Quote:
Έχουν μπαζώσει μέσα μας, σαν μπετόν αρμέ. Το comfort zone μπορεί να μην είναι το ότι χειρότερο, γενικά δλδ να είναι αντικειμενικά ειδώμενο κάτι καλό, αλλά δεν είναι αυτό που κάποτε ονειρευτήκαμε μα οι φοβίες στις οποίες μας ρίξανε όχι μόνο οι γονείς αλλά και ο κοινωνικός περίγυρος δεν μας άφησαν να πραγματώσουμε. Από τα βιβλία, απ τους ψυχολόγους κι από άλλους καλούς ανθρώπους παίρνουμε καλές συμβουλές, μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα, τα οποια από τη φύση τους εφαρμόζουν στο πλήρες φάσμα των ανθρωπίνων σχέσεων κι αυτά μας αυτοβελτιώνουν παρότι αν δεν υπήρχαν αυτές οι σκληρές αντιστάσεις που είπα προηγουμένως θα μπορούσαν να μας αυτοβελτίωναν κατά πολύ περισσότερο.
Όντως σπαταλάμε τη ζωή μας σε μια στασιμότητα, έστω κι αν αυτή έχει τα καλά της. Κάποτε όμως κάνουμε βήματα, δλδ συσχετίσεις με άλλους υπό την ευρεία έννοια του όρου, αφού τελικά αυτές είναι ο κινητήριος μοχλός, πχ για επαγγελματικά, προσωπικά, οικονομικά, συναισθηματικά και άλλα ανοίγματα, αλλά δεν βρίσκουμε την καλή ανταπόκριση, ίσως αυτά τα οποία μας μπάζωσαν να ναι η τροχοπέδη. Έτσι, όσο πιο βαθια πάει το θέμα κι όσο πιο στέριωσε μια κατάσταση τόσο πιο δύσκολα αλλάζει, μάλλον δεν ανατρέπεται.
H comfort zone ακομα και ελαττωματικη να ειναι ,ακομα και αν το ατομο την αναγνωριζει σαν μην αποδεκτη ,παλι φοβαται να βγει απο αυτη ..
Quote:
Σήμερα αναρωτιομουν γιατί σε όλες τις συσχετίσεις δεν παίρνω το απάνω χέρι, αλλα ειμαι συνεχεια σαν παρακαλάκιας και φοβιτσιάρης ότι θα τους χάσω. Διότι αυτό το μοτίβο σκέψης μας έμαθαν, αν και από τη ζωή μου υπάρχουν παραδείγματα περί του αντιθέτου με ελάχιστη από μέρους μου διεκδίκηση.
Αυτοπεποιθηση ,αυτοαξια που ειναι ολα αυτα ;Αυτοι ειναι οι παραγοντες που ειπα παροηγουμενος ....