καλημέρα
Το λινκ είναι
https://www.youtube.com/watch?v=iBEalJkfwEQ
βοηθάει πάρα πολύ ο πάτερ με αυτά που λέει. Προσωπικά μέρος όσων είχα πάθει ήταν και αυτά που αναφέρει.
Φυσικά είναι άνθρωποι οι πνευματικοί δεν προστρέχω σε αυτούς για να μου λύσουν το πρόβλημα αλλά για να ακούσουν τον αγώνα που κάνω και πως το αντιμετωπίζω και να λάβω στήριξη. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά βιντεο πνευματικού ενδιαφέροντος στο ιντερνετ που σε καθοδηγούν πνευματικώς χωρις να ειναι εξατομικευμένα στη κάθε περίπτωση και έτσι έχω ένα φάρο καθοδήγησης. Και εγώ έτυχε ο πρώτος πνευματικός που επέλεξα πριν τον αλλάξω μου έλεγε τιποτα δεν έχεις μια χαρά είσαι είναι όλα στο μυαλό σου. Είχε την εντύπωση ότι εγώ βασανίζω απο μόνος μου τον εαυτό μου γιατί έβλεπα την εκκλησία ως φόβητρο αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. οπότε σταμάτησα να πηγαίνω σε εκείνον γιατί δεν υπήρχε ένα μινιμουμ συννενόησης. Ο δευτερος που πήγα μου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να με αναλάβει γιατί είχε πολλές δουλείες. Στεναχωρέθηκα γιατι ο πνευματικός αυτός ήταν και γιατρός. Έτσι πήγα στο άγιο όρος και μου υπέδειξαν τον τρίτο πνευματικό και φυσικά θεώρησα ότι οι γέροντες εκεί εμφορούμενοι απο τη χάρη του Θεού γνωρίζοντας το πρόβλημά μου μου συνέστισαν έναν κατάλληλο πνευματικό. Εννοείται οτι ο πνευματικό είναι άνθρωπος και ο σωστός πνευματικός έχει επίγνωση των αδυναμιών του ως άνθρωπος και ταπείνωση. Ένας σωστός πνευματικός δεν λαμβάνει το ρόλο του Θεού απλά έχει ευήκοα ώτα και σε καθοδηγεί σε θέματα προσευχής λειτουργικής ζωής κτλ και σου επισημαίνει τις πτώσεις σου όταν υπάρχουν.
Δεν εχω πρόβλημα να πάω σε ψυχολόγο αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί πραγματικά να με βοηθήσει. Ποια τεχνική και ποιος επαγγελματίας. Μένω Θεσσαλονίκη. οι περισσότεροι όταν τους λες ψύχωση δεν αναλαμβάνουν. Αν κάποιος γνωρίζει καποιον ψυχολόγο με θεολογικές γνώσεις ας μου στείλει pm
Εύχομαι να μην σου ξανατύχουν τέτοιες δυσκολίες όπως η κατάθλιψη και να επουλώσεις τα παιδικά σου τραύματα με αγάπη προς τον ευατό σου και τους άλλους.