεις να βαλεις μπαλονακι και χωρις εγχειρηση.
Μια φιλη που ειχε βαλει πιο παλια, δυστυχως δεν προλαβε αυτη την τεχνικη και ειχε αναγκαστει να κανει εγχειρηση.
Βεβαια μια ολιγολεπτη ναρκωση (η μεθη οπως λενε) ειναι σαφεστατα πιο απλη διαδικασια.
Μολις τοποθετηθει ομως χρειαζονται να ληφθουν συγκεκριμενες οδηγιες στο πως θα τρως καθως η συμπεριφορα του στομαχιου εχει αλλαξει.
Το σεναριο που ετρωγες (ας πουμε) μισο ταψι παστιτσιο δεν παιζει πια, και αυτο ειναι και το ζητουμενο.
Επισης αναγκαζεσαι να τρως με ενα συγκεκριμενο ρυθμο και οχι μισο κιλο τροφη σε 3 λεπτα....
Θα σου προτεινα να ενημερωθεις πληρως απο ενα ειδικευμενο γιατρο για να στα πει με λεπτομεριες κυριως αν η ολη διαδικασια θα μπορουσε να βοηθησει εσενα ειδικα.
Γιατι δεν σημαινει οτι ΟΛΟΙ οι παχυσαρκοι αν βαλουν μπαλονακι θα σωθουν....
Απο την αλλη ομως αν τελικα σου πει να βαλεις, το πιο πιθανο ειναι οτι θα αλλαξεις την ζωη σου.
Εχω δει αποτελεσματα σε ανθρωπους με παρα πολλα κιλα και σημερα εχουν βελτιωθει αρκετα, και ειναι πολυ κοντα στο τελικο τους στοχο.