Quote:
Originally posted by lita
Λοιπον polina δεν έχω εξαρτηθεί απο τα χάπια το οτι υποτροπιάζω είναι θέμα του προβλήματος μου...Άλλοι μετά απο τη θεραπεία γίνονται καλά και άλλοι όπως έγώ όχι. Ξέρω πάρα πολλούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία. Πχ η κουμπάρα μου με τα ίδια προβλήματα σαν εμάς έκανε τη θεραπεία μια φορά αυτό ήταν. Έχει ακόμη πανικούς αλλά σπάνια και ελεγχόμενους.
Επειδή πάσχω 5 χρόνια έχω πάει σε γιατρούς για γνώμες. Ο ψυχίατρος μου μου έχει πει το εξής.....Όταν κάποιος με το πρόβλημα μου κάνει θεραπέια μια φορά το πολύ δύο και δεν υποτροπιάσει μέτα σημαίνει οτι θα τα πάει καλά. Αντιθέτως αυτός που θα κάνει θεραπεία πάνω απο δύο φορές και συνεχίζει να υποτροπιάζει τα ποσοστά να υποτροπιάζει ξανά και ξανά αύξάνονται συνέχεια χωρίς να ξέρουμε για πόσο....ίσως για πάντα, ίσως για κάποια ακόμη χρόνια κτλ.
Με αυτό θέλω να σου πω να μην μπερδεύεις το πρόβλημα με την εξάρτηση. Η εξάρτηση είναι τελείως διαφορετικό πρόβλημα.
Εγώ επειδή έχω μιλήσει για τα πάντα με τον γιατρό άκου....τα χαναχ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 3 έως 6 μήνες λόγω εξάρτησης.Οσο μεγαλύτερο διάστημα λήψης τόση πιθανότητα εξάρτησης. Εξάρτηση εννοούμε τα στεριτικά συμπτώματα δηλαδή μετά τη διακοπή πράγμα που τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς δεν έχουν ως αποτέλεσμα.
Μην μπερδεύεις την υποτροπή με τα στερητικά συμπτώματα. Αυτά μου τα έχει εξηγήσει ο γιατρός μου και σου τα λέω.
Και στεναχωριέμαι που δεν το έχει κάνει και ο δικός σου γιαυτό γλυκιά μου καλοπροαίρετα και μόνο σου είπα να πάς και σε άλλο γιατρό.
Όσο για την ψυχοθεραπεία χμ έχω κάνει 2 φορές στο παρελθόν πριν τις κρίσεις πανικού. Δεν ξέρω γιατί είμαι δύσπιστη. Αν κάποιος μου σύστηνε έναν καλό γιατρό θα το έκανα. Απ την άλλη ο ψυχίατρος μου λέει σκέτη ψυχοθεραπεία στην περίπτωση μου δεν βοηθά.
Επίσης να σου πω ότι σωστά σου λέει ο γιατρός ότι άλλο η υποτροπή άλλο τα στερητικά...παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι βιώνουν ξεκάθαρα εξάρτηση από το seroxat - εξάλλου και η ίδια η εταιρεία που το βγάζει δηλώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες για να πούμε με βεβαιότητα ότι ΔΕΝ προκαλεί εξάρτηση. Βέβαια σε κάθε περίπτωση σταθμίζουμε το κόστος και το όφελος.