Αφρούλα μου, πολύ σε θαυμάζω όταν μας δείχνεις έτσι απλόχερα την ομορφιά της ψυχής σου :)
Printable View
Αφρούλα μου, πολύ σε θαυμάζω όταν μας δείχνεις έτσι απλόχερα την ομορφιά της ψυχής σου :)
Δυσκολη ερωτηση...βασικα ειναι ισως μια μορφη δικαιολογιας οταν τα κανω μανταρα σε διαφορους τομεις,οι αρωστια φταιει δεν φταιω εγω για τυχον ατελειες κατα καποιο τροπο σε διαφορους τομεις οπως η κακη μου μνημη σε ορισμενα θεματα.Quote:
Εσάς, ειλικρινά, πώς σας επηρεάζει η ταμπέλα σε σχέση με την αντίληψη του ίδιου σας του εαυτού?
Περα απο αυτο η αντιληψη μου για τον εαυτο μου ειναι ποδοπατημενη και εννοω οτι αυτη η ασθενεια επηρεαζει σε τοσο μεγαλο βαθμο το γνωθει σ\'αυτον που δεν ξερεις πραγματικα ποιος εισαι...ασχετα με το τι δειχνεις εξωτερικα,δεν αντιλαμβανεσαι τιποτα σχεδον σχετικα με σενα...ναι δεν υπαρχει καθολου αυτογνωσια και ειναι βασανιστικο πολλες φορες να προσπαθεις να παρεις λιγα ψηγματα αυτογνωσιας με την επαφη με αλλους.
Να προσθεσω οτι σιγουρα θα το πω οταν αισθανομαι ενα ατομο πολυ κοντα σε μενα,οταν με το καλο ισως δημιουργησω καποια σχεση της προκοπης...θα δουμε,αλλα προς το παρον δεν το λεω γιατι ειμαι τις αποψεις οτι το ειπες σε δυο-τρια ατομα,παει τελειωσε το εμαθαν ολοι,αλλωστε ειμαι απο επαρχιακη πολη.
Επισης το στιγμα δεν επηρεαζει μονο εμενα αλλα δυναται να επηρεασει και την οικογενεια μου,οποτε ειμαι πολυ φειδωλος.
Και φυσικα ειναι point of no return το ειπες τελειωσε δεν γινεται να το αναιρεσεις ουτε τις συνεπειες που μπορει να εχει αυτο.
βρε παιδια εδω δε τολμουμε να πουμε εχουμε καταθλιψη.Η φανταστειτε υποφερω απο παθολογικο αγχος.Ο κοσμος ολος τα χει αυτα και μπορει χειροτερα να τα νιωθει απλως ακουν τις ταμπελες και μας θεωρουν τρελλους.Βλακειες καλο ειναι πιστευω να το ξερει μονο η οικογενεια μας και κανενας φιλος φιλη της εμπιστοσυνης μας αλλα δεν εχω βρει μεχρι τωρα .Στο αγορι μου σε κανενα χρονο και αν το πω αν σοβαρεψει η κατασταση με μας.Αφηστε τις ταμπελες γιατι ο κοσμος ακουει καταθλιψη,ψυχωση,ocd ,σχιζοφρενεια και φευγει γιατι ακουει τη ΛΕΞΗ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.Να μη πτοουμαστε και ενας γεροντας διορατικος που τον επισκεφτομαι μου ειπε να μη τα λεω πουθενα αυτα.Με αυτο κλεινω.Μη πτοειστε με ταμπελες αυτα ειναι για τους γιατρους.Φιλακια σε ολους.....:)
Εδώ μέσα τουλάχιστον κηπ, η ειλικρίνεια με την οποία γράφεις μου κάνει μεγάλη εντύπωση...Quote:
Originally posted by keep_walking
Δυσκολη ερωτηση...βασικα ειναι ισως μια μορφη δικαιολογιας οταν τα κανω μανταρα σε διαφορους τομεις,οι αρωστια φταιει δεν φταιω εγω για τυχον ατελειες κατα καποιο τροπο σε διαφορους τομεις οπως η κακη μου μνημη σε ορισμενα θεματα.Quote:
Εσάς, ειλικρινά, πώς σας επηρεάζει η ταμπέλα σε σχέση με την αντίληψη του ίδιου σας του εαυτού?
