Quote:
Originally posted by voula
Παιδιά σας ευχαριστώ που ασχολείστε με το δικό μου θέμα και πραγματικά μου δ΄ίνετε χρήσιμες πληροφορίες!
Πάνο λίγο δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω όλα αυτά που λές, αλλά συμφωνώ σε ένα ότι τουλάχιστον εγώ δεν χρησιμοποιώ την πλήρη άρνηση στα παιδιά μου. Δηλαδή αποφεύγω να πώ όχι, δεν πρέπει, αυτό είνα λάθος ή κακό, μή και άλλα τέτοια απαγορευτικά και κάθε φορά προσπαθώ να τους εξηγώ -όσο μπορώ-και μέχρι εκεί που με παίρνει τί συμβαίνει ή τί μπορει να συμβεί αν κάνουν κάτι συγκεκριμένο και τί περιμένω από αυτούς την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο! Γι\' αυτό ποτέ δεν τους φώναξα ή δεν τα μάλλωσα όταν συνέβαινε κάποια αταξία. Προσπαθώ να τους μάθω να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, για να μπορούν αργότερα να \"κάνουν\" κάτι με αυτά και όχι να τα πνίγουν μέσα τους!
Όταν είναι θυμωμένα και κλαίνε τους παρακινώ να μου πουν τί νιώθουν και γιατί και επίσης τί μπορούμε να κάνουμε για να μην νιώθουν έτσι. Βλέπεις ότι μόλις μου πουν από μόνα τους, αυτή τη στιγμή \"είμαι πολύ θυμωμένος\", αμέσως ο θυμός τους γίνεται πολύ πιό μικρός και ξέρουν ότι δεν είναι κακό να είναι κανείς θυμωμένος!!!!!
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να μάθουμε σωστά πράγματα στα παιδιά μας , αλλά ποιός ξέρει ΣΙΓΟΥΡΑ ποιός είναι ο σωστός δρόμος! Τουλάχιστον να είμαστε κάπου στη με΄ση!!!!
Τώρα με το θέμα της βρισιάς, νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο! Τουλάχιστον θέλω να πιστεύω!
Όπως σας είπα αδιαφορούμε για να μην νομίζει ότι κάνει κάποιο κατόρθωμα.
Προχτές που το πέταξε στον αδελφό του με μεγάάάάλη ηρεμία (Έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου θέλω να πώ στο θέμα της ηρεμίας! Έχω κάνει πραγματικά και εγώ ένα \"Βήμα μπροστά\" σε σχέση με τον εαυτό μου), τον παίρνω κοντά μου και απέναντι μου έχω τον μεγάλο μου γιό.
Του λέω, αυτή τη στιγμή είπες τον αδελφό σου \"μ....α\"! Πίστέυεις ότι ο αδελφός σου είανι αυτό που είπες? Η λέξη αυτή δεν είναι κάτι κακό, αλλά όταν την ώρα που παίζουμε, φωνάξεις τον ααδελφό σου έτσι ή κάποιον άλλον, τότε αυτό είναι προσβλητικό και ο άλλος στενοχωριέται! Είναι ο αδελφός σου αυτό που είπες? Όχι μου απαντάει! Είσια εσύ αυτό που είπες? Όχι μυ απντάει! Τότε νομίζω του λέω ότι την επόμενη φορά θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις λέξεις που είναι για μεγάλα παιδιά και όχι αυτές. Είσαι αρκετά έξυπνος να βρεις κι άλλες λεξούλες που θα δείξουν πόσοι πιοπ έξυπνος είσαι και πόσο πιο ΜΕγάλος!
Εντάξει μαμά. Μου είπε! Επίσηες του είπα ότι αν χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις όταν δεν πρέπει, τότε θα μου δείχνει ότι είναι ακόμη μικρούλης και έτσι δεν θα μπορεί να κατεβαίνει να κάθεται κάτω στη γιαγιά πού τόοοοοσο θέλει μαζίμε τον αδελφό του!
Αν όμως μου αποδείξει ότι μποορεί να χρησιμοποιεί κι άλλες λεξούλες όπως ο μπαμπάς του, ή ο αδελφός τότε θασ μπορεί να κατεβαίνει!!!!!!!!!!!!Μέχρι τώρα το ξαναπέταξε άλλη μία φορά και
Σήμερα δεν είπε καθόλου την λέξη αυτή όταν θύμωσε, παρά μόνο είπε \"Την ατυχία μου, Παναγία μου και Χριστέ μου\", όπως λέει και ο αδελφό του!!!!!!!!!!!!!!
Εύα πραγματικά μου δίνεις πάρα πολύ κουράγιο με όλα αυτά που μου λλές και σ\' ευχαριστώ πραγματικά γι\' αυτό!!!!!!!!!!
αγαπητη φιλη σε αυτο βρισκεται ολο το ζουμι της δικης μου παρεμβασης γραφεις