Παιδια καλησπέρα.Πριν λίγες μέρες έχασα την οπτική οξύτητα μου στο αριστερο ματι στο 3/10.Διαγνωστηκα με οπτική νευριτιδα και νοσηλευτηκα για 5 μέρες για ενδοφλέβια κορτιζόνη όπου κάπως επανήλθε η οραση αλλά όχι όπως ήταν πριν.Η μαγνητική εγκεφάλου κι αυχένας βγήκαν καθαρες κι εκκρεμεί το αποτέλεσμα της παρακεντησης.Ειμαι 41 χρόνων κι έχω χάσει τον πατέρα μου από ΑLS πριν από 25 χρονια(καταλαβαίνετε το άγχος μου).Από τα παιδικά μου χρόνια είμαι νοσοφοβικη κι όλα τα είχαμε αποδώσει σε κρίσεις πανικού.Εδω και 3 χρόνια παίρνω zoloft και Xanax κι έχω νοσηλευτει πολλές φορές στο παρελθόν με μουδιάσματα,ιλιγγους,αστάθ ειες χωρίς να φαίνεται κάτι στις μαγνητικές.Τωρα όμως το συμπτωμα της οπτικής νευριτιδας μ'εχει τρομοκρατησει.Ο γιατρός λέει και καθαρες να βγουν οι εξετάσεις επαναλαμβάνω σε 3 μήνες.Συνδιαζω στο μυαλό μου αυτά που πάθαινα ολ'αυτα τα χρόνια και νιώθω όλο και περισσότερο ότι στην καλύτερη θα είναι ΣΚΠ και δε μπορώ να το διαχειριστώ συνέχεια κλαίω και κλεινομαι στον εαυτό μου.Ειμαι τώρα στο κρεβάτι με πονοκέφαλο από την παρακεντηση που έκανα πριν μέρες κι όλο σκέφτομαι αρνητικά.Εχω χάσει το νόημα της ζωής.Φοβαμαι πολύ ολ'αυτα που έρχονται.Εχει τύχει σε κάποιον από εσάς να έχει οπτική νευριτιδα και να μην είναι ΣΚΠ?