Quote:
Originally posted by Alobar
\'... Δεν νομίζω πως η ανωνυμία \"παραμορφώνει\" την συμπεριφορά του όποιου χρήστη. Μάλιστα θα έλεγα πως αποκαλύπτει τις διάφορες πτυχές του κάθε ανθρώπου. Όσο για την ελευθερία.. θα πρέπει να σπαταλήσω όλη την ημέρα μου για να αναπτύξω τις σκέψεις μου πάνω σε αυτό. Αναρωτιέμαι όμως μήπως αντί για ελευθερία και ανευθυνότητα ταιριάζουν οι λέξεις ασυδοσία και αναισθησία?...\'.
Respect!
Μπαίνοντας στο φόρουμ αυτό αρχικά για να ανταλλάξω απόψεις για τον εθισμό στο αλκοόλ, περιέγραψα την προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την ομάδα αλληλοβοήθειας στην οποία κατέφυγα για την απεξέρτηση. Όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες, και τα διάβασα κι εγώ - καθώς και τοποθετήθηκα - και με βάση το τόπικ σου, είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Δε πιστεύω στην \'εικονικότητα\' όσον αφορά τα πρόσωπα, ειδικά μετά από τόσα χρόνια σε φόρουμς. Στο να \'νιώσεις\' το συναίσθημα, όπως το περιγράφεις κι εσύ, σαφώς είναι διαφορετικά. Στην ομάδα που σου αναφέρω και εν ονόματι της ανωνυμίας που αποτελεί μια απ\' τις βασικότερες αρχές της, σημειώνονταν \'τέρατα\'. Προσωπικά θα μπορούσα να έχω προβεί ακόμη και σε μηνύσεις. Η ασυδοσία και η αναισθησία δεν έχουν καμιά σχέση με ομάδες και μάλιστα αλληλουποστήριξης. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραλλάσει τις έννοιες κατά πώς τον βολεύει. Κι είναι εγκληματικό όταν γίνεται σε βάρος των άλλων.
\'... Ξέρεις υπάρχουν πολλά είδη εξουσίας. Υπάρχουν και οι φαντασιόπληκτοι που αισθάνονται θεοί όταν βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν σε πεδίο ελλιπής αντίδρασης. Η ατομική γνώση δεν έχει να κάνει με το πόσα κείμενα έχει διαβάσει ο κάθε άνθρωπος αλλά με το τι είδους πεδίο έχει κτίσει γύρω από τον ίδιο του τον εαυτό. Υπάρχουν αμέτρητες αηδίες στο ιντερνετ (αλλά και σε χαρτί) που συστήνονται ως αλήθειες. Ακόμα χειρότερα, ο σκοπός του κάθε πειστικού κειμένου που αποκτάει δημοσιότητα είναι να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του συγγραφέα παρά να αναπτύξει ένα αντικειμενικό συμπέρασμα...\'.
Στην ίδια ομάδα υπήρχαν και οι φαντασιόπληκτοι που αναφέρεις. Ελλείψει προσωπικής τους πνευματικής διαύγειας και ψυχικής ισορροπίας, έφταναν στο σημείο να προτρέπουν μέλη με σοβαρά ψυχικά και διανοητικά προβλήματα - μέχρι και καρδιοπάθειες \'έπαιζαν\' - να έρχονται στην ομάδα μόνο και σαφώς \'όλα\' οφείλονταν στο αλκοόλ και αν έφευγαν από κει θα \'χάνονταν\'. Όπως πολύ σωστά λες, η προσωπική γνώση έρχεται μέσα από την εμπειρία και τις πράξεις. Όταν αντιλήφθηκαν την προσπάθειά μου να απομακρύνω από την νέα εξάρτηση ένα μέλος για το οποίο ανέπτυξα προσωπικό ενδιαφέρον, κατάφεραν να το κρατήσουν στη συγκεκριμένη \'αγέλη\' μέρος της ομάδας. Δυστυχώς εξελλίσεται άσχημα και ήταν αναμενόμενο. Εκτός από την προσωπική αηδία που ένιωσα και αποχώρησα φυσικά, το \'δυστύχημα\' για μένα είναι αυτό που είδα γραμμένο και σε κάποιο άλλο τόπικ εδώ. Καμιά φορά άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα, \'χαίρονται\' δυστυχώς με τη δυστυχία άλλων και μάλιστα με παρόμοια προβλήματα. Εκτός από εγκληματικό, είναι και επικίνδυνο. Και τα φόρουμς είναι μια μικρογραφία του \'έξω\' κόσμου και προέκτασή του. Χαίρομαι για όσα είπες.
:)
Είναι πολύ όμορφο το μήνυμα σου. Να\'σαι καλά :)