Originally Posted by
Honorata
Εγώ σε βλέπω σαν ένα ατομο πολυ μπερδεμένο που δεν ξέρει τι θέλει και δεν μπορεί να το βρει. Για αυτό και όλα είναι ένα χάος.
Ξεκαθάρισε το μυαλό σου και τη ζωή σου και μετά θα έρθει η λύση και στα αλλα. Το πρόβλημα δεν είναι ο παντρεμένος αλλα εσυ
Δηλαδή πρωτον ξεκαθάρισε πόσο τη θες πράγματι αυτή τη σχέση που έχεις ή απλά την έχεις για να κρύβεις τις φοβίες σου και τις ανασφάλειες σου ότι δεν εισαι "νορμάλ" και ότι δεν συμβαδιζεις με τον μέσο όρο ατόμων που κάνουν σεξ και που δεν είναι αυτό που λέμε "μπακουρια"
Πρέπει να δεις τι θες εσύ ως άνθρωπος και ως γυναικα. Μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δεν θες καθόλου σεξ, οπότε θα πρεπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι και όχι να προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν εισαι για να ταιριάξεις με τη πλειοψηφία. Μπορεί να εισαι ικανοποιημένη έχοντας τη δουλεια, τους φιλους, τα κατοικίδια σου και να μη θες τους άντρες. Απόδεξου το και στήριξε τις επιλογές σου. Μείνε μόνη και μην προσπαθεις να το παίξεις στους άλλους ότι "κοιτάξτε εγώ είμαι σαν εσάς έχω σχέση" και κουβαλάς τον άλλον τον κακοκοιρο μαζί που ούτε τον θες ούτε σε θέλει και δεν καλύπτετε ο ένας τον άλλον. Πάρα είστε δύο καλοί φίλοι. Έτσι θα καταλάβεις κάθε συ τη θες. Και δεν θα ασχολείσαι με πράγματα που δεν θες
Μπορεί όμως να καταλήξεις πως θες να ενεργοποιηθεις σεξουαλικά και να θες να βρεις τον άντρα που θα σε ξεκλειδώσει. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να χωρίσεις τη σχέση σου, να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου, και να ψαξεις μόνη να βρεις αυτό που θες και να το διεκδικησεις. Και να πας σε κάποιον ψυχολόγο ή σεξολογο για να μπεις συνειδητά σε μια διαδικασία θεραπείας. Γιατί η ασεξουαλικότητα σου είναι θέμα μυαλού και τίποτα αλλο.
Μπορεί όμως να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως θες απλά να έχεις μια "σχέση" χωρίς σεξ , μόνο για να καλύπτει τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που πρέπει να αλλάξεις είναι τον σύντροφό σου. Το συγκεκριμένο άτομο δεν σου προσφέρει ούτε σεξουαλικη ούτε συναισθηματικη στήριξη (όπως νομίζεις) τον έχεις απλά για να νιώθεις ότι έχεις κάποιον δίπλα σου και ότι δεν εισαι τελείως μόνη. Συναισθηματικά δεν σε όφελει σε τίποτα. Οπότε χωρίζεις και πας και βρίσκεις άλλο ασεξουαλικο σύντροφό μέσα από σάιτ όπως σου είπαν.
Ο παντρεμένος δεν είναι το θέμα μας και καλύτερα να τον αφήσεις απέξω. Δες τη ζωή σου και τα θέλω σου γενικότερα.
Η φοβια σου δεν αφορά μόνο το σεξ.
Αφορά κάθε πτυχή της ζωής σου. Φοβάσαι πολλά πράγματα και έτσι δημιουργείς γύρω σου μια ζώνη ασφαλείας και μπαινεις μέσα στη γυαλα για να νιώθεις ασφαλης και να παραμένεις σε ένα "σταθερό" περιβάλλον. Τώρα βλέπεις ότι η γυάλα που έφτιαξες δεν σε χωρα και ότι η μονότονη ζωή χωρίς αλλαγες είναι ανοστη, όμως φοβασαι να την αφήσεις και να βγεις έξω. Επειδή φοβάσαι ότι δεν θα βρεις άλλο μέρος καλύτερο από τη γυάλα, και επειδή φοβάσαι ότι δεν θα βρεις κάποιον να σε αποδέχεται ή κάποιον για να ταιριάξεις.