Ζητάω απεγνωσμένα μια λύση
Καλησπέρα,
Δεν είμαι σίγουρη ότι κάνω τα σωστά βήματα σε αυτό το site για να με ακούσει κάποιος αλλα χρειάζομαι βοήθεια.
Ερωτεύτηκα, αγάπησα και ζω εδώ τρείς μήνες με κάποιον που πάσχει από σχιζοειδή συναισθηματική διαταραχή σε ποσοστό 68 τοις εκατό. Μόλις σήμερα έμαθα ὀτι παίρνει λεφτά απο την Πρόνοια λόγω της διαταραχής αυτής. Μέχρι τώρα ήξερα ότι ζεί απο προσωπικά εισοδήματα.
Τον γνώρισα σε σχολή ζωγαφικής και μου είχε αναφέρει ότι έπασχε παλιά απο κατάθλιψη και ειχε θεραπευτεί με ψυχανάλυση.
Βέβαια στην πορεία, παρότι είχαμε μια παθιασμένη σχέση, έκανε κρίσεις μανίας, όπως σκηνές ζηλοτυπίας και εκρήξεις κλειστοφοβίας χωρίς λόγο και αιτία. Επίσης πήγε με μια άλλη γυναίκα και μου το είπε σαν να ήταν κατι φυσιολογικό. Οπως παρατήρησα εκ των υστέρων, οι κρίσεις αυτές συνέβαιναν ξαφνικά, σε τακτά χρονικά διατήματα του ενός περίπου μηνός. Επανερχόταν δε στην φυσιολογική του κατάσταση, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα μετά από ένα βράδυ η μια ωρα.
Ολα αυτά εγω τα θεωρούσα μέρος του πάθους που δυστυχώς νόμιζα ότι ζούσαμε, καθώς η σχέση έδινε στο σύνολο της και πραγματικές στιγμές αισθαντικότητας και επικοινωνίας.
Το τελευταίο μήνα ζούσαμε σπίτι μου, κάναμε κοινά όνειρα και μάλιστα είχαμε αποφασίσει να ταξιδέψουμε στο Παρίσι την επομενη εβδομάδα.
Ωστόσο στην τελευταία του έντονη κρίση ζηλοτυπίας -πριν μια εβδομάδα - άρχισα να εξετάζω το ενδεχόμενο των τοξικών ουσίων. Μήπως δηλαδή παίρνει χάπια η κόκα, και για τον λόγο αυτό εκδηλώνει ξαφνικά και χωρις αιτία μια αλλοπρόσσαλη και τελείως αντίθετη προσωπικότητα,
Τον ρώτησα λοιπόν -αφού-είχε επανέλθει-αν αντιλαμβάνεται την αλλάγη στην διάθεση του, και τότε μου είπε για πρώτη φορά ότι πάσχει από την διαταραχή αυτή. Του εκδηλώθηκαι πρώτη φορά στον στρατό και ότι έχει νοσηλευτέι σε ψυχιατρείο.
Ωστόσο δεν είχε ιδέα για τα συμπτώματα του. Αντίθετα πίστευε ότι είχε θεραπευτέι και μάλιστα ένοιωθε τυχερός που έπαιρνε λεφτά της προνοιας. Εκρινε δε ότι η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογικότατη.
Σήμερα μπήκα στο ιντερνετ και ανακαλύψα τι σημαίνει αυτή η διαταραχή. Δυστυχώς ο φίλος μου έχει όλα -μα όλα -τα συπτώματα που περιγράφονται. Εχω καταρεύσει γιατι δεν ξέρω πως να αποδεχτώ ότι ζω με μια τόσο διαταραγμένη προσωπικότητα και τιπρέπει να κάνω.
Αν κάποιος διαβάσει αυτές τις γραμμές ρωτάω τα εξής:
1. Είναι σε θέση αυτός ο άνθρωπος να έχει σχέσεις με το άλλο φύλο και να συζεί?
Από οτι διάβασα οι ανθρωποι αυτόι έχουν συναισθηματική απάθεια.
2. Υπάρχει θεραπεἰα?
3. Είναι επικύνδυνος?
4. Να του μιλήσω για την ασθένεια του και να του πω ότι ξέρω ότι δεν είναι φυσιολογικός και για αυτό θα τον αφήσω?
( Εχω δεθέι μαζί του και ραγίζει η καρδιά μου να τον παρατήσω έτσι ξαφνικά. χωρίς να του εξηγήσω)
Βοηθήσετε με δεν ξέρω πως να συμπεριφερθω απέναντι του
Σας ευχαριστώ