Περα απο αυτο η αντιληψη μου για τον εαυτο μου ειναι ποδοπατημενη και εννοω οτι αυτη η ασθενεια επηρεαζει σε τοσο μεγαλο βαθμο το γνωθει σ\'αυτον που δεν ξερεις πραγματικα ποιος εισαι...ασχετα με το τι δειχνεις εξωτερικα,δεν αντιλαμβανεσαι τιποτα σχεδον σχετικα με σενα...ναι δεν υπαρχει καθολου αυτογνωσια και ειναι βασανιστικο πολλες φορες να προσπαθεις να παρεις λιγα ψηγματα αυτογνωσιας με την επαφη με αλλους.
Να προσθεσω οτι σιγουρα θα το πω οταν αισθανομαι ενα ατομο πολυ κοντα σε μενα,οταν με το καλο ισως δημιουργησω καποια σχεση της προκοπης...θα δουμε,αλλα προς το παρον δεν το λεω γιατι ειμαι τις αποψεις οτι το ειπες σε δυο-τρια ατομα,παει τελειωσε το εμαθαν ολοι,αλλωστε ειμαι απο επαρχιακη πολη.
Επισης το στιγμα δεν επηρεαζει μονο εμενα αλλα δυναται να επηρεασει και την οικογενεια μου,οποτε ειμαι πολυ φειδωλος.
Και φυσικα ειναι point of no return το ειπες τελειωσε δεν γινεται να το αναιρεσεις ουτε τις συνεπειες που μπορει να εχει αυτο.
Η δικαιολογία όταν κάτι πάει στραβά.( φαντάζομαι συχνά ξεχνάς ε?)
Η ρευστή ταυτότητα.. ( φαντάζομαι εννοείς, οτι συχνά αναρωτιέσαι, αν κάποιο στοιχείο/συμπεριφορά είναι κομμάτι της προσωπικότητας ή της ασθένειας? Είναι τόσο σφιχταγκαλιασμένα αυτά τα δύο, που δυσκολεύεσαι να τα οριοθετήσεις και σαν να χρειάζεσαι τα μάτια των άλλων για να καταλάβεις τί είσαι τελικά- βέβαια να σου πω, οτι τέτοια θέματα έχουν κι άλλοι άνθρωποι που δεν πάσχουν απο σχιζοφρένεια, αλλά φαντάζομαι σε κάποιον πάσχοντα είναι πολύ πιο έντονα)..
Μου αρέσει που θα εμπιστευτείς τον κοντινό σου, τον άνθρωπό σου και σου εύχομαι σύντομα, να κάνεις μια \"σχέση της προκοπής\" :)
Ναι, συμφωνώ οτι στον κύκλο των γνωστών και μη στενών - αδερφικών φίλων θα πρέπει να αποφεύγεται μια τέτοια ανακοίνωση. Ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο παρά όφελος. Γιατί κακά τα ψέματα, ζούμε στην Ελλάδα κι όχι αλλού, πόσο μάλλον στην επαρχία...
συμφωνω οτι μπορεις να την πατησεις ασχημα απο τους αλλους αμα πεις το τι εχεις..
ιδιως στον χωρο εργασιας πρεπει να μεινει κρυφο γιατι σιγουρα θα βλαψει την πορεια σου στην εταιρεια.
θα γινεις αντικειμενο σχολιασμου και κοροϊδιας.
ιδιως οι αγνωστοι ειναι παντα πολυ προκατηλημμενοι και θα σου συμπεριφερθουν ρατσιστικα.
επισης στην ελλαδα υπαρχουν πολλοι ρουφιανοι για αυτο τα ματια σας δεκατεσσερα.
παρολο που ενας στους εξι εχει καποιο προβλημα ψυχικης υγιειας η ελλαδα ειναι πολυ οπισθοδρομικη
οποτε μη κανετε τον ηρωα λεγοντας το σε ολους..
και να το πεις βεβαια δε τρεχει τιποτα απλως πρεπει να αντιμετωπισεις τον ρατσισμο.
