Quote:
Originally posted by TauKapa
Καλησπέρα.
Ειμαι 24 ετών.
Πάνε 9 χρόνια από τότε που άρχισαν να με ταλαιπωρούν τα ψυχοσωματικά και να διαλύουν βήμα βήμα τη ζωή μου.
Δεν μπορώ να κάτσω σε ένα τραπέζι με έναν άνθρωπο, να μπω σε ένα λεωφορείο, να πάω σε μια υπηρεσία, να πάω να πιω ένα ποτό, να παρουσιάσω μια εργασία στη σχολή μου, να πω δυο κουβέντες με κάποιον χωρίς να αρχίσω να ιδρώνω, να αισθάνομαι ότι πνίγομαι, και να με πέρνει η μπάλα να γίνεται κρίση πανικού με αποπροσανατολισμό, ταχυκαρδία, αίσθηση χαμού, αίσθηση θανάτου.
Φοβάμαι τους άλλους που με κοιτάνε, φοβάμαι τη γνώμη του συνομιλητή μου για μένα, φοβάμαι συνεχώς μην κάνω κάποια γκάφα και οι άλλοι γελάνε.
Έκανα 5 χρόνια γνωσιακή ψυχοθεραπεία, που με βοήθησε να καταλάβω το πρόβλημα (τη γενεσιουργο του αιτία) αλλά όχι να το λύσω (να το αποβάλλω από το υποσυνείδητό μου).
Περασα πολλές περιόδους με κατάθλιψη όπως και τώρα που γράφω.
Πέρνω effexor 75ari, 100mg zoloft, 100 mg topamac, 60 mg centrac ηρεμιστικό και 15mg zyprexa, ημερησίως.
Ενα ωραιότατο κοκταίηλ και πάλι τίποτα δεν γίνεται.
Όλα έχουν πάει πίσω. Η ζωή μου έχει πάει πίσω. Ζηλεύω τους άλλους που έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν. Εγώ είμαι έξι χρόνια στη σχολή μου που απαιτεί παρουσίαση εργασιών, και πάντα κολώνω. Όταν αποφασίζω να προχωρήσω όλος ο οργανισμός μου καταρέει, και τα λίγα μαθήματα που κατάφερα να κάνω παρουσίαση (μιλάμε για υπόθεση του ενός άντε δύο λεπτών) γύρισα σπίτι κατάκοπος και είμουν λες και έσκαβα.
Για να μην σας κουράζω.
Υπάρχει λύση για την κοινωνική φοβία? Θεραπεύεται? Εγώ πια έχω φτάσει στα όρια μου. Περνούν τα χρόνια χωρίς να ευχαριστιέμαι τίποτα, και τρέμω αυτά που θα ακολουθήσουν.
Θεραπεύεται, όπως όλες οι ψυχικές παθήσεις.