η αλήθεια είναι πως ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ήδη είχα μιλήσει με ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια και είχα πει την γνώμη μου.Quote:
Originally posted by Sofia
Λίτσα, πολυ ενδιαφεροντα τα οσα σου ειπε ο γιατρος σου. Ελπιζω με την ιδια λογικη να μην σου απαγορευσε την συναναστροφη με ανθρωπους. Υποθέτω πώς μεσω της επαφης σου μαζι τους, μπορει κ πάλι να κανεις κακο. Εστω χωρις να το θέλεις, κ μάλιστα κ με μεγαλύτερη επίδραση αφου η αληθινη επαφή, εχει κ μεγαλυτερο βάρος κ πιο \"αληθινο\".
Παρολα αυτα καταλαβαινω νομιζω το πνεύμα της αποψης του γιατρου σου. Προσωπικα πιστεύω πώς το βασικοτερο ειναι να μαθουμε πρωτα να ακουμε πριν πουμε κατι.. Επιπλεον, πιστεύω πώς εχει σημασια το οτι το φορουμ αυτο δεν ειναι φορουμ ειδικων, κ ετσι γνωριζοντας οποιος μπαινει εδω δε νομιζω να εχει την προσδοκια να λαβει μια συμβουλη ή μια προτροπη σε πλαισιο θεραπευτικο. Οπως κ να χει πέρα απο το τί λεει ο καθενας μας στον αλλο, εχει ευθυνη κ ο καθενας μας κ για τα οσα λέει κ για τα οσα πραττει στην καθημερινοτητα του.
με τα λεγόμενα του γιατρού μου ένιωσα τόσες τύψεις και τέτοιο φόβο μήπως έχω προκαλέσει κάτι αρνητικό που τρομοκρατήθηκα και έκοψα αμέσως κάθε επαφή.
επίσης επειδή δεν είχα κοινωνικές συναναστροφές με άλλους ανθρώπους μου είπε πως καλό θα ήταν να μην ζω με την ψευδαίσθηση πως έχω φίλους μέσω ίντερνετ γιατί είναι κάτι που δεν ισχύει και πως καλό θα ήταν να βρω πραγματικούς φίλους....
σε αυτό εν μέρει είχε δίκιο και μου έκανε καλό σε αυτόν τον τομέα.
παιρνόντας ο καιρός όμως σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν το αντίστροφο, μήπως δεν έκανα κακό αλλά καλό με κάποια λεγόμενά μου....γιατί και εγώ βοηθήθηκα με τα δικά σας λεγόμενα...
έτσι αποφάσισα να έρθω σε επαφή πάλι μαζί σας...
αλλά καλώς ή κακώς κρατάω ακόμα κάποιες αποστάσεις από σοβαρά ψυχολογικά θέματα...
μακάρι να ήμουν ειδικός να μπορούσα να βοηθήσω τους πάντες....
το μόνο που μπορώ να πω όμως είναι πως κάποια στιγμή έρχεται η ανάσταση...αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί το βιώνω...
εγώ που είχα πιάσει πάτο και ακόμα παρακάτω...δόξα το θεό..
να είστε όλοι καλά τώρα και για πάντα....