περισσοτερο επιβαρυνεσαι απο το ρατσισμο ατομων που δε σε ξερουν καλα , και δε ξερουν ποσο καλα λειτουργεις
με τα φαρμακα οπως προειπα..
keep πολυ ειλικρινης κ ξεκαθαρη η απαντηση του. τουλαχιστον εγω ετσι αισθανομαι.Quote:
η ασθενεια ειναι πολυ ευκολο να χρησιμοποιηθει ετσι. κ εγω το χω κανει ειτε συνειδητα ειτε οχι. αλλα κ πολλυς κοσμος ακομα: κοιττα λιγο κ αλλα μελη του φορουμ. δεν ειναι απαραιτητο να πασχεις απο σχιζοφρενεια για να το κανεις αυτο... απο τη στιγμη που το βλεπεις, νομιζω πώς εχεις ηδη κανει ενα βημα πιο κοντα στον εαυτο σου. κ η αυτογνωσια δεν ειναι στο σημειο μηδεν:)
στο ευχομαι πραγματικα:)Quote:
Να προσθεσω οτι σιγουρα θα το πω οταν αισθανομαι ενα ατομο πολυ κοντα σε μενα,οταν με το καλο ισως δημιουργησω καποια σχεση της προκοπης...
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΜΑΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ
Για μένα ήταν κάτι που δεν το ήξερε κανείς μου πήρε χρόνια για να μιλήσω στην αδελφική μου φίλη για πράγματα που με πονούσαν.Ναι ντρεπόμουν.Οταν δεν άντεξα και της είπα την κρυφή πληγή μου(οχι την κατάθλιψη) με ρώτησε τόσα χρόνια γιατί δεν μιλούσες;Μου στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές ποτέ δεν θα ξεχάσω την αγκαλιά της την είχα πολύ ανάγκη και το κατάλαβε.Ξέσπασα έκλαψα σαν παιδί τώρα μετά απο 4 χρόνια που ξέρει τα πάντα η παιδική μου φίλη με θεωρεί και την θεωρώ αδελφή και μέσα απο εδώ θέλω να την ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά.Τώρα το μοιράστηκα τώρα μπορώ να μιλήσω για πράγματα που πονάνε αισθάνομαι ανακούφιση.Το ίδιο αισθάνομαι και με σας που βιώνετε ανάλογες καταστάσεις.Απλά πρέπει να ξέρεις που θα μιλήσεις και εγώ είμαι σίγουρη ότι πάντα θα είναι κοντά μου και εγώ κοντά της σε χαρές και λύπες.Δεν είναι και λίγο 40 χρόνια φιλίας με ένα αξιόλογο άτομο σαν την φίλη-αδελφή μου.
Μακαρι giota μου να γνωρισω και εγω ατομα η σχεση και να τους πω το προβλημα μου!Αλλα μονο στα ονειρα μου μπορει να μου συμβει.Εχω γνωρισει ενα αγορι 3 μηνες τον βλεπω 3 φορες τη βδομαδα σιγα μη του το πω.Εχω γνωρισει μια φιλη αλλα δε με γεμιζει.Μεχρι ομως να σταθω στα ποδια μου τα εχω αναγκη αυτα τα ατομα .ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΒΑΣΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ?Η ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΙς ΙΔΕΕΣ?αφηστε το ουτε στον εχθρο μου δε θελω να συμβει.:(:(:(
Και εγω δεχομαι ρατσισμο επειδη εχω σχιζοφρενεια. Αλλα δε πτοουμαι.
Ισα ισα καλυτερα να σε φοβουνται χεχε.
ριζοσπαστικη θεση...δικαιωμα σου να το γνωστοποιεις..Quote:
Originally posted by maus
Και εγω δεχομαι ρατσισμο επειδη εχω σχιζοφρενεια. Αλλα δε πτοουμαι.
Ισα ισα καλυτερα να σε φοβουνται χεχε.
αλλα αναρωτιεμαι αν εχει νοημα να γνωστοποιει κανεις κατι τετοιο οταν υπαρχει τετοιος σκοταδισμος σχετικα με τις ψυχ. ασθενειες...ειναι αδικο να εχεις τοσο σοβαρα προβληματα και να εχεις να ξεπερασεις και ολον αυτον τον ρατσισμο..δεν ειναι πιο ευκολο να το συζηταει κανεις με οσους πραγματικα εμπιστευεται?